مشکل اتاقها چه اتاق تهران و چه اتاق ایران این است که بانک اطلاعاتی کاملی از تأمین مالی و سرمایه در گردش آنها وجود ندارد. بورس تهران در این مسیر قدمی برداشت و در همه استانها دبیرخانه تأمین مالی ایجاد کرد.
آلمان پس از جنگ جهانی دوم بر اساس منابع و صندوقهای خصوصی توسعه پیدا کرد، اینکه منتظر باشیم دولتی در زمینه تأمین مالی و بانکهایی که پس از سال 2018 در همه دنیا مسأله پیدا کردند بتوانند تغییر خاصی را رقم بزنند. تنها راه موجود بازار سرمایه است، در بازار سرمایه هم دو ابزار تعریف شده یکی تأمین مالی و بدهی و دیگری اکوییتی. باید توجه داشت که با نرخ بهره 36 درصدی تأمین مالی از مسیر بدهی توجیه اقتصادی ندارد و با تورم 40 درصدی هیچ کسب و کاری نمیتواند بازدهی منطقی داشته باشد.
در دو سال گذشته نخستین صندوق بخشی، نخستین صندوق اهرمی و اولین صندوق پوشش ریسک در بورس تهران ایجاد شد، در تلاش هستیم در بورس تهران تأمین مالی را با ابزاری واقعی و با نگاه اکوییتی عملیاتی کنیم.
از دی 1402 تا کنون 50 شرکت در صف ورود به بورس تهران هستند و تا سال گذشته بورس تهران تنها شرکتهایی را میپذیرفت که سود چند همتی داشتند اما اکنون هر شرکتی که بیش از 100 میلیارد تومان سود میسازد میتواند در بورس تهران حاضر باشد.
بورس تهران همچنین در حال راهاندازی ویدیآر است، در این سامانه دادههای شرکتها در پلتفرم سایت بورس تهران قرار داده میگیرد تا هر نهاد مالی که میخواهد در تأمین مالی آنها شرکت داشته باشد بتواند به اطلاعات آن شرکت دسترسی داشته باشد.
بورس تهران به بنگاههایی کمک میکند که هیچ مشکل بازاری نداشته باشد. بورس تهران با سازمان بورس جنگید تا شرکتهای متوسط و کوچک را هم بپذیرد و در تلاش هستیم شرکتهایی که سود آنها بالای 100 میلیارد هست وارد بورس تهران شوند.