صندوق بازنشستگی تکمیلی، ابزاری کارآمد برای افزایش توان مالی شاغلان در دوران بازنشستگی است. در واقع این صندوقها در دنیا طرفداران زیادی دارد چرا که کارکردهای این صندوقها به نفع شاغلان و شرکتها خواهد بود. در راستای فقدان صندوقهای متنوع و نبود حق انتخاب برای کارگران، کارمندان وافراد برای تعیین صندوقهای بازنشستگی، شاهد اتفاقات ناخوشایندی در حوزه بازنشستگی و سنوات آنها بودیم به طوریکه عملاً تأمین کننده منابع و مخارج فرد بازنشسته نبوده و منابع بازدهی مورد انتظار را نداشت.
همچنین نبود منابع مالی در زمان بازنشستگی را از جمله چالش صندوقهای بازنشستگی به شمار میرود و به نظر میرسد با ایجاد و راهاندازی صندوقهای بازنشستگی تکمیلی، مسیر برای بهرهمندی از این صندوقها هموار شود. بازار سرمایه نشان داده که بازدهی این صندوقها هوشمندانه و مناسبتر از دیگر صندوقهای بازنشستگی تأمین اجتماعی است.
همچنین باید در نظر داشت، صندوقهای بازنشستگی تکمیلی بالاترین حاشیه سود را داشته و سرمایهگذاری در آنها هوشمندانه و با تشکیل پرتفوی صورت میگیرد. با این توضیح که افق جدیدی در حوزه تأمین اجتماعی و بازنشستگی کشور ایجاد شده که در صورت عملکرد قابل توجه، شاید دولت در آینده بتواند صندوقهای بازنشستگی تأمین اجتماعی را به سمت و سوی صندوقهای بازنشستگی تکمیلی سوق دهد چرا که کارایی بیشتری نسبت به دیگر صندوقها داشته و پرتفوی آنها روزانه چک میشود.
با توجه به اینکه در این صندوقها ارکان مختلفی وجود دارد و سازمان بورس و اوراق بهادار نظارت و تذکر لازم را خواهد داد. به این معنی که اگر دولت کارگر و یا کارفرما را ملزم به هدایت منابع به این صندوقها کند، به طور حتم، تحولی بزرگ در بازار سرمایه اتفاق خواهد افتاد.
همچنین قیمت سهام و پرتفوی صندوقهای بازنشستگی تکمیلی متناسب با تورم افزایش مییابد، به نظر میرسد با ایجاد صندوقهای بازنشستگی تکمیلی، شاهد اتفاقات مثبتی دراین حوزه باشیم و دولت تصمیم گیریهای درستی در حوزه بازنشستگی انجام دهد.