نماد سایت نقش اقتصاد آنلاین

اقتصاد درد اول امروز جامعه

دکتر رئوف پیشدار استاد دانشگاه: این‌که «منوچهر متکی» وزیر اسبق امورخارجه با سابقه خطاب به نمایندگان در ‌ مجلس شورای اسلامی گفته است: «مردم اسم 5 نفر از نمایندگان را هم نمی‌دانند!” بدان معنا نیست که مردم سواد سیاسی ندارند یا از اخبار دورند، برعکس! بلکه به این باور رسیده‌اند که حضور این افراد در مجلس حتی صندلی وزارت، در شرایط زندگیشان اثر مثبت ندارد. این بی تفاوتی مردم، هشداری بود که سال‌ها داده می‌شد، اما نشنیدید! و نتیجه آن را هم در انتخابات مجلس و هم ریاست جمهوری دیدیم.

«مارتین لوترکینگ» از رهبران جنبش مبارزه با تبعیض نژادی در آمریکا می‌گوید: هیچ چیز خطرناک‌تر از این نیست، جامعه‌ای بسازیم که در آن بیشتر مردم حس کنند که هیچ سهمی در آن ندارند. مردمی که حس می‌کنند سهمی در جامعه دارند از آن جامعه محافظت می‌کنند، ولی اگر چنین احساسی نداشته باشند، نا خودآگاه می‌خواهند که آن جامعه را نابود کنند.

مردم همیشه می گویند و برایشان سؤال بوده است؛ نمایندگان مجلس که اعتبار و شان نمایندگی خود را از مردم و برای مردم دارند، چگونه است که در برابر خواست مردم قرار می‌گیرند و به مسائل و موضوعاتی می‌پردازند و تصمیم‌هایی در قالب قانون می‌گیرند که نه خواست مردم، بلکه ایستادگی در برابر مردم است. مجلس باید نشان بدهد که کجای زندگی مردم قرار دارد.

در کشور هیچ نهاد منتخبی قدرت مجلس شورای اسلامی را مطابق با قانون اساسی ندارد. اما همین مجلس طی سال‌ها چنان سرگرم مسائل فرعی کشور شده که آن‌را در بازی‌ها کاملاً دور زده‌اند و مجلس در عمل به هیچ گرفته شده است.

اقتصاد درد اول امروز جامعه ما است که بنظر من بیشتر از سیاست خارجی تهاجمی متأثر می‌شود. سیاست‌های اقتصادی به افزایش شدید تورم انجامیده است و دولت تنها کاری که می‌کند، یعنی قادر به انجام آن است؛ چاپ پول و افزایش نقدینگی است بی آن‌که توجه شود که در چنین وضعیتی اول کار دولت‌ها، کوچک کردن خود و کاستن از هزینه‌های جاری است و کاری که مجلس می‌تواند و باید بکند، کنترل هزینه‌هاست که متاسفانه با نگاه محلی برخی نمایندگان و اصرار بر کارهای غیر مفید یا بدون اولویت در این شرایط ویژه اقتصادی، بر آن هزینه‌ها افزوده‌تر می‌شود. رهبر معظم در پیامی به مراسم افتتاح دوره دوازدهم مجلس، نمایندگان را به نگاه منطقی به اولویت‌ها فراخواندند.

بد نیست حالا که نقدینگی این حجم رشد کرده، یادی از اقتصاددان شهیر «جان مینارد کینز» کنیم، که می‌گفت: اگر می‌خواهید ملتی را نابود کنید، یک تورم بلند مدت ایجاد کنید، چراکه یک تورم بلند مدت آرام، آرام تمام بنیان‌های اخلاقی و اقتصادی آن ملت را نابود می‌کند.

مجلس، جایی که مردم انتظار دارند، اثری از مجلس با اختیارات زیاد ببینند جای آن  نسبتا خالی است و در عوض مجلس بیشتر مشغول اموری است که نه در اولویت، و نه حتی از خواسته‌های مردم است و به واقع هیچ نقشی در زندگی مردم ندارد. حال امید است مجلس دوازدهم تلاش کند به جایگاه خود در رأس امور بازگردد.

چشم بستن به روی واقعیت‌ها و سنگر گرفتن مدیران پشت شعار! دست‌یابی به اقل نیازهای زندگی را برای عموم سخت و در مقوله‌ای به نام مسکن به حسرتی تبدیل کرده است که زمان برآورده شدن آن حتی در «ابد و یک روز» هم نخواهد بود.

خروج از نسخه موبایل