نماد سایت نقش اقتصاد آنلاین

نایب رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس در گفتگو با «نقش اقتصاد»: پذیرش FATF بدون انجام اصلاحات اقتصادی مشکلات کشور  را حل نمی کند

زینب فدایی روزنامه نگار: رئیس کمیسیون حمایت از تولید و نایب رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس گفت: با پذیرش FATF شاید مقداری گشایش در فعالیت‌های اقتصادی و ارتباط با خارج ایجاد شود ولی اینکه تصور کنیم با این پذیرش و بدون انجام اصلاحات اقتصادی در سایر بخش‌ها و مولفه‌ها و متغیرهای اقتصادی مشکل کشور حل می‌شود سخت در اشتباه هستیم.

جعفر قادری در گفتگو با «نقش اقتصاد» درباره سیاست‌های دولت چهاردهم برای تاثیرگذاری بیشتر بانک‌ها در اقتصاد و کمک به جامعه چه باید باشد و بانک مرکزی در این شرایط چگونه می‌تواند به دولت کمک کند گفت: چون هزینه تأمین مالی بانکها بالا است درگیر شفافیت نیستند اگرچه اعلام می‌کنند 23 درصد سود تسهیلات است اما بخشی از تسهیلات را نگه می‌دارند و یا اینکه تسهیلات گیرنده را زمانی پرداخت می‌کنند که مانده حساب قابل توجه داشته باشد بنابراین زمانی که بخش قابل توجهی از تسهیلات سپرده بدون سود نگهداری می‌کنند نرخ تأمین مالی بالا است.

وی با بیان این که در شرایط فعلی نرخ تأمین مالی بالای 45 درصد است افزود: در این شرایط از بانک‌ها می‌خواهیم که نرخ تسهیلات را 23 درصد بدهند که این توقع و انتظار به جایی نیست وعملا بانک‌ها را به سمت و سویی می‌کشانیم که بخشنامه‌های بانک مرکزی را دور بزنند و با نگهداری بخش قابل توجهی از سپرده‌ها و نگهداری از بخشی قابل توجهی از منابعی که به عنوان تسهیلات به متقاضی می‌دهند عملاً نرخ تسهیلات را برای متقاضی افزایش می‌دهند.

نماینده مردم شیراز در مجلس ادامه داد: بنابراین باید به سمت و سویی برویم که آیین نامه‌های قانون تأمین مالی را سریع‌تر مصوب کنیم و از طرف دیگر شرایط وثیقه گرفتن را تسهیل کنیم. همچنین صندوق‌های تضمین را راه بندازیم و بحث فرایند ایجاد شرکت‌های سهامی عام پروژه را تسریع و شرکت‌های سهامی عام را تسهیل کنیم. بحث افزایش سرمایه شرکت‌های تولیدی در بورس را تسریع کنیم و زمان افزایش سرمایه را کاهش دهیم و با حمایتی که از ایجاد واحدهای جذب سرمایه گذاری خارجی خواهیم داشت سرمایه بیشتری وارد کشور کنیم و تلاش بر این باشد که آژانس‌های جذب سرمایه گذاری شکل بگیرد، سپرده گذاری ارزی را اجرایی کنیم و در حسابی که برای حساب ارزی و ریالی برای توریست‌های خارجی باز می‌کنیم این امکان و فرصت را فراهم کنیم که با منابع ارزی که وارد کشور می‌کنند بتوانند به راحتی تبدیل به ریال کنند و مازاد آن را هم به موقع بتوانند برگرداند.

رئیس کمیسیون حمایت از تولید و نایب رئیس کمیسیون اقتصادی گفت: انگیزه برای ورود توریست و به اصطلاح جهانی ایران گرد را تسهیل کنیم و همینطور تلاش ما براین باشد که بستر سرمایه گذاری را ایجاد کنیم و به عناوین مختلف به افرادی که منابع ارزی را از خارج وارد کشور می‌کنند در قالب فاینانس بتوانیم تضمین‌های دولتی بدهیم یا شرکت‌های ایرانی که در خارج از کشور اقدام به صدور خدمات فنی مهندسی می‌کنند تضمین‌های دولتی یا شرکتی بدهیم.

قادری درباره این که قوه مقننه چگونه می‌تواند به تأمین نیازهای ارزی و ثبات بازار ارز و تأمین مالی غیر تورمی توسط دولت چهاردهم برای بخش تولید کمک کند گفت: مجلس در قانون بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران، در قانون دانش بنیان‌ها، در قانون تسهیل صدور مجوزها، در قانون تسهیل کسب و کار و به صورت ویژه در قانون تأمین مالی تولید زیرساخت‌ها سعی کرده که بستر مناسب را برای سرمایه گذاری فراهم کند.

نماینده مردم شیراز در مجلس شورای اسلامی با بیان این که یکی از معضلات مشکلات سرمایه گذاری و بحث تأمین مالی است افزود: تلاش بر این است که گیرها و موانعی که برای تأمین مالی است را برداریم و فضایی ایجاد کنیم که بنگاهها راحت‌تر بتوانند با هزینه کمتری به منابع مالی دسترسی پیدا کنند و تنها منابع تأمین کننده مالی منابع داخلی نباشد و منابع خارجی هم باشد یعنی تنها منابع ریالی نباشد منابع ارزی هم باشد. همچنین خیلی از موارد را از طریق مولدسازی بتوانیم از آورده‌های مردمی استفاده کنیم. در بحث تکمیل طرح‌ها و پروژه‌های نیمه تمام بتوانیم بصورت جدی دنبال کنیم و سایر شیوه‌ها و روش‌هایی که تا به حال در کشور برای آن قانون وجود نداشته برای آن قانون گذاری کنیم.

وی با بیان این که باید بپذیریم مهندسی تأمین مالی در کشور ما نسبت به دنیای پیشرفته عقب افتادگی‌های جدی دارد گفت: باید تلاش کنیم عقب افتادگی‌ها را جبران کنیم و از روش‌های جدید تأمین مالی و روش‌های کم هزینه و روش‌هایی که بتواند جهت رشد تولید مورد استفاده قرار بگیرد و از طریق تأمین مالی مولد باشد.

رئیس کمیسیون حمایت از تولید و نایب رئیس کمیسیون اقتصادی درباره اینکه پیوستن به FATF تحریم‌ها را برطرف می‌کند و به اقتصاد و معیشت کمک می‌کند گفت: این که عده‌ای فکر می‌کنند همه معضلات و مشکلات به FATF بر می‌گردد این تصور ذهنی کاملاً اشتباه و غلطت است. ممکن است که با پذیرش FATF مقداری گشایش در فعالیت‌های اقتصادی و ارتباط با خارج ایجاد کند ولی اینکه تصور کنیم با پذیرش FATF و بدون انجام اصلاحات اقتصادی در سایر بخش‌ها و مولفه‌ها و متغیرهای اقتصادی مشکل کشور حل می‌شود سخت در اشتباه هستیم.

قادری افزود: بنابراین آن گشایش‌هایی که مورد نیاز است و لازم است که در فضای اقتصادی ایجاد کنیم باید فضا را به سمت رفع موانع مشکلات اقتصادی پیش ببریم و اقتصاد را به عنوان یک علم به رسمیت بشناسیم طبیعی است که در رفتارها و برخوردهایمان با منابع دولتی و منابع بخش غیر دولتی به درستی عمل می‌کنیم تا زمانی که ما اقتصاد را به عنوان یک علم نشناسیم نمی‌توانیم انتظار داشته باشیم که با پذیرش FATF مشکل ما حل می‌شود بنابراین مشکل عمده ما بحث ساز و کارهای نامناسب اقتصادی است که باید دنبال کنیم.رئیس کمیسیون حمایت از تولید و نایب رئیس کمیسیون اقتصادی درباره ارز ترجیحی و تک نرخی شدن ارز گفت: این که به سمت نظام تک نرخی حرکت کنیم شکی وجود ندارد ولی اینکه بدون مقدمه و به یکباره و با سرعت زیاد یکسان سازی نرخ ارز را دنبال کنیم قابل دفاع نیست.

نکته دیگر این است که اگر به سمت یکسان سازی حرکت می‌کنیم کسانی که در این تغییرات آسیب می‌بینند حتماً یاید مورد حمایت قرار بگیرند، آثار تورمی مربوط به یکسان سازی ارز حتماً کنترل شود و نکته دیگر این که در کنار توزیع مناسب منابع ارزی به فکر تولید منابع جدید ارزی باشیم تا این عدم تعادل و ناترازی ارز حل شود و بتوانیم امکان کسب ارز بیشتری داشته باشیم و ظرفیت‌های اقتصادمان برای تأمین ارز بیشتر را افزایش دهیم.

وی افزود: مجموع این فعالیت‌ها اگر انجام شود به نظر می‌رسد که مشکل حل می‌شود می‌توانیم صادرات غیر نفتی بیشتری داشته باشیم و بعضی از اقلامی را که وارد می‌کنیم بتوانیم در داخل کشور امکان تولید داشته باشیم و بتوانیم از این طریق حجم واردات را کمتر کنیم صادرات بیشتری را به کشورهای همسایه داشته باشیم.

خروج از نسخه موبایل