نماد سایت نقش اقتصاد آنلاین

یک تحلیلگر بازار سرمایه در گفتگو با «نقش اقتصاد» به دلایل روند مثبت بورس پرداخت؛  دو سناریو پیش روی بازار سرمایه

مِهردخت میرزایی روزنامه نگار: اردلان عزیززاده، تحلیلگر بازار سرمایه در خصوص متغیرهای تأثیرگذار بر سبزپوش شدن بازار سرمایه بیان کرد: برای سبزپوش شدن بازار سرمایه می‌توان به موارد مختلفی اشاره کرد. از جمله ارزندگی که قیمت بسیاری از سهم‌ها پیش از رشد بازار سرمایه پیدا کرده بودند و همچنین، با توجه به افزایش سطح ریسک‌های موجود در منطقه، طبیعتاً بازار سهام سعی می‌کرد که قیمت‌های خود را با آن شرایط تطبیق دهد و با توجه به افزایش ریسک‌ها، قیمت‌ها تا سطوح بسیار پایینی کاهش پیدا کرده بودند و در ادامه، حمایت‌های مختلفی که دولت انجام داد که از آن جمله می‌توان به اصلاح قوانین مختلف؛ کاهش نرخ حقوق دولتی معادن، افزایش نرخ گروه خودرویی به عنوان یکی از لیدرهای سنتی بازار و توجه به مطالبات برخی از صنایع مثل اوره‌سازان در بودجه اشاره کرد که این موارد نشان می‌دهند دولت حمایت کافی از بازار سرمایه دارد؛ کما این‌که قبل از انتخابات ریاست‌جمهوری دولت چهاردهم نیز، این وعده‌ها داده شد.

علاوه بر این، می‌توان به افزایش تدریجی نرخ دلار نیما اشاره کرد که در ماه‌های اخیر شتاب بیشتری به خود گرفته است و بر سودآوری بسیاری از صنایع تأثیر مستقیمی دارد.

این تحلیلگر بازار سرمایه  به «نقش اقتصاد» گفت: نکته‌ای که در جریان سبزپوش شدن بازار سرمایه نمی‌توان نادیده گرفت کاهش جزئی نرخ بهره است که منجر شده است تا ورود پول بهتری به بازار سرمایه شکل بگیرد.

در نتیجه، همه این موارد منجر شده‌اند تا در هفته‌های اخیر، با بازار سبز رنگی روبرو شویم. اردلان عزیززاده تصریح کرد: اگر بخواهیم درمورد آینده بازار سرمایه صحبت کنیم باید به تغییرات نرخ بهره توجه کنیم؛ اگر بازار بخواهد همچنان مثبت بماند طبیعتاً نرخ بهره نمی‌تواند در سطوح فعلی باقی بماند و این نرخ بهره باید کاهش پیدا کند. اما در شرایطی که ما همچنان با کسری بودجه روبرو هستیم و از طرفی، تحلیف آقای ترامپ نزدیک است و با آمدن ایشان، طبیعتاً شاهد افزایش فشارهای اقتصادی و تشدید تحریم‌ها هستیم، سیاست کاهش نرخ بهره می‌تواند سیاستی باشد که به تشدید تورم منجر شود؛ بنابراین بعید به نظر می‌رسد تا زمانی که ما به یک توافق عملی نزدیک نشویم کاهش نرخ بهره اتفاق بیفتد.

این تحلیلگر بازار سرمایه ادامه داد: با توجه به شناختی که در دوره‌های قبل از آقای ترامپ داریم بعید به نظر می‌رسد که روند مذاکرات به آسانی طی شده و توافقات در کوتاه‌مدت حاصل شود؛ باید دقت داشت که در چنین شرایطی دولت به سمت تأمین منابع مورد نیاز خود با استفاده از انتشار اوراق حرکت می‌کند که این امر، خود فشار بیشتری به نرخ‌های بهره وارد می‌کند؛ بنابراین احتمالاً باید انتظار داشت در میان‌مدت نرخ‌های بهره همچنان در سطوح بالایی باقی بمانند. اردلان عزیززاده تأکید کرد: در چنین موقعیتی، اگر دولت بخواهد که به حمایت خود از بازار سرمایه ادامه دهد احتمالاً با انتشار اخبار مثبت به ویژه در خصوص دو صنعت بانکی و خودرویی به عنوان لیدرهای سنتی بازار تا حدودی سعی کند بازار سرمایه را همچنان در شرایط سبزپوش فعلی حفظ کند و علاوه بر این، به روال سابق همچنان شاهد افزایش نرخ دلار نیما باشیم تا سایر صنایع نیز، بتوانند این دو صنعت را به خوبی همراهی کنند؛ بنابراین اگر این اتفاق بیفتد شاید در خوشبینانه‌ترین حالت، تا اسفندماه بتوانیم انتظار داشته باشیم که شاخص به حدود 3 میلیون واحد هم دست پیدا کند. این تحلیلگر بازار سرمایه در پایان خاطرنشان کرد: در سناریوی بدبینانه، این احتمال وجود دارد که شاخص کل در محدوده‌های 2 میلیون و 300 هزار تا 2 میلیون و 500 هزار واحد باقی بماند؛ بنابراین برآورد ما از بازار سرمایه این است که در کوتاه‌مدت در دو سناریوی متعادل یا مثبت مسیر خود را طی کند.

خروج از نسخه موبایل