نماد سایت نقش اقتصاد آنلاین

سفر خاطره انگیز به خوشمزگی های کردستان

اسرین مقصودی _ خبرنگار:

کردستان شهری است با تنوع غذایی بسیار بالا و غذاهایی با طعمی خاص و فراموش نشدنی که عطر و بوی گیاهی آن ها تا مدت ها در یاد می ماند.

، کردستان یکی از مقصد‌های جذاب برای سفر در ایران است و در طول سال میزبان توریست‌ها و مسافران زیادی ازمنطقه‌های مختلف است.

اگر قصد سفر به کردستان را دارید فرصت خوردن غذاهای محلی را از دست ندهید. این منطقه کردنشین در بافتی کوهستانی قرار دارد و آب‌و‌هوا آن برای رویش انواع گیاهان به خصوص در فصل بهارمناسب است.

کردستان از جمله مناطقی است که در خطه‌ای کوهستانی قرار گرفته و به همین دلیل مردمان این استان گرایش زیادی به مصرف سبزیجات معطر کوهی دارند.

از سوی دیگر به دلیل جریان زندگی مبتنی بر دامداری، زراعت، باغدارى و زنبورداری استفاده از گیاهان طبیعى خوراکى مانند قارچ، کرفس، کنگر، ریواس، خوژه و … به هر دو صورت تازه و خشک، به وفور دیده می‌شود. الگوی غذاهای کردی بسیار ساده و مبتنی بر مواد در دسترس و طبیعی است.

خوراک در میان کردها حرمت بسیار زیادی داشته به طوری که در گذشته تمامی اعضای یک خانواده در خانه مادربزرگ به سراغ بساط غذاهای سنتی و انواع غذاهای لذیذ می‌رفتند. شاید امروزه کمی این غذاها فراموش شده باشند؛ اما زنان کرد همواره برای تهیه غذاهای سالم و خوش طعم در تلاش بوده‌اند.

فرآورده‌هاى لبنى نیز بیشتر در میان عشایر کوچ‌نشین رواج دارد و شامل پنیر، ماست، زازى (دوغ جوشانده)، لور (شیر جوشانده و بریده)، سه‌رتو (خانه و سرشیر) و کشک است. از سوی دیگر مصرف مرغ، کبک و تیهوى سرخ شده در روغن همراه پلو نشان از استفاده از گوشت شکار نیز دارد.

بالا بودن تنوع غذایی در استان کردستان و آش های خوشمزه در کنار طبیعت زیبا گردشگران زیادی را به خود جذب کرده و خاطرات ماندگاری برای مهمانان رقم زده است.

معرفی آش و غذاهای محلی خوشمزه کردستان

آش دوغ ، آش دانه کولانه ، آش دوخین، آش سنگه سیر ، آش پرپوله ، آش دوینه ، آش شلمین و همچنین کلانه که ترکیب نان و‌پیاز تازه بوده و برساق و شلکینه که یک وعده غذایی از نظر کالری محسوب میشود و همراه با کره محلی در کنار آش ها تنها گوشه ای از هنر آشپزی زنان کورد میباشد که بیشتر آنها در فصل های سرد سال میل میشود و حتی برای درمان سرما خوردگی و عفونتها میتواند درمانگر خوبی باشد.

طبیعت کردستان در فصل بهار برای رویش گیاهان خوراکی که با آن غذاهای خوشمزه ای بر سفره چیده میشود بینظیر است که میتوان آش گیلاخه و خورشت و کنگر و ریواس و کوکوی گیلاخه و … را معرفی کرد .

در سفر به کردستان خود را به خوردن یک وعده غذایی خوشمزه محلی در طبیعت بکر بهار و پاییز این منطقه دعوت کنید و حال‌وهوایی به‌یادماندنی برای خودتان رقم بزنید که تا آخر عمر در ذهنتان باقی بماند .

خروج از نسخه موبایل