نماد سایت نقش اقتصاد آنلاین

خاموشی‌ها به زمستان هم می‌رسد؟

البته اکنون توان تولید برق بیش از نیاز کشور بوده و وعده داده شده که سوخت تامین و قطعی نیز نداشته باشیم اما اگر سوخت تامین نشود ممکن است در زمستان نیز با محدودیت تامین برق مواجه شویم.

عباس کریمی درباره احتمال بروز خاموشی در فصل زمستان اظهار داشت: واقعیت اینکه نیروگاه‌های کشور هم به لحاظ مباحث زیست محیطی و هم موضوع صرفه اقتصادی؛ علاقمندند که گاز مصرف کنند اما در فصل زمستان از حدود یک میلیارد متر مکعب تولید گاز بیش از حدود ۳۵۰ میلیون متر مکعب در بخش خانگی به مصرف می‌رسد، بنابراین سهمیه نیروگاه‌ها قطع و روی سوخت جایگزین گازوئیل و یا مازوت می‌روند، در حال حاضر ۱۰ درصد نیروگاه‌ها قابلیت استفاده از مازوت دارند اما به دلایل زیست محیطی برخی نیروگاه‌هایی که در حوزه شهری قرار دارند مازوت نمی‌سوزانند، بعبارت دیگر وقتی محدودیت سوخت گاز داریم باید سوخت مایع مصرف شود که امسال در تامین این سوخت دچار چالش شدیم.

وی افزود: اکنون حدود بیش از ۱۲۰ میلیون لیتر در روز تولید نفت‌گاز داریم که حمل و نقل این سوخت مایع به سمت نیروگاه یکی از چالش‌ها در تولید برق بویژه در فصل سرد سال است، بنابراین وقتی محدودیت شروع می‌شود باید پیش‌بینی لازم برای تامین سوخت مایع صورت گیرد اتفاقی که امسال نیفتاد، در دروه‌ای که قرار بود مخازن سوخت تامین شود به دلیل دوره گذار دولت و یا هر دلیل دیگر این اتفاق نیفتاده و پیش بینی لازم برای تامین سوخت نیروگاهی صورت نگرفت نتیجه اینکه دچار خاموشی پاییزی در بخش خانگی شدیم.

دبیر انجمن صنفی نیروگاه‌های کشور گفت: یک نیروگاه روزانه حدود ۴ میلیون لیتر گازوئیل مصرف می‌کند که با توجه به چالش تامین گاز در فصل زمستان این سوخت مایع را نیز تامین نکنیم احتمال از مدار خارج شدن نیروگاه‌ها در فصل زمستان نیز می‌رود هرچند وزارت نفت این وعده را داده که تامین سوخت صورت خواهد گرفت و مشکلی از این بابت وجود ندارد. بعبارت دیگر اکنون محدودیت سوخت گاز و گازوئیل داریم و مازوت هم که محدودیت خاص خود را دارد.

وی بیان داشت: حدود ۵۰ هزار مگاوات نیاز مصرف برق کشور است، ناچارا اگر سوخت مورد نیاز برای تولید این میزان نیروگاه تامین نشود برخی مواقع برای مدیریت مصرف خاموشی اعلام می‌شود. البته اکنون توان تولید برق بیش از نیاز کشور بوده و وعده داده شده که سوخت تامین و قطعی نیز نداشته باشیم اما اگر سوخت تامین نشود ممکن است در زمستان نیز با محدودیت تامین برق مواجه شویم.

کریمی گفت: در پیک تابستان حدود ۸۰ هزار مگاوات نیاز به برق داشتیم در حالی که کل ظرفیت تولید برق کشور حدود ۶۲ هزار مگاوات است و با توجه به اینکه حدود ۵ تا ۶ درصد هم رشد مصرف داریم نیاز داریم ۲۵ هزار مگاوات ظرفیت جدید ایجاد کنیم که ناترازی رفع شود، در برنامه هفتم پیش‌بینی شده که بخش عمده‌ای از این میزان را از تجدیدپذیرها اعم از خورشیدی، بادی و زیست توده تامین کنیم که نیاز به سرمایه‌گذاری دارد.

وی خاطرنشان کرد: دولت تسهیلاتی برای این منظور پیش‌بینی کرده که بسرعت در حال انجام است اما مباحث اجرایی هم مطرح است زیرا علاوه بر بحث زمین که هر مگاوات حدود ۱.۵ هکتار زمین نیاز دارد و هر کیلووات حدود ۷۰۰ یورو هزینه دارد که نیاز به سرمایه‌گذاری دارد، دولت برای سرمایه‌گذاری منع قانونی دارد و باید بخش خصوصی را به سمت سرمایه‌گذاری در این بخش تشویق کنند.

دبیر انجمن صنفی نیروگاه‌های کشور ابراز امیدواری کرد که تا سال آینده ۱۰ هزار مگاوات تجدیدپذیر وارد مدار شود تا بخش زیادی از ناترازی جبران شود، نیروگاه‌های گازی نیز باید تبدیل به سیکل ترکیبی شوند که علاوه بر اینکه هر کیلوواتی حدود ۶۰۰ یورو هزینه دارد حدود ۱۸ ماه نیز زمان نیاز است که یک نیروگاه تبدیل به سیکل ترکیبی شود.

وی خاطرنشان کرد: اگر بحث قیمت خرید برق تعدیل نشود بخش خصوصی با نرخ‌های کنونی و با توجه به هزینه‌های بالای تعمیرات و نگهداری اشتیاقی به ورود به صنعت برق ندارد مگر اینکه در بخش افزایش نرخ مشوق‌هایی در نظر بگیرند که بخش خصوصی علاقمند شود سرمایه‌گذاری بیشتری در این بخش داشته باشد.

منبع:ایلنا

خروج از نسخه موبایل