یک نماینده مجلس با بیان این که از آقای پزشکیان که روی قول و وعدهای که به مردم داده بود ایستاد باید تشکر کرد، تاکید کرد: شأن و جایگاه مردم بزرگوار ما خیلی بالاتر از این موضوعات کوچک است و دسترسیهای اولیه حق طبیعیشان است و ما نمیتوانیم از این موارد به عنوان فتح الفتوح یاد کنیم؛ اما در همین فضا هم همین که فردی با مردم همراهی میکند و در مقابل جریان تندرو ایستادگی میکند باعث خوشحالی است.
مصطفی پوردهقان درباره تصمیم شورای عالی فضای مجازی مبنی بر رفع فیلتر واتسآپ و گوگل پلی گفت: کمترین کاری که در این فضای سرد اجتماعی میشود کرد، بخشیدن امید و نشاط اجتماعی و به نوعی دمیدن روح امید است که نمونهاش آزاد شدن سکوهای گوگل پلی و واتس آپ بود و این اتفاق شروعی بر ماجرای رفع فیلترینگ است.
نماینده اردکان در مجلس شورای اسلامی با اشاره به جمعآوری امضا از طرف برخی نمایندگان برای تداوم فیلترینگ در صحن مجلس، ادامه داد: در مجلس به چشم دیدم کسانی که در رسانهها ادعای این را داشتند که فیلترینگ باید آزاد شود، چه طور دنبال این بودند که دوباره امضا جمع کنند و با فشاری که امضاهای نمایندگان دارد فیلترینگ را به جلسه ببرند و تحت فشار قرار دهند.
وی با بیان این که از آقای پزشکیان که روی قول و وعدهای که به مردم داده بود ایستاد باید تشکر کرد، تاکید کرد: شأن و جایگاه مردم بزرگوار ما خیلی بالاتر از این موضوعات کوچک است و دسترسیهای اولیه حق طبیعیشان است و ما نمیتوانیم از این موارد به عنوان فتح الفتوح یاد کنیم؛ اما در همین فضا هم همین که فردی با مردم همراهی میکند و در مقابل جریان تندرو ایستادگی میکند باعث خوشحالی است.
پوردهقان خاطرنشان کرد: ما هم موافق این هستیم که خدایی ناکرده فضای مجازی منجر به ناامنی و بستری برای ایجاد تنش نشود، یعنی همه مردم هم موافق هستند. این هم به تقویت نیروهای امنیتی و نظارتی بازمیگردد که بتوانند در این موضوع تقویت شوند.
وی افزود: البته از آن طرف هم از دولت میخواهیم سکوهای داخلی خودمان را به قدری قوی و قابل اعتماد کنند تا خود مردم به سمت انتخاب فضا بروند.
پوردهقان در پاسخ به این که چه اعتمادسازی برای مردم باید صورت گیرد تا شهروندان از سکوهای داخلی استفاده کنند، اظهار داشت: مردم از یک سکوی فضای مجازی چند انتظار را دارند، نخست این که دسترسی آزاد و راحت داشته باشند. کیفیت بسیار خوب در تماسها و برقراری پیامها وجود داشته باشد و مهمترین نکته این است که مردم از لحاظ ذهنی خیالشان راحت باشد که وقتی پیامی بین دو نفر رد و بدل میشود، نفر سومی در کار نیست؛ مگر به غیر از مواردی که دستگاه قضایی ورود کرده باشد و موضوعاتی در باب مسائل امنیتی و تامین امنیت شهروندان مطرح باشد، در غیر اینصورت فرد دیگری نتواند به آن دسترسی پیدا کند.
وی ادامه داد: این ذهنیت در حال حاضر به طور صحیح یا اشتباه در مورد فضای داخلی حاکم است و به نظرم یک تصمیمی در این موضوع وجود دارد کسانی که در سکوهای داخلی کار میکنند باید این اعتماد را به مردم بدهند، اگر اعتماد وجود نداشته باشد حتما آن مرجعیت بازنمیگردد. البته یک نکتهای هم لازم است بگویم در این فاصله واقعا از سکوهای داخلی ممنون هستیم که خودشان را رشد دادند و تقویت کردند و به واسطه این فضای بستهای که وجود داشت خود را به سمت بالاتر سوق دادند و شرایط بهتری نسبت به روزهای اول ایجاد شد.
این عضو کمیسیون صنایع مجلس گفت: ما به آقای وزیر ارتباطات در کمیسیون صنایع گفتیم ما نمیخواهیم قصه خودروسازی در بازار دیگری ایجاد شود و اعتقاد به این داریم. بله باید از تولید داخل حمایت کرد، ۵ ، ۷ و ۱۰ سال برای اینکه داخلیها تقویت شوند فضا را محدود کردند، اما اینکه حق و حقوق مردم را برای اینکه درآمدزایی برای قشر خاصی در یک پلتفورمی صورت گیرد محدود کنیم برخلاف قانون اساسی و اهداف نظام است.
وی درباره اظهارنظر یکی از نمایندگان مجلس مبنی اینکه «یک شرط رفع فیلترینگ دسترسی به اطلاعات کاربران است» گفت: این یک موضوع غیرقانونی و خلاف قانون اساسی است و حرف اشتباهی است.
منبع:ایلنا