مدیرعامل پتروشیمی بدر شرق چابهار، بهزاد انصاری، از پیشرفتهای چشمگیر این پروژه در منطقه مکران خبر داد. وی اعلام کرد: «پتروشیمی بدر شرق چابهار، واقع در جنوب شرقی کشور، یکی از مهمترین پروژههای زنجیره کامل GTX است که در دو فاز طراحی شده است. در فاز اول، گاز به متانول تبدیل میشود و در فاز دوم، زنجیره تولید با تکمیل فرآیندها ادامه مییابد.»
به گزارش نقش اقتصاد، انصاری با اشاره به پیشرفت فاز متانول گفت: «در حال حاضر، فاز متانول با ۶۷ درصد پیشرفت در حال اجرا است و پیشرفت کلی پروژه به ۵۲ درصد رسیده است. یکی از مزایای اصلی این پروژه، موقعیت استراتژیک آن در منطقه مکران است که نزدیکترین فاصله حملونقل محصولات به بازارهای صادراتی را فراهم میکند. فاصله چابهار تا چین در قیاس با عسلویه و ماهشهر حدود ۲۶۰۰ کیلومتر کمتر است و نسبت به سایر بنادر کشورنیز کوتاهتر و اقتصادیتر است.»
وی درباره تجهیزات پروژه توضیح داد: «تاکنون ۹۰ درصد تجهیزات ثابت وارد سایت شده و بیش از یکهزار تن تجهیزات آماده نصب هستند. سیستم کنترل پیشرفتهای که از کشورهای اروپایی تأمین شده است نیز وارد سایت شده و قرار است در اتاق کنترل و ایستگاههای مربوطه نصب شود. علاوه بر این، تمامی ترانسها و تجهیزات برقی مجتمع وارد شدهاند و شیرآلات و سایر تجهیزات نیز در حال حمل به چابهار هستند و طی دو هفته آینده به سایت خواهند رسید.»
مدیرعامل پتروشیمی بدر شرق با قدردانی از حمایتهای مدیریت جدید شستان بعنوان سهامدار و سرمایهگذار پروژه گفت: «نگاه مدیریت جدید شستان باعث شده است پروژه با سرعت بیشتری پیشرفت کند. پیمانکاران اجرایی و لولهکشی هماکنون در حال آمادهسازی و نصب تجهیزات هستند.»
وی به سفر اخیر رئیسجمهور بهمراه تعدادی از وزرای دولت به منطقه مکران اشاره کرد و افزود: «این سفر نشاندهنده توجه ویژه دولت به توسعه اقتصادی این منطقه است و پیشبینی میشود فاز اول پروژه طی کمتر از ۲۴ ماه آینده تکمیل شده و برای ۷۰۰ نفر بهصورت مستقیم اشتغالزایی کند.»
وی همچنین به طرحهای توسعهای پروژه پرداخت و اظهار داشت: «برنامه اصلی ما تکمیل زنجیره پتروشیمی است. مذاکرات با تأمینکنندگان فناوری پاییندستی آغاز شده و تبادل اطلاعات فنی در حال انجام است. هدف ما برای سال آینده، پیشبرد فاز دوم و ساخت تکمیلترین زنجیره جیتیایکس در این منطقه است.»
انصاری درباره اقدامات انجامشده در سال جاری گفت: «امسال تمرکز اصلی ما بر تکمیل تجهیزات در کارخانههای سازنده بود. کمپرسورهای بزرگ پروژه آماده تست عملکردی در کشور سازنده هستند و تجهیزات سنگین و فوقسنگین نیز تکمیل و وارد سایت شدهاند. همچنین ۴ دستگاه مهم پروژه در کارخانههای سازنده آماده تستهای نهایی هستند و کمتر از یک ماه دیگر به سایت منتقل خواهند شد.»
وی در پایان به نقش مهم توسعه زیرساختها در پیشبرد پروژه اشاره کرد و گفت: «احداث خطوط راهآهن در منطقه، بهویژه در بخش چابهار تا اسکله شهید بهشتی، یکی از مزیتهای مهم این پروژه است که باعث کاهش هزینههای حملونقل و تسریع در انتقال تجهیزات خواهد شد.»