مِهردخت میرزایی روزنامه نگار: روز گذشته شنبه، 23 فروردین ماه 1404 بازار سرمایه در حالی به کار خود پایان داد که در انتهای معاملات، شاخص کل بورس با افزایش 15 هزار و 228 واحدی در ارتفاع 2 میلیون و 845 هزار واحدی قرار گرفت و «فارس»، «وبملت» و «نوری» سه نمادی بودند که توانستند بیشترین تأثیر را بر شاخص داشته باشند و همچنین، «وبملت»، «وبصادر» و «آلومینا» سه نماد پُرتراکنش بودند.گفتنی است که روز گذشته، شاخص کل هم وزن نیز با افزایش 794 واحدی همراه بود و توانست به سطح 819 هزار واحدی دست پیدا کند.
محمد غفوری، کارشناس بازار سرمایه در گفتگو با «نقش اقتصاد»، درمورد تأثیر مذاکرات ایران و آمریکا بر بازار سرمایه بیان کرد: یکی از نکات مهمی که باید به آن توجه کرد این است که اگرچه ذینفعترین بازار در اقتصاد ایران بازار سرمایه خواهد بود که از این محل میتواند به رشد و جایگاه واقعی خودش در اقتصاد دست پیدا کند. اما در چند سال اخیر، اقتصاد کشور و کیک اقتصادی ما به نوعی زیر فشار تحریمها کوچکتر شده است و به جرأت میتوان گفت که فشار تحریمها اقتصاد کشور را ازبین برده است؛ به طوریکه مولفهها و پارامترهای اقتصادی که در حال بررسی آنها هستیم حاکی از این هستند که مولفههای مطلوبی نیستند؛ تا جایی که اقتصاد از ریل توسعه و رشد خود خارج شده است.
غفوری با اشاره به اهمیت بازار سرمایه در توسعه اقتصاد ایران تصریح کرد: تنها جایی که ما میتوانیم به توسعه امیدوار باشیم و در حقیقت، در آن جا رشد و توسعه را پیدا کنیم و در نهایت، رسالت توسعه، رشد اقتصادی شود بازار سرمایه است و به نظرم، اگر اتفاقهای مثبتی در توافقات رخ دهند بدون شک، جایگاه بازار سرمایه 100 میلیارد دلار نخواهد بود و جایگاه این بازار بیشتر از این خواهد بود ولی چیزی که باید به بازار سرمایه برگردد اعتماد سرمایهگذاری و رفع تردیدهایی است که به وجود آمدهاند. زیرا هرقدر تردید در بازارهای مالی بیشتر باشد با فرار سرمایه روبرو خواهیم شد؛ به طوریکه در 4-5 سال اخیر، این موضوع را به وضوح در بازار سرمایه حس کردیم. در نتیجه، امیدوارم که در جریان توافقات، اتفاقهای خوبی رخ دهند؛ چراکه با اخبار مثبت توافقات میتوانیم فضای بازار را به نوعی، متفاوتتر ارزیابی کنیم.