نماد سایت نقش اقتصاد آنلاین

مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی مطرح کرد: فروش حدود ۴۲ میلیون تن محصول نهایی در پتروشیمی به ارزش ۲۴ میلیارد دلار

عباس‌زاده گفت: در سال ۱۴۰۳، حدود ۴۲ میلیون تن محصول نهایی در صنعت پتروشیمی به فروش رسیده که ارزش این محصولات بالغ بر ۲۴ میلیارد دلار بوده است.

به گزارش خبرنگار نقش اقتصاد آنلاین، حسن عباس‌زاده مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی (یکشنبه، ۲۱ اردیبهشت) در نشستی خبری همزمان با برگزاری بیست و نهمین نمایشگاه نفت ، گاز، پالایش گفت: هر جا که ابهام یا پرسشی درباره عملکرد صنعت پتروشیمی وجود داشته باشد، چه از سوی رسانه‌ها و چه از جانب مردم، با آغوش باز پذیرای آن هستیم. ما وظیفه داریم به این پرسش‌ها پاسخ بدهیم و اگر در فرآیندهای خود نیاز به اصلاح و بازنگری داشته باشیم، حتماً در مسیر اصلاح گام برمی‌داریم.

مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی با ارائه گزارشی از عملکرد سال گذشته  عنوان کرد: در حال حاضر، ظرفیت اسمی صنعت پتروشیمی به حدود ۹۷ میلیون تن رسیده است. این نخستین بار است که ظرفیت تولید از میزان مصرف خوراک پیشی گرفته؛ یعنی زنجیره ارزش در صنعت پتروشیمی هم در بخش بالادست و هم در بخش پایین‌دست گسترش یافته و روند توسعه آن همچنان ادامه دارد..

عباس‌زاده گفت: در سال ۱۴۰۳، حدود ۴۲ میلیون تن محصول نهایی در صنعت پتروشیمی به فروش رسیده که ارزش این محصولات بالغ بر ۲۴ میلیارد دلار بوده است. از این میزان، حدود ۲۹ میلیون تن مربوط به صادرات با ارزشی معادل ۱۳ میلیارد دلار و حدود ۱۳ میلیون تن نیز مربوط به فروش داخلی با ارزشی در حدود ۱۱ میلیارد دلار بوده است.

وی در ادامه با اشاره به برنامه‌های پیش‌رو در سال جاری بیان کرد: سال ۱۴۰۴، سالی متفاوت و پرکار برای صنعت پتروشیمی خواهد بود. در این سال، شاهد بهره‌برداری از ۱۵ طرح پتروشیمی خواهیم بود که مجموعاً ظرفیت تولید این صنعت را حدود ۸ میلیون تن افزایش خواهد داد. به اعتقاد من، چنین برنامه‌ای در سال‌ های گذشته سابقه نداشته و با همت مجموعه مدیران و کارشناسان در حال تحقق است.

مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی افزود: امسال چهار طرح مهم در زمینه تأمین خوراک نیز به بهره‌برداری می‌رسند. از جمله این اقدامات، اجرای گام‌هایی از پروژه بید بلند خلیج‌فارس است که به‌تدریج ، گازهای حاصل از آن‌ها به صنعت پتروشیمی تزریق می‌شود. بر اساس برنامه‌ریزی انجام‌شده، در سال جاری ۱۴ فلر خاموش خواهد شد. تاکنون ۱۰ فلر خاموش شده و گاز آن‌ها به مسیر پتروشیمی بازگشته است. این گازها ضمن تفکیک در مسیر پروژه بید بلند خلیج‌فارس، بخشی از خوراک موردنیاز واحدهای پتروشیمی را تأمین خواهند کرد.

به گفته عباس زاده، با خاموشی فلرها و اجرای طرح‌های تأمین خوراک، پیش‌بینی می‌شود حدود ۹ میلیون مترمکعب گاز در روز به چرخه خوراک صنعت پتروشیمی بازگردد. همچنین روزانه ۸۵۰ بشکه در روز میعانات گازی از محل این طرح نیز استحصال می شود که در جبران بخشی از کمبود خوراک پتروشیمی‌ها مؤثر خواهد بود.

خروج از نسخه موبایل