رشیدی کوچی نماینده مجلس یازدهم:حذف کارت سوخت جایگاهها بسیار خطرناک است؛ چرا که خودروهای داخلی کم مصرف نیستند. اگر قرار باشد این موضوع اجرایی شود، قطعا فساد عظیمی در این زمینه رخ میدهد.
نمیدانم خبر حذف کارت جایگاه های سوخت و استفاده از کارت شخصی تا چه حد صحیح است و جزئیاتی در این باره اعلام نشده است. اما این اتفاق نگران کننده است چرا که با سهمیه فعلی، آن هم برای خودروهایی که در دسترس عموم مردم است، به طور میانگین تنها میتوان هزار کیلومتر رانندگی کرد.
هزار کیلومتر رانندگی در ماه واقعا عدد زیادی نیست و اگر کسی بین دو شهر در تردد باشد، با تصمیم حذف کارت سوخت جایگاه ها و صرفا استفاده از سهمیه تعیین شده برای هر کارت سوخت، قطعا مردم برای تردد با مشکل مواجه می شوند.
اگر قرار باشد این موضوع اجرایی شود، قطعا فساد عظیمی در این زمینه رخ می دهد. جالب است بگویم به شخصه در برنامه دیوار کارت های سوختی را دیدم که برای فروش یا اجاره با قیمت های گزافی آگهی شده بود.
با طرح این سخنان، هنوز اتفاقی نیفتاده خودمان زمینه ایجاد بازار سیاه را فراهم کرده ایم و این سخنان و تصمیمات جای نگرانی دارد.
درباره قیمت سوخت در ایران قبلا هم اعلام کردم، قیمت سوخت در ایران نسبت به درامد مردم گران نیست و درامد یک فرد در یک کشور همسایه یا کشور اروپایی را اگر در نظر بگیرید، مصرف سوختی که دارد با ایران برابری می کند. اما ما متاسفانه همیشه یک بخش ماجرا را می گیریم و مثلا می گوییم یک لیتر بنزین در ایران از یک لیتر آب معدنی ارزان تر است. در حالی که باید بگوییم درآمد مردم هم چقدر است.
به اعتقاد من با این وضعیت که مردم در فشار مضاعف هستند و متاسفانه صدایی هم از طرفداران دولت سیزدهم و آقای رئیسی در نمی آید.
کسانی که در دولت های گذشته کفن پوش می شدند، اکنون نسبت به شرایط فعلی سکوت کرده اند. در حالی که باید انصاف را رعایت کنند و اگر نقدی در دولت گذشته داشتند، اکنون باید نقدها را بیشتر کنند تا اوضاع به سامان شود.
دست زدن به قیمت بنزین یا حذف کارت سوخت در این شرایط می تواند بسیار خطرناک باشد و این تصمیم بسیار نگران کننده است.
اگر دولت برای کارت سوخت جایگاه ها فکری نکنند، امور مردم با بنزین 150 – 160 لیتر در ماه نمی گذرد چرا که خودروهایی که مردم سوار می شوند خودروهای کم مصرفی نیستند و یک مشت خودروی آشغالند که اجبارا سوار می شوند.