تب بالای فروش فیلتر شکن

0
184

محبوبه فکوری روزنامه نگار: گروه اقتصادی: «همستر کامبت». بازی فریبنده که این روزها بسیاری را به تلگرام خوانده است؛ آن هم به امید پولدار شدن البته از نوع ارزی. حالا روزانه بسیاری از افرادی که نامشان در فهرست کانتکت های تلفن همراهمان است، به تلگرام می‌پیوندند تا بلکه با دعوتی که از سوی دوستان خود آن هم برای دریافت تعداد مشخصی سکه همستری می‌شوند، به جرگه کسانی بپیوندند که بدون هیچ زحمتی، زیر باد کولر و در اوقات فراغت خود، با کلیک بر روی صفحه موبایل خود، قرار است پولدار شوند.

موش فریبنده‌ای که 100 میلیون کاربر دارد

البته این اولین باری نیست که تب بازی در فضای مجازی در ایران بالا گرفته است؛ بلکه هر چند وقت یک بار در میان عموم افراد جامعه، چنین تبی فراگیر می‌شود و اگر هم صحبتی از پول و درآمد در میان باشد، به سرعت شبکه‌ای هرمی شکل می‌گیرد که عده زیادی از مردم با دعوت دوستانشان وارد فضای بازی شده و ناخودآگاه شبکه‌ای را تشکیل می‌دهند که خود هم از مزایا و معایب احتمالی آن آگاه نیستند. این تب چند هفته‌ای است که در ایران با یک بازی تلگرامی بالا گرفته است.

این بازی که از فروردین امسال رونمایی شده است، به سرعت در میان مردم کشورهای دنیا فراگیر شده و ایران هم از این قافله عقب نمانده است.

آنگونه که برآوردهای آماری نشان می‌دهند، حداقل 60 میلیون نفر در دنیا در حال انجام این بازی کریپتویی هستند و از میان آنها حداقل 10 میلیون نفر روزانه این موش فریبنده را دنبال می‌کنند؛ آن هم به امید آنکه بتوانند از آن درآمدی در آینده داشته باشند و سکه‌هایشان ارزشگذاری شود و پولی از بابت آن به حساب آنها ریخته شود؛ غافل از اینکه حتی اگر وعده بازی همستر کامبت همچون نات کوین درست باشد و این بازی کریپتویی هم مثل نات کوین بر سر زبان‌ها بیفتد، در شرایطی تحریمی ایران، چه صرافی یا چه فضای مالی قرار است که معادل ارزی این برد را به حساب دنبال کنندگانش واریز کند؛ به هر حال داستان هر چه که باشد، پیش بینی‌ها بر آن است که ظرف روزهای آینده حداقل 100 میلیون نفر در دنیا، جمع بازیگران این بازی را تشکیل خواهند داد.

بازی با همستر کامبت چه تهدیدهایی دارد؟

البته در مورد درآمدزایی یا ارزشگذاری سکه‌هایی که از این محل استخراج شده و به دست هر فرد می‌رسد، اما و اگرهای بسیاری وجود دارد و هنوز مشخص نیست که چه سرنوشتی در انتظار افرادی است که بخش عمده‌ای از وقت خود را به انجام این بازی اختصاص می‌دهند. در واقع، برخی بر این باورند که امکان ایردراپ شدن این بازی وجود دارد و ممکن است در آینده‌ای نزدیک، سکه‌های در اختیار افراد، از سوی سازنده بازی استخراج شود و برای آن فضایی به منظور خرید و فروش اختصاص یابد، اما همه چیز در هاله‌ای از ابهام قرار دارد.

در این میان، هشدارهای زیادی ظرف روزهای گذشته به کاربران این بازی داده شده است، هر چند که بر اساس آنچه که در مورد این بازی در فضای مجازی منتشر شده است، فعلاً به جز وقتی که از بازیگران دریافت می‌شود، نکته تهدیدکننده دیگری وجود ندارد و البته بازی هم، جذابیت‌های خاص خود را خواهد داشت؛ چراکه در مراحل بالاتر، هیجان شانس‌هایی که پیش روی فرد بازیگر قرار می‌گیرد، کم نیست؛ اما همچنان تضمینی برای درآمدزایی وجود ندارد.

سود کلان فیلترشکن فروش‌ها از اشتیاق مردم به استفاده از تلگرام

در ایران البته این بازی برای کاربران، هزینه‌های بسیاری دارد. از شارژ مکرر گوشی‌های تلفن همراه گرفته تا خرید شارژ برای استفاده از اینترنت و در نهایت هزینه‌هایی که به دلیل فیلتر بودن تلگرام در ایران به کاربران تحمیل می‌شود.گزارش‌های میدانی اقتصاد آنلاین از بازار حکایت از بالا گرفتن تب خرید فیلترشکن از سوی مردم است تا بدون وقفه و دردسر بتوانند به بازی همستری خود بپردازند.

یکی از فروشندگان فیلترشکن به خبرنگار ما می‌گوید: مراجعات برای خرید فیلترشکن ظرف روزهای گذشته بسیار بالا رفته و حتی برخی از افراد برای نصب تلگرام خود مراجعه می‌کنند به امید اینکه بتوانند از بازی همستر درآمد ارزی کسب کنند.

به کسب درآمد از همستر دل خوش نکنید

کامران سلطانی زاده، دبیرکل سابق کانون صرافان می‌گوید: به نظر می‌رسد که کم کم بازی همستر کامبت به یک چالش در فضای مجازی تبدیل شود؛ چراکه هم اکنون بحث در محافل مختلف بر سر تاچ کردن و کلیک کردن برای استخراج کوینی به نام همستر بالا گرفته و کاربران بسیاری به صورت روزانه به جمع بازیگران این بازی می‌پیوندند.

وی می‌افزاید: البته تجربه چنین بازی نیز در گذشته به نام «نات کوین» وجود داشته که این نات کوین با روش‌های متفاوتی، خلق ارزش دیجیتال می‌کرد؛ اما با توجه به اینکه تلگرام خود امکاناتی در اختیار داشت و توانست ارز دیجیتال استخراج و آن را ارزشگذاری کند، بالطبع توانست برای کاربران خود هم، ایجاد ارزش افزوده نماید؛ در حالیکه برای همستر کامبت این چشم انداز متصور نیست.به گفته سلطانی زاده، در مورد همستر، نقشه راه مشخص و پلن از پیش تعیین شده‌ای وجود ندارد و فقط این بازی با توجه به عقبه مثبت نات کوین، در حال کسب شهرت بوده و از طریق سرگرمی که ایجاد کرده، کاربر کسب می‌کند.

وی اظهار داشت: واقعیت آن است که چشم انداز هیچ یک از این فعالیت‌ها در مورد بازی همستر، به هیچ عنوان مشخص نیست و امیدی هم وجود ندارد که این بازی منتج به ارزشگذاری جدید شود و یا حتی بتوان همستر را یک کوین مجازی دانست و با بررسی که جمعی از کارشناسان حوزه رمزارز انجام داده‌اند، این بازی بیشتر جنبه سرگرمی و وقت گذرانی دارد.

سلطانی زاده معتقد است که همستر برای کاربرانش، منتج به سود و منفعت مالی نمی‌شود؛ کما اینکه رمزارزها ساختار پیچیده‌ای دارند که باید در خرید و فروش و یا حتی سرمایه گذاری بر روی آنها، مراقبت کرد.وی افزود: شاید بعدها حتی از یوزرها هم سوءاستفاده‌هایی صورت گیرد و یا گاها از کلیک‌هایی که صورت می‌گیرد، در جاهای دیگر سوءاستفاده شود؛ پس مردم نباید به راحتی به آن اعتماد کنند.

سلطانی زاده به کاربران توصیه کرد تا بر روی کوین‌هایی سرمایه گذاری کنند که در بسترهای رسمی قابل ارزشیابی و ارزشگذاری هستند و اگر می‌خواهند سرمایه گذاری کنند در بحث رمزارزها با متخصصان این امر مشورت کنند و از طریق کپی برداری کاری انجام ندهند.

حالا باید منتظر ماند و دید که آیا مطابق با وعده داده شده، آیا در تیرماه ارزشگذاری همستر کوین انجام خواهد شد یا فقط عده‌ای سرخورده از وقتی که در این حوزه صرف کرده‌اند، با سرابی در حوزه بازی‌های کریپتویی مواجه خواهند شد؟

ارسال دیدگاه

لطفا نظر خود را وارد کنید
لطفا نام خود را اینجا وارد کنید