سیگنال دامنه نوسان به بازار سرمایه

0
65

رجا ابوطالبی روزنامه نگار: فعالان بازار سرمایه همچنان و بعد از قریب به 4 سال، همچنان به دنبال بارقه‌های امیدی برای رسیدن به بازار سرمایه‌ای پویا و روان هستند. سرمایه‌گذارانی که در شاخص 2 میلیون و 100 هزار واحد هم سکه 10 میلیون تومانی را دیدند و هم سکه 48 میلیون تومانی را!

اولین دلیلی که می‌توان این هفته را به نام بورس زد، بازگشت دامنه نوسان به قبل از شهادت اسماعیل هنیه، یعنی دامنه نوسان 3 درصدی، است. در واقع ایجاد محدودیت در دامنه نوسان این سیگنال را مخابره می‌کند که ریسک‌های سیستماتیک همچنان متوجه کشور و بورس است. اما مادامی که این دامنه افزایش پیدا می‌کند نشان از آن دارد که سایهٔ این ریسک‌ها کم‌تر شده و تا حدی تاثیرگذاری خود را از دست داده است. البته همچنان نمی‌توان گفت که دیگر هیچ ریسکی بازار را تهدید نمی‌کند؛ چرا که در این صورت سازمان بورس دامنه نوسان را به حالت عادی و 6 درصدی افزایش می‌داد.

این اتفاق فارغ از این‌که کاهش تنش‌ها را به خوبی به تصویر می‌کشد، انتظارات فعالان را از بازار سرمایه بهبود می‌بخشد و قطعاً می‌تواند ورود پول را به همراه داشته باشد.

خریداران رویت شدند

همان‌طور که اشاره شد، بازگشت دامنه نوسان یعنی کاهش هیجانات و بازگشت حداقلی عقلانیت به بورس کشور. از سوی دیگر ارزش دلاری بازار به حدی پایین است که بورس را در این قیمت‌ها برای بسیاری از افراد جذاب می‌کند. این 2 عامل سبب می‌شود خریداران گوی سبقت را از فروشندگان بربایند.

از سوی دیگر دامنه نوسان 1 درصدی در کنار کارمزد معاملاتی، جذابیت بازار سرمایه را برای نوسان‌گیران و معامله‌گران کوتاه مدتی به طور کامل از بین برده بود. حال می‌توان شاهد بازگشت این دسته از افراد به بازار باشیم و تحرکات آن‌ها نیز در راستا افزایش فشار خرید و ارزش معاملات را دنبال کنیم.

تمام این تحرکات سبب شد که در اولین روز هفته بورس به سمت تعادل حرکت کند؛ به طوری که 54 درصد نمادها در ساعت ابتدایی شروع به کار بازار در محدوده مثبت معامله می‌شوند.

موافقت حزب‌الله با قطعنامه 1701

شاید اصلی‌ترین دلیل سازمان بورس برای بازگرداندن دامنه نوسان، موافقت حزب‌الله با قطعنامه 1701 است. در این قطعنامه نیروهای حزب الله به شمال رود لیتانی حرکت کرده تا نیروهای حافظ صلح بتوانند ما بین مرز لبنان و رژیم اشغالگر صهیونیستی مستقر شوند. بر اساس همین قطعنامه می‌توان به آینده منطقه، هر چند کوتاه مدت، امیدوار بود. کاهش تنش‌ها یکی از بزرگترین ریسک‌های تحمیلی به بازار را از بین می‌برد و معامله‌گران بر اساس پارامترهای اقتصادی و بنیادی به خرید و فروش سهام خواهند پرداخت.

همچنین این قطعنامه باعث می‌شود که قیمت سکه، طلا و نفت روند کاهشی در پیش گیرند. (البته کاهش تورم آمریکا یک عامل فزاینده در قیمت نفت تلقی خواهد شد که مورد بحث نگارنده نیست) با توجه به اقبال سرمایه‌گذاران در هفته‌های گذشته به صندوق‌های طلا، به نظر می‌رسد شاهد چرخش این سرمایه‌ها به بازار سهام خواهیم بود و واضحا صندوق‌های طلا وارد کانال منفی خواهند شد.

اگر این چرخش پول اتفاق بیفتد و سایر پارامترهایی که به آن‌ها پرداختیم برقرار باشد، با صدای بلند این هفته را می‌توان هفته بورس نامید!

ارسال دیدگاه

لطفا نظر خود را وارد کنید
لطفا نام خود را اینجا وارد کنید