مدیرعامل شرکت پتروشیمی فارابی گفت: اخیراً پتروشیمی فارابی روزهای خوبی را پشت سر گذاشته است و رکورد فروش تمام ادوار با حدود ۴ هزار و ۵۰۰ تن در ماه شکسته شد. وی افزود: این مهم بسیار ارزشمند بود چرا که در تابستان با وجود محدودیتهای ناترازی انرژی که وجود داشت به همت همکارانمان موفق شدیم بیشترین فروش را در زمینه PA داشته باشیم و اخیراً هم تولیدی که محقق شد نزدیک به ۵ برابر بود؛ یعنی ۴۸۶ درصد دوره مشابه سال گذشته موفق شدیم که تولید PA داشته باشیم که نسبت به ماه قبل خود، ۴۰ درصد افزایش داشت و معادل ۲ هزار و ۲۶۶ تن بود.
مسعود کفایتمند غیور در گفتگو با «نقش اقتصاد» ادامه داد: به همین دلیل در کنار رأی جدیدی که موفق شدیم از دیوان عالی کشور در راستای صیانت از منافع و مصالح سهامداران محترم در پتروشیمی فارابی بگیریم اتفاق مبارک دیگری رقم خورد که حدود ۲ هزار و ۶۳۰ میلیارد ریال از سرمایههای سهامدارانمان صیانت شد و نزدیک به ۳ میلیون و ۵۴۰ هزار دلار به پتروشیمی فارابی برگشت که خیلی ارزنده بود. همه اینها در کنار هم باعث شدند تا فضای خیلی خوبی به وجود بیاید. وی تصریح کرد: ما موفق شدیم سود خالص شرکت را نسبت به کل سود خالص سال گذشته به رقم ۹۲۶ درصد برسانیم که دستاورد خیلی ارزشمندی بود و بازرس قانونی و حسابرس مستقل در دوره ۶ ماهه بر صورتهای مالی ما در تحقق این سود خالص مُهر تأیید زدند که همه اینها به همت همکاران خوب ما بود. ما در پتروشیمی فارابی وظیفه خود دانستیم تا طرح طبقهبندی مشاغل را برای همکارانمان اجرا کنیم که بدیم وسیله ترمیمی در حقوق و دستمزد آنها اتفاق افتاد و علاوه بر طرح طبقهبندی مشاغل، با مصوبه هیئت مدیره مجدداً آیتمهایی را به حقوق همکارانمان اضافه کردیم تا سبد معیشت آنها تقویت شود و امیدواریم که توانسته باشیم بخشی از زحمات این عزیزان را جبران کنیم.
کفایتمند غیور در ادامه گفت: نیاز بود که پروژههای توسعهای را تعریف کنیم تا صرفاً به محصولات سنتی برای تولید PA و DOP متکی نباشیم. لذا ۳۸ پروژه را تعریف کردیم و از این پروژهها، ۱۴ مورد عملیاتی شدند و در پی این هستیم که پروژههای بزرگ خوبی را دنبال کنیم. پیشبینی ما این است که مجموعههای علاقهمند به سرمایهگذاری در این زمینه اعلام آمادگی کنند و در این راستا، با مجموعه خوشنام و توانمند (پدینکو) تفاهمنامهای را امضا کردیم تا از ظرفیت این عزیزان در مدیریت بهینه پروژههایمان بهرهمند شویم.
مدیرعامل شرکت پتروشیمی فارابی ادامه داد: اولویت قاطع ما تأمین کالا و تجهیزات موردنیازمان از داخل کشور است و اعتقاد داریم باید از مجموعههای داخلی حمایت کنیم تا رونق بگیرند که هم اشتغال تقویت شود و هم جلوی خروج ارز مازاد گرفته شود. وی افزود: در چند ماه اخیر، بانک پارسیان کمکهای خوبی را در گشایش آل سیهایی که برای خرید خوراک نیاز داشتیم انجام داده است و آل سیهایی که برای فروش محصولاتمان داشتهایم را پشتیبان آل سیهای خرید خوراکمان قرار دادیم و به کمک این تکنیک موفق شدیم جریان نقدی خیلی خوبی را به وجود آوریم و آن را به سمت پروژههای توسعهای ببریم. همچنین بدنبال تکنیکهای نوین تعمیر و نگهداری هستیم تا توقفهای تولیدمان کمتر شوند. همچنین در پی این هستیم که تأمین خوراک را از طریق راهکارهایی داشته باشیم که ریسک ما را در انقطاع جریان تأمین خوراک به حداقل برساند و از منابع چندگانه بدنبال تأمین خوراک باشیم.
مدیرعامل پتروشیمی فارابی در ادامه گفت: همه چیز در کنترل ما نیست و باید زنجیره ارزش و دغدغهمندی بقیه پتروشیمیها را درنظر بگیریم و زنجیره ارزش موضوعی است که فراتر از اختیارات مجموعه پتروشیمی فارابی است و دستگاههای متولی به صورت جدی پای کار آمدهاند و این مهم با جدیت در حال دنبال شدن است بالاخص در دولت جدیدکه تأکید آقای پزشکیان همین موضوع بوده است و چشمانداز بسیار خوبی را در مسیر پیشروی کشور میبینم.
کفایتمند غیور در پایان گفت: برای سهامداران فارابی خبر خوش زیاد داریم. تولیدمان نسبت به دوره مشابه سال گذشته ۵ برابر شده و سودآوری نسبت به کل ۶ ماه سال گذشته نزدیک به ۱۰ برابر شده است. از این منظر، تقسیم سود را مجمع تصمیم میگیرد و مدیریت و هیئت مدیره فارابی نقشی در این زمینه ندارد و پیشبینی میکنم که این اتفاق بیفتد. چون اتفاق خوبی بوده است و سود عملیاتی نزدیک به ۱۰ برابر شده است و اگر سود غیرعملیاتی را به آن اضافه کنیم قطعاً بیشتر خواهد بود. در نتیجه امیدوارم شاهد به نتیجه رسیدن تلاشهایمان باشیم و امیدواریم قبل از پایان سال 1403 این اتفاق مهم برای پتروشیمی فارابی محقق شود