نقش اقتصاد – الناز کارخانه: مدیرعامل شرکت نفت ستاره خلیجفارس از افزایش 7 میلیون لیتری تولید روزانه بنزین پالایشگاه ستاره خلیجفارس خبر داد و گفت: این رشد تولید ناشی از بهبود شرایط فرآیندی در واحدهای بنزینسازی، افزایش فشار واحدهای بنزینسازی، نصب مبدل حرارتی جدید و بهرهبرداری از کمپرسورهای جدید بوده است.
غلامحسین رمضان پور با بیان اینکه طی 6 ماه دوم سال 1403 کاهش ضایعات به مقدار 1.4 درصد، صرفهجویی مالی 70 میلیون دلاری برای این پالایشگاه به همراه داشته است، اظهار کرد: با افزایش 4 میلیون لیتری تولید بنزین در روز مقدار تولید روزانه بنزین پالایشگاه ستاره خلیجفارس به بیش از 42 میلیون لیتر در روز افزایش یافت که نسبت به مدت مشابه 1402، افزایش قابلتوجهی داشته است.
وی با بیان اینکه طی این مدت ظرفیت پالایشی پالایشگاه از 420 هزار بشکه به 450 هزار بشکه در روز ارتقا یافته است، ادامه داد: در نخستین روزهای سال 1404 نیز با اجرای عملیات بزرگ تعویض مبدل حرارتی فاز دو بنزین سازی پالایشگاه ستاره خلیج فارس، ارتقای کیفیت، افزایش عدد اکتان و افزایش ظرفیت تولید بنزین پالایشگاه با افزایش 3 میلیون لیتری تا 45 میلیون لیتر در روز محقق شد.
زنجیره ارزش فرآورده
این مقام مسئول ابراز کرد: پس از انجام حجم عظیمی از فعالیت ها و تغییرات اساسی در نقشه ها، راه اندازی واحد بازیافت گوگرد انجام پذیرفت و این واحد مهم زیست محیطی نیز مورد راه اندازی قرار گرفت. با توجه به ارزش و اهمیت آمونیاک در بازارهای جهانی و برآورد هزینه پایین تولید آن در پالایشگاه ستاره خلیج فارس، احداث واحد آمونیاک نیز در دستور کار قرار گرفته است.
وی تصریح کرد: در راستای تکمیل زنجیره ارزش فرآوردههای ویژه پالایشگاه، طراحی پایه احداث واحد آمونیاک به اتمام رسیده و طراحی پایه زنجیره ارزش فرآورده بوتان نیز آغاز شده است.
ارتقای زیرساخت ها
مدیرعامل شرکت نفت ستاره خلیجفارس بیان کرد: ساخت انبارهای جدید و ساخت ساختمان اداری پالایشگاه از جمله اقدامهای زیرساختی انجامشده است. پروژه کلان راه اندازی واحد جدید نیتروژن نیز در این مدت به ثمر نشست و این واحد به صورت کامل در مدار بهره برداری قرار گرفت که با بهره برداری از این واحد، ریسک های بهره برداری پالایشگاه کاهش یافت.
رمضان پور ضمن اشاره به راه اندازی واحد بازیافت گوگرد ابراز کرد: پس از انجام حجم عظیمی از فعالیت ها و تغییرات اساسی در نقشه ها، راه اندازی واحد بازیافت گوگرد انجام پذیرفت و این واحد مهم زیست محیطی نیز مورد راه اندازی قرار گرفت.
مدیرعامل شرکت نفت ستاره خلیج فارس در خصوص فعالیت ها و تکمیل عملیات اجرایی ایستگاه تقویت فشار میان مسیری کال نیز بیان کرد: با توجه به توقف عملیات اجرایی در ایستگاه تقویت فشار کال در سنوات گذشته و پس از اتخاذ تمهیدات لازم توسط هیات محترم مدیره و انجام مناقصات و انتخاب پیمانکار، از نیمه دوم سال 1403 فعالیت های این ایستگاه در بخش های مختلف مکانیک، پایپینگ، عمرانی و برق و ابزاردقیق مجدداً آغاز شد و با توجه به تکمیل فرآیند خرید و تامین تجهیزات برابر با برنامه زمانبندی این ایستگاه راه اندازی خواهد شد.
رتبه برتر
مدیرعامل شرکت نفت ستاره خلیج فارس ضمن اشاره به اینکه در بیست و هفتمین همایش شرکتهای برتر ایران که به همت سازمان مدیریت صنعتی در مرکز همایشهای بین المللی صدا و سیما برگزار شد، 500 شرکت برتر کشور با شاخصه اصلی ارزیابی در فروش معرفی شدند، گفت: در این همایش شرکت نفت ستاره خلیج فارس با درخشش به عنوان شرکت دوم در میان شرکتهای برتر ایران اسلامی معرفی شد.
وی با بیان اینکه در این مدت علاوه بر دستاورد بزرگ کسب رتبه دوم در میان شرکت های برتر ایران اسلامی با تشریح دیگر دستاوردهای چشم نواز این مجموعه عظیم پالایشی کشور، ابراز کرد: رتبه نخست جایزه سرآمدی مدیریت دانش در کشور و کسب نشان سه ستاره، کسب تندیس زرین جشنواره ملی صنعت سلامت محور، کسب رتبه نخست در حفاظت محیط زیست، کسب رتبه برتر پدافند غیرعامل وزارت نفت و دریافت نشان عالی روابط عمومی و مسئولیت های اجتماعی از دست معاون رئیس جمهور نیز از اهم آن ها به شمار می رود.
رمضان پور با اشاره به گسترش دامنه فعالیت های آزمایشگاه شرکت نفت ستاره خلیج فارس و اخذ یا تمدید گواهینامه های سیستم مدیریت یکپارچه در این مدت، اضافه کرد: در خصوص تحقق هوشمندسازی زنجیره تولید بهره گیری از هوش مصنوعی برای فرآیندها، آنالیز و گردآوری نیازها و ارائه راهکارها در دست برنامه ریزی قرار دارد و برگزاری همایش کاربردیسازی هوش مصنوعی در تحول دیجیتال صنایع نیز از دیگر اقدامات اجرایی است.