• حساب کاربری
  • تماس با ما
  • درباره ما
  • RSS سایت
شنبه, ۲۰ اردیبهشت ۱۴۰۴ - ۰۳:۴۶:۲۸
نقش اقتصاد آنلاین
  • صفحه اصلی
  • ایران و جهان
  • اقتصاد کلان
  • انرژی
  • بورس
  • بانک و بیمه
  • صمت
  • خودرو
  • مسکن
  • شهرستان
  • فناوری
  • جامعه
  • بیشتر
    • گردشگری
    • ورزشی
    • کافه کتاب
    • طنز
بدون نتیجه
نمایش تمام نتایج
  • صفحه اصلی
  • ایران و جهان
  • اقتصاد کلان
  • انرژی
  • بورس
  • بانک و بیمه
  • صمت
  • خودرو
  • مسکن
  • شهرستان
  • فناوری
  • جامعه
  • بیشتر
    • گردشگری
    • ورزشی
    • کافه کتاب
    • طنز
بدون نتیجه
نمایش تمام نتایج
نقش اقتصاد آنلاین
بدون نتیجه
نمایش تمام نتایج
خانه بانک و بیمه

رئیس کل بانک مرکزی در مراسم گرامیداشت یکصد سالگی بانک سپه: بانک سپه نقش اساسی در توسعه کشور داشته است/ این بانک در توسعه صنایع مختلف نقش مهمی دارد

۱۵ اردیبهشت ۱۴۰۴
در بانک و بیمه
زمان مطالعه:1 دقیقه
0 0
0

دکتر فرزین در مراسم گرامیداشت یکصد سالگی بانک سپه درخصوص این بانک گفت: مدیران بانک سپه از بزرگان صنعت بانکداری کشور بودند این بانک‌ به همراه یکی دیگر از بانک های کشور نقش اساسی در توسعه کشور در ادوار مختلف داشته و عموم نوآوری‌هایی که در یکصد سال گذشته در کشور بوجود آمده عموماً از‌ این‌ بانک‌ها‌ شکل‌گرفته‌ و‌ در‌ توسعه‌ صنایع‌ مختلف‌ نقش‌ مهمی‌ داشته‌اند.

به گزارش نقش اقتصاد آنلاین به نقل از پایگاه اطلاع رسانی بانک سپه به نقل از روابط عمومی بانک مرکزی، دکتر فرزین در مراسم گرامیداشت یکصد سالگی بانک سپه، با اشاره به نقش مهم نظام بانکی در توسعه کشور گفت: هر زمانی که کشور توسعه را تجربه کرده است نقش نظام بانکی در آن مشهود است. با توجه به اینکه 92 درصد تامین مالی کشور بر عهده نظام بانکی است در بانک مرکزی و شبکه بانکی در سال 1404 بر توسعه و استفاده از روش های نوین تامین مالی منجر به توسعه تمرکز خواهیم کرد. 


طرح تامین مالی هدفمند اجرایی می شود


رئیس کل بانک مرکزی  با اشاره به برنامه تدوین شده در بانک مرکزی با عنوان طرح تامین مالی هدفمند برای تحقق شعار سال گفت: آسیب شناسی نظام تامین مالی نشان داد که مصرف تسهیلات با اهداف برنامه ریزی شده همخوانی ندارد و یا پول به سمت بنگاه‌های بزرگ می‌رود و این باعث می‌شود بنگاه‌های کوچک به دلیل عدم دسترسی به نقدینگی ضعیف شده و آسیب ببینند. حتی این موضوع سیاست های پولی را نیز از دستیابی به اهداف خود باز می دارد. 


وی افزود: اگر روش‌های تامین‌مالی را توسعه دهیم قطعا سرمایه گذاری در کشور تقویت می‌شود؛ به همین منظور طرحی با عنوان روش تامین مالی هدفمند تدوین کردیم تا به صورت هدفمند تامین مالی تمامی بنگاه ها از جمله بنگاه‌های کوچک را هم داشته باشیم. این طرح به صورت آزمایشی برای سه ماه در بانک ملی در حال اجرایی شدن است و سپس در کل شبکه بانکی اجرایی خواهد شد. 


رئیس کل بانک مرکزی ادامه داد: هدف از این طرح این است که تسهیلاتی که بابت سرمایه در گردش به بنگاه می دهیم حتما منجر به تولید و تامین نیاز‌های تولیدی بنگاه شود. یکی از ویژگی های مهم این طرح افزایش کنترل نظارت بر مصرف تسهیلات است تا تسهیلات مطابق با اهداف سیاستگذار هزینه شود.


دکتر فرزین با اشاره به اینکه  بخش عمده‌ای از تسهیلات بانکی به بنگاه‌های بزرگ تخصیص می یابد گفت: برای نظارت بیشتر،  به زودی واحدی برای کنترل تسهیلات واحد‌های بزرگ در بانک مرکزی راه اندازی می‌شود.

برنامه تخصصی شدن بانک ها در دستورکار بانک مرکزی


رئیس کل بانک مرکزی با اشاره به تکالیف قانونی برنامه هفتم برای تخصصی کردن بانک‌ها گفت:  براساس قانون موظفیم به سمت تخصصی کردن بانک ها حرکت کنیم به همین منظور تقسیم بانک ها به شش گروه بانک جامع، بانک تخصصی، بانک تجاری، بانک  توسعه ای، بانک قرض الحسنه و بانک پس انداز در دستور کار قرار دارد.  وی تصریح کرد: در حال حاضر بانک‌ها کشور بسیار به هم شبیه هستند و انواع خدمات مشابه را ارئه می دهند که این موضوع منجر به رقابت گسترده‌ای به ویژه در سود بانکی شده است.


رئیس کل بانک مرکزی افزود: در سال جاری کار تدوین اساسنامه‌ بانک های تخصصی آغاز می شود و امیدواریم در دو یا سه سال آتی هر بانکی‌ را در جایگاه تخصصی خود بنشانیم.

خروج بانک ها از بنگاهداری 
رئیس کل بانک مرکزی با اشاره به الزام قانون برای خروج بانک ها از بنگاه داری گفت: با اجرایی شدن طرح تخصصی شدن بانک ها، بانک‌های مختلف  باید وظایف خاص خود را باید داشته باشند و در حوزه تخصصی خود فعالیت کنند. از این رو فعالیت بانک ها در حوزه غیرمرتبط با بانکداری و ارائه خدمات بانکی غیرقابل قبول است.

دکتر فرزین با بیان اینکه بانک‌ها باید اهتمام‌جدی برای خروج از بنگاه‌هایی که مربوط به وظایف شان نیست داشته باشند، افزود: بانک‌ها نباید در عملیات دیگری ورود کنند و خودشان درگیر مدیریت بنگاه شوند؛ باید بنگاه را واگذار کنند؛ امسال حتما این کار تسریع می شود.

وی با اشاره به ظرفیت بانک های توسعه ای گفت:  بانک توسعه ای می تواند بنگاه را خلق و واگذار کند و شبکه بانکی نباید بنگاه را اداره کند. 

دکتر فرزین همچنین از برنامه بانک مرکزی برای توسعه فرهنگ قرض الحسنه خبر داد و گفت: توسعه عملیات قرض الحسنه از اهداف ما در سال جاری است. بانک‌های قرض الحسنه باید رشد کنند و هدفمان توسعه این فرهنگ است نه محدودیت آن.

افزایش سرمایه شبکه بانکی به 1200 همت
رئیس کل بانک مرکزی به الزام قانون برنامه توسعه برای افزایش کفایت سرمایه بانک‌ها اشاره کرد و گفت: در سال 1401 مجموع سرمایه بانک‌ها ۳۳۰ همت بوده است و این رقم در سال 1403 به 550 همت رسیده است و در سال جاری مجموع سرمایه شبکه بانکی باید به 1200 همت برسد. تا پایان سال 1404 بانک بر سرمایه زیر 20 همتی نخواهیم داشت. 

رئیس هیات عالی بانک مرکزی بر اهمیت افزایش کفایت سرمایه برای پیوستن به نظام بانکی بین المللی اشاره کرد و گفت: افزایش کفایت سرمایه بانک‌ها امری حیاتی برای نظام بانکی است و حتی اگر تمام تحریم‌ها حل شود با این صورت‌های مالی امکان فعالیت در نظام بانکداری بین المللی وجود ندارد و بانک‌ها باید از نظر سلامت مالی آماده همکاری با بانک‌های دنیا باشند.

وی با اشاره به نقش دولت در افزایش سرمایه بانک ها و ضرورت افزایش این شاخص مهم توسط دولت افزود: همه بانک‌ها باید افزایش سرمایه را انجام دهند؛ حداقل سرمایه بانک باید ۲۰ همت باشد و زیر ۲۰ همت دیگر بانکی را نخواهیم داشت. سال گذشته ۱۱ بانک کفایت سرمایه ۸ و بالای ۸ داشتند که این تعداد در سال جاری به ۱۶ بانک می رسد. ۹ بانک کفایت سرمایه منفی دارد که برنامه اصلاحی به آنها ارائه شده است تا افزایش نسبت کفایت سرمایه را انجام دهند.  بقیه بانک ها کفایت سرمایه مثبت دارند اما زیر 8 درصد است که با افزایش سرمایه امسال می توانند به نسبت استاندارد برسند.


ناترازی نقدینگی مشکل اصلی نظام بانکی است
رئیس کل بانک مرکزی با تشریح ناترازی در نظام بانکی  گفت: ناترازی نظام بانکی ناشی از ورشکستگی نیست بلکه دارایی بانک ها بسیار بیشتر از بدهی موجود است ولی موضع مربوط به نقدینگی  و نقدشوندگی دارایی هاست. این مسئله با واگذاری اموال و دارایی های غیرمرتبط با فعالیت بانکی و دریافت مطالبات شبکه بانکی از دولت تا حدود زیادی مرتفع خواهد شد و به توان تسهیلات دهی بانک ها نیز کمک خواهد کرد.

دکتر فرزین درباره اضافه برداشت نظام بانکی هم گفت: اگر وارد ریشه شویم بخشی ناشی از مطالبات از دولت است؛ برنامه بانک مرکزی در سال جاری  کاهش حداقل ۲۰۰ همت از اضافه برداشت نظام بانکی است.

  ارتقا نظام گزارشگری مالی و تقئیت مبارزه با پولشویی
رئیس هیات عالی با اشاره به اهمیت ارتقاء نظام گزارشگری مالی گفت: در سال گذشته ۲۷۰۰ همت تراکنش مربوط به اشخاص مظنون به پولشویی را رصد کردیم و با ان‌ها برخورد شد؛ منشا بسیاری از پولشویی‌ها می تواند از طریق نظام بانکی باشد، به همین دلیل سختگیری‌های ما در این بخش از سال قبل افزایش یافته است.

دکتر فرزین با بیان اینکه باید به افراد مضنون به پولشویی حساس شد؛ تصریح کرد: امسال هم با همت همکاران نظام بانکی این کار را تقویت می‌کنیم. سپرده پذیری در شعب بانک ها نباید باعث چشم پوشی شعب از فعالیت های مظنون به پولشویی شود و با حساسیت بالا باید با این مسائل برخورد شود.

 

افزایش سرمایه 200 همتی بانک های دولتی 
رئیس کل بانک مرکزی خواستار اجرایی شدن افزایش سرمایه ۲۰۰ همتی بانک‌های دولتی شد و گفت: بخش عمده اضافه برداشت بانک ها دولتی به دلیل مطالبات از حاکمیت و دولت است و دولت باید در این خصوص تعیین تکلیف کند و مانند بخش خصوص متعهد به افزایش سرمایه بانک های دولتی باشد.

وی افزود: طبق قانون ما می توانیم به دلیل اضافه برداشت، شرکت‌ها و بانگاه های بانک‌ها را بگیریم ولی علاقه‌ای نداریم دارایی‌های بزرگ بانک‌ها که متعلق به سپرده گذاران هست را بگیریم.

فرزین همچنین با اشاره به نقش شبکه بانکی در تامین مالی کشور گفت: سال جاری سالی تعیین کننده برای نظام بانکی است و تمام توان بانک مرکزی صرف بازگرداندان شبکه بانکی به استانداردهای بانکداری خواهد شد.

تگ ها: بانک سپه
مطلب قبلی

شرکت فولاد سنگان، الگویی برای کارآمدی و جهش تولید

مطلب بعدی

به بهانه 15 اردیبهشت روز «شیراز»؛ کارنامه درخشان بانک صادرات ایران در استان فارس

روزنامه نقش اقتصاد

روزنامه نقش اقتصاد

مطلب بعدی
به بهانه 15 اردیبهشت روز «شیراز»؛ کارنامه درخشان بانک صادرات ایران در استان فارس

به بهانه 15 اردیبهشت روز «شیراز»؛ کارنامه درخشان بانک صادرات ایران در استان فارس

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

گزارش ویژه

«نقش اقتصاد» از قطعی های مکرر آب و برق شهروندان  گزارش  می دهد زندگی زیر سایه خاموشی و قطعی آب!

«نقش اقتصاد» از قطعی های مکرر آب و برق شهروندان گزارش می دهد زندگی زیر سایه خاموشی و قطعی آب!

توسط آقای دیانی
۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۴
0

بحران قطعی های مکرر آب و برق مردم را کلافه کرده است بطوریکه در بسیاری موارد زمان خاموشی ها و...

«نقش اقتصاد» چرایی ناترازی انرژی در کشور با وجود منابع عظیم خدادادی را واکاوی کرد دوگـانه   گنج  و  رنج  در اقتصاد  ایران

«نقش اقتصاد» چرایی ناترازی انرژی در کشور با وجود منابع عظیم خدادادی را واکاوی کرد دوگـانه گنج و رنج در اقتصاد ایران

توسط آقای دیانی
۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۴
0

ایران با داشتن دومین ذخایر گازی و چهارمین ذخایر نفتی جهان یکی از غنی‌ترین کشورهای جهان از نظر منابع هیدروکربوری...

«نقش اقتصاد» چشم انداز و چالش های پیش روی طرح های یارانه ای رابررسی کرد  اقتصاد  ایران  محصور در چرخه تورم و یارانه ها

«نقش اقتصاد» چشم انداز و چالش های پیش روی طرح های یارانه ای رابررسی کرد اقتصاد ایران محصور در چرخه تورم و یارانه ها

توسط آقای دیانی
۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۴
0

در حالی که اقتصاد ایران با تورم بالا، نوسانات ارزی و فشار تحریم‌ها دست‌وپنجه نرم می‌کند، دولت سیزدهم با اجرای...

بنادر ایران با مشکل انباشت کالاها و تاخیر در ترخیص مواجه اند؛ پشت پرده رسوب کالا در بنادر ایران

بنادر ایران با مشکل انباشت کالاها و تاخیر در ترخیص مواجه اند؛ پشت پرده رسوب کالا در بنادر ایران

توسط روزنامه نقش اقتصاد
۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۴
0

آرمان زارعی روزنامه نگار: انباشت گسترده کالا در بنادر کشور بار ديگر به يکي از چالش‌هاي جدي اقتصاد ايران تبديل...

«نقش اقتصاد» در گزارشی به بررسی چالش‌ها و فرصت‌های رشد بدون سرمایه‌گذاری خارجی پرداخت؛ راز رشد اقتصادی بدون سرمایه خارجی

«نقش اقتصاد» در گزارشی به بررسی چالش‌ها و فرصت‌های رشد بدون سرمایه‌گذاری خارجی پرداخت؛ راز رشد اقتصادی بدون سرمایه خارجی

توسط روزنامه نقش اقتصاد
۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۴
0

محمد زند روزنامه نگار: اقتصاد ايران در دهه‌هاي اخير با چالش‌هاي متعددي روبه‌رو بوده است، از تحريم‌هاي بين‌المللي گرفته تا...

قبلی بعدی

گفت و گو

در گفتگوی «نقش اقتصاد» با یک کارشناس انرژی بررسی شد؛ چالش‌های بازگشت نفت ایران به بازار جهانی
آخرین اخبار

در گفتگوی «نقش اقتصاد» با یک کارشناس انرژی بررسی شد؛ چالش‌های بازگشت نفت ایران به بازار جهانی

توسط روزنامه نقش اقتصاد
۱۵ اردیبهشت ۱۴۰۴
0

محمد جواد خلیلی روزنامه نگار: صنعت نفت ايران در آستانه تحولات مهمي قرار دارد. با احتمال توافق ايران و آمريکا...

در گفتگو با کارشناسان علل و آثار ناترازی بانک ها بر اقتصاد کشور بررسی شد: سلطه نظام بانکی بر اقتصاد ایران

در گفتگو با کارشناسان علل و آثار ناترازی بانک ها بر اقتصاد کشور بررسی شد: سلطه نظام بانکی بر اقتصاد ایران

۲۶ اسفند ۱۴۰۳
«نقش اقتصاد» چالش‌های پیش روی ازدواج جوانان را بررسی کرد؛ زنجیره دست و پاگیر بیکاری و معضلات اقتصادی

«نقش اقتصاد» چالش‌های پیش روی ازدواج جوانان را بررسی کرد؛ زنجیره دست و پاگیر بیکاری و معضلات اقتصادی

۲۲ اسفند ۱۴۰۳
در گفتگوی «نقش اقتصاد» با یک کارشناس اقتصادی چشم انداز نرخ ارز در سال 1404  بررسی شد:  بحران ارزی عمیق ‌تر می‌شود

در گفتگوی «نقش اقتصاد» با یک کارشناس اقتصادی چشم انداز نرخ ارز در سال 1404  بررسی شد: بحران ارزی عمیق ‌تر می‌شود

۲۱ اسفند ۱۴۰۳
در گفتگوی «نقش اقتصاد» با عضو هیئت‌علمی دانشگاه بوعلی سینا عنوان شد  بازآفرینی شهری کلید قفل بحران مسکن

در گفتگوی «نقش اقتصاد» با عضو هیئت‌علمی دانشگاه بوعلی سینا عنوان شد بازآفرینی شهری کلید قفل بحران مسکن

۲۱ اسفند ۱۴۰۳
قبلی بعدی

آخرین اخبار

«نقش اقتصاد» از قطعی های مکرر آب و برق شهروندان  گزارش  می دهد زندگی زیر سایه خاموشی و قطعی آب!

«نقش اقتصاد» از قطعی های مکرر آب و برق شهروندان گزارش می دهد زندگی زیر سایه خاموشی و قطعی آب!

۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۴
چرایی مزیت رقابتی در کسب و کار

چرایی مزیت رقابتی در کسب و کار

۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۴
«نقش اقتصاد» چرایی ناترازی انرژی در کشور با وجود منابع عظیم خدادادی را واکاوی کرد دوگـانه   گنج  و  رنج  در اقتصاد  ایران

«نقش اقتصاد» چرایی ناترازی انرژی در کشور با وجود منابع عظیم خدادادی را واکاوی کرد دوگـانه گنج و رنج در اقتصاد ایران

۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۴
«نقش اقتصاد» چشم انداز و چالش های پیش روی طرح های یارانه ای رابررسی کرد  اقتصاد  ایران  محصور در چرخه تورم و یارانه ها

«نقش اقتصاد» چشم انداز و چالش های پیش روی طرح های یارانه ای رابررسی کرد اقتصاد ایران محصور در چرخه تورم و یارانه ها

۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۴
برنامه تازه ترامپ : تغییر نام “خلیج فارس” به خلیج عربی!

برنامه تازه ترامپ : تغییر نام “خلیج فارس” به خلیج عربی!

۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۴
قبلی بعدی
نقش اقتصاد آنلاین

پایگاه تحلیلی – خبری نقش اقتصاد آنلاین از سال 1395 فعالیت خود را آغاز کرده و همواره در جهت اطلاع رسانی در حوزه های مختلف بالاخص بخش اقتصادی در تلاش است.

دسترسی سریع

  • تماس با ما
  • درباره ما
  • استعلام کارت سوخت
  • نرخ ارز و طلا
  • استعلام خلافی خودرو
  • سابقه بیمه
  • ارز دیجیتال

مجوزها

تمامی حقوق متعلق به نقش اقتصاد آنلاین می باشد

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

ورود
بدون نتیجه
نمایش تمام نتایج
  • صفحه اصلی
  • ایران و جهان
  • اقتصاد کلان
  • انرژی
  • بورس
  • بانک و بیمه
  • صمت
  • خودرو
  • مسکن
  • شهرستان
  • فناوری
  • جامعه
  • بیشتر
    • گردشگری
    • ورزشی
    • کافه کتاب
    • طنز

تمامی حقوق متعلق به نقش اقتصاد آنلاین می باشد

به نسخه موبایل بروید