post

منصور غیبی کارشناس اقتصاد مسکن

آسیب اقتصاد به مسکن

دولت ترمزدستي اقتصاد را کشيده و خروجي آن يک خروجي حداقلي و خرد بوده است تا قيمت کنترل شود؛ ولي آسيب عدم گردش مالي در اقتصاد مسکن خيلي بيشتر از اينهاست که اعلام شود قيمت مسکن کاهش پيدا کرده است! مطالعاتي که من انجام داده‌ام نشان مي‌دهد در دوره‌هاي زماني پنج تا ۶ ساله، شاهد […]

تاریخ انتشار: 9 آبان 1402 - 11:12
کد خبر: 13302

دولت ترمزدستي اقتصاد را کشيده و خروجي آن يک خروجي حداقلي و خرد بوده است تا قيمت کنترل شود؛ ولي آسيب عدم گردش مالي در اقتصاد مسکن خيلي بيشتر از اينهاست که اعلام شود قيمت مسکن کاهش پيدا کرده است!

مطالعاتي که من انجام داده‌ام نشان مي‌دهد در دوره‌هاي زماني پنج تا ۶ ساله، شاهد افزايش ۲۰۰ تا ۲۲۰ درصدي قيمت مسکن بوديم و کاهش قيمت در اين بازه بين ۱۱ تا ۲۰ درصد اتفاق افتاده است. يعني به ازاي ۱۰۰ درصد افزايش ۱۰ درصد کاهش داشته‌ايم. اينکه انتظاري ۵۰ درصدي براي کاهش قيمت داشته باشيم منطقي نيست و تاييد نمي‌شود. يعني ممکن نيست ملکي که تا ديروز ۱۰۰ ميليون تومان معامله مي‌شد الان به ۵۰ ميليون تومان برسد!

کاهش قيمت مسکن حتي اگر در حد ۱۰ تا ۱۵ درصد در حوزه مسکن اتفاق بيفتد زماني مي‌توانيم اين کاهش قيمت را تاييد کنيم که نمونه آماري براي مثال در شهر تهران حداقل ۱۰ هزار واحد باشد. اکنون زير هزار و ۵۰۰ عدد است و براي مثال، اين تعداد با ۱۰ الي ۲۰ درصد نيز معامله شود چون با اين روند کاهشي حجم معاملات افزايش پيدا نکرده است! اين کاهش قيمت در سطح کلان و تاثيرگذار بر تمام معاملات ملکي نبوده است.

اگر دولت بتواند همزمان با حفظ اين کاهش قيمت رونق را نيز در حوزه مسکن شکل دهد و آمار فروش از نظر تعداد واحد افزايش پيدا کند مي‌توان گفت کارنامه مثبتي است که دولت مي‌تواند به نام خود ثبت کند.

 

 










ارسال دیدگاه

< / End-->