یک تحلیلگر بازار سرمایه در گفتگو با «نقش اقتصاد» به واکاوی روند مثبت بورس در روزهای اخیر پرداخت:بازگشت شاخص دومیلیونی با رفع ابهامات

0
43

مِهردخت میرزایی روزنامه نگار: روز گذشته یکشنبه 6 آبان ماه 1403، نماگرهای بازار سرمایه افزایشی بودند؛ به طوری‌که در پایان معاملات بیش از 80 درصد نمادها در محدوده مثبت قرار گرفتند و صندوق‌های سهامی نیز، بیشترین ورود پول را داشتند.

بازدهی شاخص کل، 54/1 درصد مثبت بود و 30 هزار و 700 واحد افزایش داشت و شاخص کل روی عدد 2 میلیون و 25 هزار و 900 واحد قرار گرفت و شاخص کل هم‌وزن نیز به 670 هزار واحد رسید و با 35/1 درصد بازدهی مثبت، 8 هزار و نهصد واحد افزایش داشت.

اردلان عزیززاده، تحلیلگر بازار سرمایه در خصوص روند مثبت بورس از ابتدای هفته بیان کرد: تنش‌های اخیر در منطقه بر بازارهای مختلفی تأثیر گذاشتند و بازار بورس هم، از این موضوع مستثنی نبود؛ به طوری‌که واکنش مثبتی داشت. اما اگر بخواهیم به چرایی این مسئله بپردازیم باید بگوییم این طبیعی است که ارزش‌گذاری معامله‌گران بر بازار سرمایه با توجه به سطح ریسک‌هاست و تا پیش از اتفاق‌های روزهای گذشته، سطح ابهامات بسیار بالا رفته بود؛ تا جایی که معامله‌گران نمی‌دانستند تنش‌ها تا کجا پیش خواهند رفت و بتوانند تشدید پیدا کنند. در نتیجه، این سطح از ابهامات را به عنوان ریسک بالا ارزیابی می‌کردند و به همین دلیل، بازار سرمایه نیز، به آن واکنش منفی داشت.

این تحلیلگر بازار سرمایه تصریح کرد: بعد از تنش‌های اخیر، انتظار معامله‌گران به سمتی پیش رفت که این تنش‌ها روند کاهشی به خود می‌گیرند و سطح ریسک‌ها پایین خواهد آمد و علاوه بر این، ابهاماتی که وجود دارند تا حدود زیادی برطرف خواهند شد و در واقع، بازار سرمایه از مانعی رد شد و در نتیجه، معامله‌گران توانستند به شکل مشخص‌تر و صحیح‌تر بازار را ارزش‌گذاری کنند و از آن‌جایی که قیمت‌ها نیز، کاهش پیدا کرده بودند بازار سرمایه هم، به سمت مثبت شدن حرکت کرد؛ بنابراین شاهد هستیم که در دو روز گذشته، بورس وضعیت مطلوبی داشته است و این وضعیت می‌تواند تا مدتی ادامه داشته باشد.اردلان عزیززاده با اشاره به صحبت محمدرضا عارف، معاون اول رئیس‌جمهور مبنی بر کاهش فاصله بین نرخ ارزهای آزاد و نیمایی به منظور افزایش انگیزه سرمایه‌گذاری در بورس تأکید کرد: درمورد صحبت‌های آقای عارف با مضمون این که تلاش می‌شود تا فاصله بین نرخ ارزهای نیمایی و بازار آزاد کم شود تا انگیزه سرمایه‌گذاری در بورس افزایش یابد باید گفت که این مسئله ممکن است به ورود سرمایه‌ها به سمت بورس کمک کند و به همین دلیل، می‌تواند اتفاق بسیار مثبت و خوبی باشد. اما باید این را درنظر گرفت که شاید تمام زوایا را در بر نگیرد.

این تحلیلگر بازار سرمایه خاطرنشان کرد: در حال حاضر، بسیاری از شرکت‌ها و صنایع ما از معضل ناترازی انرژی رنج می‌برند و این موضوع بر عملکرد شرکت‌ها اثر منفی داشته است و از طرفی، کم شدن فاصله دلار نیما و آزاد می‌تواند؛ هم به واقعی شدن اقتصاد کمک کند و هم این که در شرایط فعلی بر سودآوری بسیاری از شرکت‌ها تأثیر مثبتی داشته باشد. در نتیجه، بالارفتن سودآوری می‌تواند به ورود پول به بازار و همچنین، اقبال بیشتر معامله‌گران به بازار سرمایه کمک کند. اما باید آن طرف ماجرا را هم، درنظر گرفت؛ یعنی بحث هزینه فرصتی است که نرخ‌های بهره فعلی ایجاد می‌کنند؛ تا جایی که با وجود کم شدن فاصله بین دلار نیما و آزاد، وقتی سرمایه‌گذار بررسی می‌کند شاید بازار پول برایش جذابیت بیشتری داشته باشد و تا زمانی که آن مسئله نیز، تا حدودی تعدیل نشود امکان دارد ورود پول لازمی که باید، به سمت بازار بورس جریان پیدا نکند و ممکن است این عامل به تنهایی نتواند فاکتوری باشد که بتواند در این جهت، اثر مثبتی بر بازار سرمایه بگذارد.

ارسال دیدگاه

لطفا نظر خود را وارد کنید
لطفا نام خود را اینجا وارد کنید