محیا سادات بهره دار- بحران قطعی های مکرر آب و برق مردم را کلافه کرده است بطوریکه در بسیاری موارد زمان خاموشی ها و قطعی آب به اطلاع مردم نرسیده و این موضوع نگرانی هایی را ایجاد کرده است.
به گزارش «نقش اقتصاد» تعدادی از مخاطبان نقش اقتصاد از قطعی ناگهانی و طولانی مدت آب شرب خود گلایه مندند.
جمعی از مخاطبین «نقش اقتصاد» اعلام کردند از ساعت ۱۲ روز گذشته و بدون اطلاع قبلی آب مجتمع های مسکونی قسمتی از شهرک شهید محلاتی تهران قطع شده است و تا کنون (ساعت ۱۸:۴٠) دقیقه همچنان ساکنین به قطعی آب دچار هستند.
ساکنین این ساختمان ها برای تامین آب شرب و مصرف ضروری مجبور به تهیه دبه و پر کردن آن ها از نزدیک ترین مسجد محل شده اند!
به گفته آنان تماس با سازمان آب و گزارش قطعی آب نیز تا کنون نتیجه ای در پی نداشته است.همچنین قطعی برق در استان البرز به چهار ساعت در روز رسید. این در حالی است که از روز 13 اردیبهشت ماه، جدول جدیدی از قطعی برق در استان البرز منتشر شد که تنها قطعی دو ساعته برق را نشان میداد. باید دید آیا قطعی چهارساعته برق که این هفته گریبانگیر مردم البرز شد به نیروگاه شهید منتظرقائم مرتبط است؟
قطعیهای برق که طبق برنامه شرکت توزیع نیروی برق استان البرز، تنها دو ساعت در روز برنامهریزی شده بود، از روز یکشنبه 14 اردیبهشت به چهار ساعت تبدیل شد.
گزارشهای مردم فردیس کرج حاکی از آن است که روز گذشته علاوه بر قطعیهای برنامهریزیشده برق، مردم شاهد قطعیهای غیربرنامهریزیشده هم بودند. در واقع برق شبکه خانگی در دو نوبت دو ساعته قطع شده بود و در مجموع به طور تقریبی مردم چهار ساعت خاموشی را تجربه کردند.
این موضوع فردای ادعای رسانهای درباره آتشسوزی در نیروگاه شهید منتظر قائم کرج اتفاق افتاد و برخی افراد به دلیل همزمانی این دو اتفاق، افزایش قطعیهای برق را به «آتشسوزی» روز شنبه 13 اردیبهشت ربط دادند.سایت نیروگاه قائم به نقل از گرشاسب جمشیدنژاد، مدیرعامل نیروگاه شهید منتظرقائم، توضیح داد: فیلم مربوط به آتشسوزی که در بعضی کانالها یا شبکههای اجتماعی دست به دست میشود، هیچگونه ارتباطی با این نیروگاه نداشته و صرفاً مربوط به زبالههای بیرون از محیط نیروگاه بوده است.او ادامه داد: در حال حاضر هیچگونه خسارتی به نیروگاه منتظرقائم وارد نشده و کماکان به فعالیت خود ادامه میدهد.در همین زمینه باید گفت قطعیهای برق از فروردین سال جاری، گریبانگیر مردم فردیس بوده است، اما شروع قطعی چهارساعته از روز یکشنبه 14 اردیبهشت، موضوعی تازه به شمار میرود که باید علت آن را جویا شد. این قطعیها بسیاری از مردم استان البرز را درگیر کرده است.علیرضا عباسی، نماینده مردم کرج، فردیس و اشتهارد در مجلس، در مورد قطعی چهارساعته برق به تجارتنیوز گفته است: این مشکل تنها مربوط به البرز نیست و سراسر کشور به همین صورت است. در برنامه ششم توسعه، دولت موظف بود ۲۵ هزار مگاوات به ظرفیت تولید برق کشور اضافه کند، اما به دلایل مختلف، در پایان این برنامه تنها حدود پنج هزار مگاوات به این ظرفیت اضافه شد. او ادامه داد: کشور با کمبود ۲۰ هزار مگاواتی در دو تا سه سال اخیر مواجه شده است. با وجود تلاشهایی برای جبران این کمبود، رشد سالانه تقاضای برق و افزایش مصرف، بهویژه در ماههای گرم سال، باعث شده است همچنان فاصله زیادی بین تولید و مصرف وجود داشته باشد.این نماینده مجلس گفت: خاموشیها پیشتر طبق جدول زمانی مشخص انجام میشدند، اکنون به دلیل شروع زودهنگام گرما، بهغیر از ساعات برنامهریزیشده، برق به طور برنامهریزینشده هم قطع میشود. کمبود برق واقعی است و مختص به استان البرز هم نیست.او افزود: همه باید بکوشند تا در کوتاهمدت با صرفهجویی در مصرف برق و در میانمدت و بلندمدت با افزایش ظرفیت و توان تولید، کمبود برق را جبران کنند.
تهرانیها منتظر قطعی آب باشند
تهران طی پنج سال گذشته با خشکسالی مستمر و افت چشمگیر بارندگی روبهرو بوده است و اکنون شرایط بحرانی پایتخت نشینان را تهدید میکند.
با توجه به ادامه خشکسالی و افت شدید ذخایر سدهای تهران، شرکت آب و فاضلاب استان تهران طرحی برای مقابله با مصرف بیرویه در پایتخت اجرایی کرده است. طبق این طرح، مشترکان بدمصرف که به هشدارها توجه نکنند، با قطع ۱۲ ساعته آب مواجه خواهند شد.
با تشدید بحران آب در پایتخت، شرکت آب و فاضلاب استان تهران در اقدامی کمسابقه، طرح قطع ۱۲ ساعته آب مشترکان بدمصرف را بهطور رسمی در دستور کار قرار داده است. این طرح با هدف مدیریت مصرف و کاهش فشار بر منابع آبی پایتخت، بهویژه در فصل گرم سال ۱۴۰۴ اجرایی میشود.تهران طی پنج سال گذشته با خشکسالی مستمر و افت چشمگیر بارندگی روبهرو بوده و ذخایر سدهای این کلانشهر به پایینترین سطح خود رسیده است. این شرایط بحرانی، لزوم مدیریت مصرف و برخورد جدی با رفتارهای پرمصرف را به اولویت جدی دولت و مسئولان آبرسانی بدل کرده است.بر اساس آمار منتشر شده، در میان مشترکان تهرانی، ۵ درصد بدمصرف، ۶۲ درصد پرمصرف و تنها ۳۳ درصد خوشمصرف هستند. مشترکان بدمصرف گاهی تا ۱۰ برابر الگوی مصرف تعیینشده، آب مصرف میکنند. بیشتر این افراد در مناطق شمالی تهران، یعنی مناطق ۱، ۲ و ۳ سکونت دارند و بخشی از آب شرب را برای آبیاری فضای سبز و پر کردن استخرها استفاده میکنند.
قطعیهای موقتی به اخطارهای قاطع تبدیل شد
در سالهای گذشته، برای این دسته از مشترکان، قطع چند ساعته آب در ساعات اوج مصرف بهعنوان یک هشدار اعمال میشد. اما اکنون، آبفای تهران تصمیم دارد برای مشترکانی که به اخطارها و پیامکهای هشدار بیاعتنا باشند، آب را به مدت ۱۲ ساعت کامل قطع کند. این قطعی میتواند در صورت تداوم مصرف بیرویه، تکرار شود.مسئولان شرکت آب و فاضلاب تاکید کردهاند که هدف از این اقدام تنبیهی، اصلاح الگوی مصرف و سوق دادن بدمصرفها به سمت مصرف منطقی است. انتظار میرود با اعمال این سیاست بازدارنده، فشار بر منابع آب تهران کاهش یافته و زمینه برای تابآوری بهتر پایتخت در فصل گرم فراهم شود.
این در حالیست که هنوز به پیک گرمای تابستان نرسیدیم و هوا آنچنان گرم نشده اما این قطعی ها در اردیبهشت ماه جای علامت سئوال دارد. مسئولین بهتر است که پیرامون قطعی های گسترده آب و برق با برنامه ریزی دقیق تر فکری به حال بحران گرمای تابستان کنند.