post

«نقش اقتصاد» گزارش مي دهد

۳ نکته قابل تامل در مورد عمليات «طوفان اقصي»

سامان سفالگر روزنامه نگار: صبح روز شنبه۷ اکتبر(۱۵ مهرماه) سال جاري را بايستي نقطه عطف قابل توجهي در تاريخ مبارزات جريان مقاومت فلسطين عليه رژيم اشغالگر قدس به شمار آورد. در اين روز، نيروهاي جريان مقاومت، حملات قابل توجهي را عليه مواضع رژيم اشغالگر قدس انجام داده و اراضي اشغالي را در يک شوک بزرگ […]

تاریخ انتشار: 16 مهر 1402 - 13:40
کد خبر: 11778

سامان سفالگر روزنامه نگار: صبح روز شنبه۷ اکتبر(۱۵ مهرماه) سال جاري را بايستي نقطه عطف قابل توجهي در تاريخ مبارزات جريان مقاومت فلسطين عليه رژيم اشغالگر قدس به شمار آورد. در اين روز، نيروهاي جريان مقاومت، حملات قابل توجهي را عليه مواضع رژيم اشغالگر قدس انجام داده و اراضي اشغالي را در يک شوک بزرگ فرو بردند.

به گزار ش «نقش اقتصاد»؛ در اين راستا، بر اساس
گزارش هاي مختلف خبري، نيروهاي گروه هاي مقاومت فلسطيني به نحو گسترده‌اي به شهر و شهرک هاي مجاور با نوار غزه نفوذ کرده و البته که ظرف تنها ۲۰ دقيقه، چيزي در حدود ۵ هزار راکت نيز از نوار غزه به سمت اراضي اشغالي شليک شده است. عمليات طوفان اقصي به قدري با تبعات منفي براي اسرائيل همراه بوده که خبرنگار شبکه فاکس نيوز مستقر در اراضي اشغالي، ضمن تاييد وخامت اوضاع در اين اراضي، به طور خاص به اين نکته اشاره کرده که به دلايل امنيتي نمي تواند واقعيت هاي آنچه در عمق اسرائيل مي گذرد را پوشش دهد. با اين همه، عمليات طوفان اقصي که به گفته رهبران جريان مقاومت فلسطين، پاسخي کوبنده از سوي اين جريان به رويه هاي مجرمانه تل آويو عليه ملت فلسطين و هتک حرمت مسجد الاقصي است، حاوي نکات مهمي است که توجه به آن ها ضروري به نظر مي رسد. در اين رابطه به طور خاص مي توان به ۳ نکته قابل تامل در مورد عمليات مذکور که آن را در تاريخ مبارزات جريان مقاومت فلسطين عليه رژيم اشغالگر قدس متمايز مي سازد، اشاره کرد.

۱- ابتکارِ جنگ ترکيبي مقاومت فلسطين

يکي از نکاتي که از همان نخستين ساعات انجام حمله گسترده جريان مقاومت فلسطين عليه مواضع صهيونيست‌ها، توجه بسياري از ناظران و تحليلگران بين‌المللي را به خود جلب کرد، ماهيت ترکيبيِ کنشگري نظامي جريان مقاومت بوده است. در اين راستا، شاخه هاي مختلف جريان مقاومت فلسطين در حوزه هاي سايبري، پهپادي، زميني و موشکي، در يک همکاري هماهنگ و حساب شده با يکديگر وارد درگيري با دشمن اسرائيلي شدند و البته که توانسته اند ضربات قابل توجهي را به اسرائيل وارد کنند. مساله اي که شايد اسرائيلي ها چندان انتظار آن را نداشتند و اين موضوع در نوع خود حاکي از اين مساله است که جريان مقاومت فلسطين تا حد زيادي توانسته ضمن تقويت اهرم هاي نظامي خود در برابر اسرائيل، ابتکارهاي قابل ملاحظه اي را نيز جهت ضربه زدن به صهيونيست ها تعريف و عملياتي کند.

۲-آمارهاي بالاي تلفات انساني اسرائيل

تاکنون اعداد و ارقام مختلفي از سوي مقام هاي اسرائيلي در مورد تلفات انساني عمليات طوفان اقصيِ جريان مقاومت عليه رژيم صهيونيستي ارائه شده است. برخي از کشته شدن ۲۲ صهيونيست خبر مي دهند و برخي ديگر، آمار کشته ها و مجروحان را به مراتب بيشتر از اين ارقام مي دانند. با اين حال، نکته قابل تامل در اين رابطه اين است که رزمندگان جريان مقاومت فلسطين در جريان عمليات طوفان اقصي توانسته اند شمار قابل ملاحظه اي از صهيونيست ها و به ويژه نظاميان اسرائيلي را نيز به اسارت بگيرند. البته که در اين رابطه تصاوير و ويدئوهاي مختلفي نيز در شبکه هاي اجتماعي منتشر شده و حتي شاهد بوده ايم که نيروهاي مقاومت، يک ژنرال عالي رتبه اسرائيلي را نيز در شرايطي که در خانه خود حضور داشته به اسارت گرفته اند. اهميت وارد کردن تلفات انساني از سوي جريان مقاومت به رژيم اشغالگر قدس آنجايي مشخص مي شود که بدانيم تل آويو به شدت نسبت به اين گزاره حساس و آسيب‌پذير است و پيشتر نيز نمونه هاي فراواني وجود داشته که در قالب آن ها مثلا يک سرباز اسرائيلي با ده‌ها اسير فلسطيني مبادله شده است. البته که در چهارچوب نبردهاي چند ساله اخير ميان جريان مقاومت فلسطين و رژيم صهيونيستي نيز در کمتر موردي شاهد بوده ايم که جريان مقاومت بتواند تا اين حد به صهيونيست ها از حيث نيروي انساني تلفات وارد کرده و خسارت بزند.

۳-نفوذ قابل توجه و گسترده جريان مقاومت به عمق اراضي اشغالي

در نهايت بايد گفت که نفوذ رزمندگان مقاومت در نخستين ساعات آغاز عمليات طوفان اقصي به عمق اراضي اشغالي نيز از جمله رويدادهايي بوده که توجه بسياري از ناظران و تحليلگران مسائ نظامي-امنيتي را به خود جلب کرده است. در اين چهارچوب، شاهد آن بودهه ايم که رزمندگان فلسطيني جداي از اينکه به نحو گسترده اي به عمق اراضي اشغالي نفوذ کرده اند، پس از انجام عمليات خود نيز به نوار غزه برگشته اند و در اين بحبوحه، توانسته‌اند شمار قابل ملاحظه اي از نظاميان و شهرک نشينان صهيونيست را نيز به عنوان اسير به نوار غزه منتقل کنند. مساله اي که در نوع خود از يک شکاف جدي امنيتي براي رژيم صهيونيستي خبر مي دهد. در اين ميان، نکته جالب اينکه مثلا شهرک صهيونيست نشين “سديروت” در شرايطي با شوک عمليات جريان مقاومت رو به رو شد که رسانه هاي غربي در جريان تجاوزات سال گذشته صهيونيست ها به نوار غزه، تصاويري را از ساکنان اين شهرک منتشر مي کردند که در قالب آن، اين افراد در حالي که مشروب مي نوشيدند و خوشحال بودند، در حال تماشاي بمباران نوار غزه توسط جنگنده هاي اسرائيلي بودند و گويي در ساحل آرامش، در حال تماشاي يک رويداد جذاب هستند!










ارسال دیدگاه

< / End-->