ترمز چک برگشتی کشیده شد

0
108

سهیل بانی روزنامه نگار: نسبت چک‌های برگشتی به کل چک‌ها برای اولین بار از آغاز سال 1402 نزولی شده و از نظر تعداد به 8.6 درصد و از نظر مبلغ به 12.9 درصد کاهش یافت.

بانک مرکزی جدیدترین آمارها از وضعیت چک‌های مبادله‌ای در شهریورماه سال جاری را در وبسایت رسمی خود بارگذاری کرد. داده‌های این گزارش حاکی از آن هستند که در آخرین ماه تابستان امسال، آمار چک‌های برگشتی چه از نظر تعداد و چه از نظر مبلغ چک‌ها، پس از پنج ماه متوالی صعود، کاهش یافته است. این در حالیست که میزان استفاده از چک در مبادلات نیز برای دومین ماه متوالی نسبت به ماه قبل رشد کرده است و باید دید که روند استفاده از چک و نسبت چک‌های برگشتی به کل چک‌ها در ماه‌های آینده به کدام سو می‌رود.

افزایش استفاده از چک در شهریور ماه

آمار و ارقام درج شده در گزارشی که بانک مرکزی منتشر کرده، نشان می‌دهند که در شهریور ماه سال 1402 در مجموع 7.4 میلیون فقره چک بین فعالان اقتصادی رد و بدل شده که این رقم در مقایسه با مرداد امسال، 6.9 درصد افزایش یافته است. ارزش این چک‌های مبادله شده نیز نسبت به مرداد ماه 4.7 درصد افزایش یافته و در شهریور ماه به بیشتر از 472.1 میلیارد تومان رسیده است.

سهم 49 درصدی تهران از مبادلات چک‌ها

بر اساس داده‌های گزارش بانک مرکزی، در شهریور ماه حدود 2.3 میلیون فقره معادل 31 درصد از کل چک‌ها در استان تهران مبادله شده است. سهم 10.7 درصدی اصفهان و 7.2 درصدی خراسان رضوی از تعداد چک‌های مبادله شده در شهریور ماه نیز باعث شده که 48.4 درصد از کل چک‌ها در این سه استان دست به دست شوند.

همچنین از نظر مبلغ چک‌ها نیز این سه استان 61.6 درصد از کل این میزان را به خود اختصاص داده‌اند؛ تهرانی‌ها در این مدت 228.8 هزار میلیارد تومان چک که تقریباً نصف کل چک‌های مبادله شده در کشور است را صادر کرده‌اند و سهم شهروندان اصفهان و خراسان رضوی از مبلغ کل چک‌ها نیز به ترتیب 7.7 درصد و 5.4 درصد ثبت شده است.

بررسی وضعیت چک‌های برگشتی نیز حاکی از آن است که در شهریور ماه امسال حدود 641 هزار فقره چک معادل 8.6 درصد از کل چک‌ها برگشت خورده‌اند. از نظر مبلغ نیز در این مدت بالغ بر 61 هزار میلیارد تومان چک که 12.9 درصد از کل چک‌ها را شامل می‌شوند، پاس نشده‌اند. به این ترتیب، تعداد و مبلغ چک‌های برگشتی نسبت به مردادماه امسال به ترتیب 11.8 درصد و 7.1 درصد کاهش یافته‌اند.

تهران؛ دارای بیشترین چک بی‌محل

نگاهی به داده‌های چک‌های برگشتی تفکیک استان‌ها نیز نشان می‌دهد که استان کهگیلویه و بویراحمد با 11.5 درصد، بیشترین آمار برگشت خوردن چک‌ها را به خود اختصاص داده و استان‌های خراسان شمالی با 10.8 درصد و کردستان با 10.6 درصد، در ادامه این فهرست قرار دارند.

از سویی دیگر نیز کمترین چک‌های برگشتی نیز در سه استان گیلان با 6.5 درصد، قم با 7.5 درصد و خوزستان، کرمانشاه و گلستان، هر یک با 7.7 درصد صادر شده است. در این میان، در استان تهران نیز حدود 188 هزار فقره چک به ارزش 27.1 هزار میلیارد تومان برگشت خورده است که این ارقام از نظر تعداد 8.3 درصد و از نظر مبلغ 11.8 کل چک‌های برگشت خورده هستند.

 

 

ارسال دیدگاه

لطفا نظر خود را وارد کنید
لطفا نام خود را اینجا وارد کنید