اگر بخواهیم وضعیت 8 ماه گذشته را بررسی کنیم، بهترین بازار بین بورس، طلا و دلار برای سرمایه گذاری، بازار پول بوده است. به این دلیل که هم در بازار بورس، هم در بازار طلا و هم بازار ارزها، در تمام آنها عقب ماندگی چشمگیری نسبت به بازار پول مشاهده میشود. بنابراین سپردهگذاریها در سال جاری بازدهی بیشتری نسبت به بازارهای موازی مثل بورس، دلار و طلا داشته است.
نکته کلیدی وجود تفاوت بین 2 دسته است. بین کسانی که قصد سرمایهگذاری در 3 تا 4 سال آینده را دارند و نسبت به کسانی که بیش از 3 تا 4 سال مد نظرشان است، سناریوهای مختلفی وجود دارد. نکته مهم در اقتصاد ایران این است که متغیرهای اقتصادی به سختی قابل پیش بینی هستند. مثلاً اینکه بودجه سال آینده با همین ارقامی که منتشر شده است، مصوب میشود یا نه، نتیجه پیش بینیها را متفاوت خواهد کرد. عموماً مجلسهای ادوار مختلف دولتها، در مسئله بودجه دخل و تصرف میکنند. اگر همین بودجهای که در رسانهها منتشر شده است به تصویب برسد، میتوان گفت این بودجه انقباضی است و احتمال اینکه سال آینده تورم کاهشی باشد، دور از انتظار نیست.ممکن است شرایط رکود تورمی سال جاری که هم تورم داریم و هم رکود داریم در سال آینده هم تکرار شود. اگر متغیرهای بیرونی که در اقتصاد ایران تأثیر میگذارد، مثل روابط تجاری، روابط سیاسی و تنشهای که موجود است را در نظر بگیریم، درنتیجه باز هم پیش بینیها را برای وضعیت بازارها خیلی سخت میکند.
در مورد پیش بینی بازارها تا پایان سال اگر بخواهیم وضعیت را با توجه به 8 ماه گذشته بررسی کنیم، هچنان میتوان گفت بازار پول یعنی سپرده گذرای در بانکها، جذابتر از بازارهای موازی است. در 8 ماه گذشته هرکسی که در بانک سپردهگذاری کرده است، حدود 10 درصد سود کرده است اما اگر همان پول را در بازار سکه، دلار و یا بورس سرمایهگذاری کرده باشد، سود به دست آمده کمتر از 10 درصد بوده است. حتی اگر مسکن و زمین خریداری شده باشد، باز کمتر از سپردهگذاری سود برده است. بنابراین به طور نسبی بر اساس 8 ماه گذشته بازار پول سودآورتر بوده است.