خـروج معاملات مسکن از رکـود

0
57

مینا علیزاده روزنامه نگار: بررسی جزئیات گزارش بانک مرکزی از تحولات بازار مسکن در آبان 1402 نشان از آن دارد که منطقه 1 در بین باقی مناطق تهران بیشترین کاهش قیمت را پشت سر گذاشته است. البته در مجموع روند قیمت در این بازه روندی کاهشی را پیموده و این درحالی است که معاملات نسبت به تابستان امسال روند متعادل‌تری دارد.

گزارش اخیر بانک مرکزی از تحولات بازار مسکن در آبان 1402 نشان می‌دهد، قیمت واحد مسکونی در تهران بر خلاف ماه گذشته روندی نسبتاً کاهشی را پیموده است. متوسط قیمت مسکن از ابتدای تابستان امسال نیز بر مداری کاهشی قرار گرفته بود.

روند قیمت متوسط مسکن در مناطق مختلف تهران نشان می‌دهد تمام مناطق مسیر یکسانی را در یک ماه اخیر تجربه نکرده‌اند.. در این بین منطقه 1 پرچمدار کاهش متوسط قیمت در بین مناطق 22 گانه تهران بوده و مناطق 11، 20 و 3 به ترتیب با 7.8 و 6.6 و 6.2 درصد کاهش قیمت در رتبه‌های بعدی قرار دارند. در مقابل، منطقه 13 با 2.7 درصد روند کاهشی در مسیر قیمت‌ها، کمترین کاهش قیمت را تجربه کرده است.

ضمن اینکه، باقی مناطق بر مداری افزایشی قرار دارند و منطقه 21 با 10.8 درصد در بین مناطق دیگر بیشترین افزایش قیمت را تجربه کرده است. پس از آن نیز منطقه 18 با 8.4 درصد قرار دارد.

در مقابل، معاملات در منطقه 20 و 13 همسو با روند کاهشی قیمت مسکن، مسیری نزولی داشته و احتمالاً کاهش قیمت این مناطق به دلیل افزایش عرضه در این نواحی بوده است.

همچنین بیشترین افزایش قیمت نیز مربوط به منطقه 21 و 18 بوده که در این مناطق معاملات هم به نسبت ماه گذشته مسیری افزایشی را پیموده است.

البته، با وجود افزایش آمار معاملات، میانگین قیمت هر منطقه نشان از رکود شدید در بازار مسکن دارد. تعداد کل معاملات آبان به 3.6 هزار مورد رسیده و افزایش حدوداً 14 درصدی نسبت به ماه قبل داشته است. افزایش تعداد معاملات در عین کاهش قیمت، نشان از وضعیت رکودی در بازار مسکن دارد، اما افزایش تعداد معاملات نشان می‌دهد که جامعه کمی به خروج بازار مسکن از رکود در میان‌مدت امیدوار است.

معاملات مسکن در آبان رشد کرد

در مجموع آمارهای موجود در گزارش بانک مرکزی از بازار مسکن شهر تهران نشان می‌دهد تعداد آپارتمان‌های مسکونی معامله شده در شهر تهران به سه هزار و 593 واحد مسکونی رسیده است.

تعداد معاملات واحدهای مسکونی در آبان امسال نسبت به ماه قبل 14.7 درصد افزایش و نسبت به ماه مشابه سال قبل 55.1 درصد کاهش داشته است. این آمار نشان‌دهنده افزایش تقاضا در بازار پس از یک دوره رکود عمیق معاملاتی است اما نمی‌توان آن را نشانه‌ای مبنی بر خروج کامل بازار مسکن از محدوده رکودی دانست چرا که مقایسه آماری تعداد معاملات مسکن در آبان امسال نسبت به مدت مشابه سال گذشته، حاکی از تداوم رکود سنگین معاملاتی در بازار است.کارشناسان حوزه مسکن این کاهش قیمت مسکن از ابتدای تابستان امسال را ناشی از همین کاهش میزان معاملات می‌دانند، عاملی که با در هم پیچیدن گرانی مسکن، تورم عمومی و کاهش قدرت خرید مردم حالا پس از سال‌ها به اوج خود رسیده است.

اما حالا کاهش نسبی قیمت مسکن باعث شده است خریداران از مهر امسال سیگنال خرید را شناسایی کنند و وارد بازار مسکن شوند. حالا باید دید این تغییر در الگوی خرید در چند ماه آینده باعث بروز چه حرکات و روندی در بازار مسکن می‌شود.کارشناسان حوزه مسکن اواخر تابستان هشدار داده بودند در صورتی‌که بازار معاملات تا پایان سال 1402 از وضعیت رکودی که در آن گرفتار است بیرون نیاید، رکود تورمی بر این عرصه سایه خواهد افکند.بازار مسکن تحت تأثیر کاهش تمایل برای سرمایه‌گذاری و کاهش قدرت خرید در سمت مصرفی دچار ثبات شده است. در هفته‌ای که گذشت تحول چندانی در بازار مسکن شهر تهران رخ نداد. از طرف دیگر آمار تحولات بازار مسکن شهر تهران در آبان ماه توسط بانک مرکزی ارائه شد که نشان داد طی یک ماه اخیر قیمت‌های قطعی 0.4 درصد کاهش پیدا کرده و معاملات 15 درصد افزایش یافته است.

لازم به توضیح است که تعداد معاملات از ابتدای امسال افت شدیدی را نسبت به ماه‌های مشابه سال‌های قبل تجربه کرده و به‌نظر می‌رسد کاهش قیمت پیش آمده نیز برگرفته از همین رکودی بوده که بازار مسکن در موارد کمی با آن روبه‌رو بوده است.

 

ارسال دیدگاه

لطفا نظر خود را وارد کنید
لطفا نام خود را اینجا وارد کنید