شرکت توسعه پتروایران و شرکت توسعه کاربرد پرتوها زیر مجموعه سازمان انرژی اتمی ایران به منظور گسترش زمینه های همکاری با توجه به توان تخصصی، مدیریتی و اجرایی شان تفاهم نامه همکاری امضا کردند.
به گزارش روابط عمومی و اموربین الملل، این تفاهم نامه که با هدف فراهم کردن بستر و زمینه های لازم جهت همکاری مشترک به منظور بهره مندی از قابلیت ها و توانایی های طرفین در پروژه های مورد توافق در زمینه های اکتشاف، ساخت تجهیزات چاه پیمایی هسته ای، ساخت پمپ و سانتریفیوژ، NORM، آموزش، ایمنی و حفاظت در برابر اشعه، محیط زیست و پسمانداری و افزایش بهره وری نفت و مشتقات آن، ازدیاد برداشت، برای رفع نیازهای فناورانه در صنعت نفت منعقد شده، به امضای منصور مهرشاد سرپرست شرکت توسعه پترو ایران و سید پژمان شیر مردی، معاون سازمان انرژی اتمی و مدیرعامل شرکت توسعه کاربرد پرتوها رسیده است.
از آنجایی که شرکت توسعه پتروایران دارای صلاحیت، تجارب و امکانات لازم در زمینه اجرای پروژه های یکپارچه و بزرگ و از پیمانکاران دارای صلاحیت در همه حوزه های اکتشاف و تولید صنایع نفت و گاز است و شرکت توسعه کاربرد پرتوها نیز دارای ظرفیت علمی و دانشی متشکل از نخبگان فعال در عرصه طراحی و ساخت تجهیزات ابزار دقیق، آزمونهای غیرمخرب، ردیابهای هستهای، اسکنرهای برج، شناسایی خوردگی، پیگرانی و همچنین طراحی، ساخت و تعمیرات تجهیزات گمانهنگاری هستهای است، این تفاهم نامه در دستور کار قرار گرفته است.
در حاشیه این تفاهم نامه منصور مهرشاد، مدیرعامل شرکت توسعه پترو ایران ضمن معرفی عملکرد، کارکردهای پتروایران، گفت: گروه شرکت های توسعه پترو ایران با 2۶ سال سابقه در اجرای پروژه های بزرگ به عنوان بازوی شرکت ملی نفت در حوزه E&P موفق عمل کرده است و از این پس با توجه به ناترازی در حوزه نفت و گاز، شرکت خود را آماده ورود به پروژه های توسعه میدان و در دست اجرای شرکت ملی نفت کشور کرده است.
وی ضمن اشاره به اولویت های شرکت ملی نفت ایران افزود: با توجه به لزوم افزایش تولید نفت خام در کشور، استفاده از آخرین تکنولوژی های روز و پیشرفته برای حفاری ، تعمیر ،احیای چاه ها و افزایش بهره وری چاه های نفت و گاز در دستور کار قرار دارد و در این راستا شرکت توسعه پتروایران تلاش می کند نقش آفرینی موثری در این بخش داشته باشد.
در ادامه سید پیمان شیرمردی، معاون سازمان انرژی اتمی و مدیرعامل شرکت توسعه کاربرد پرتوها گفت: با توجه به پیشرفت روزافزون انرژی هستهای در کشور و لزوم استفاده حداکثری از این توانمندی در سایر حوزه های صنعت از جمله نفت و گاز و همچنین با انجام پژوهشهای جدید در حوزه نفت، گاز و پتروشیمی نیازهای این بخش شناسایی و در حال عملیاتی و اجرایی کردن و رفع آنها هستیم.
وی افزود: نگاه ما این است که با توجه به اقتصاد وابسته به نفت سرریز دانش هسته ای به حوزه صنعت نفت اختصاص یابد و بخشی از نیازها با استفاده از پتانسیل های هسته ای برآورد گردد.
شیرمردی گفت: شرکت توسعه کاربرد پرتوها هدف های ویژه ای را در صنعت نفت دنبال می کند به طور مثال فعالیتی با دانشگاه صنعتی امیرکبیر انجام شده است و آن ساخت دستگاهی مبتنی بر فیزیک برای ازدیاد برداشت است و این آمادگی وجود دارد که با همکاران پتروایران این دستگاه به شکل صنعتی و انبوه ساخته شود و بتواند نیازهای کشور را برآورده کند.