• حساب کاربری
  • تماس با ما
  • درباره ما
  • RSS سایت
جمعه, ۱۳ تیر ۱۴۰۴ - ۱۵:۰۵:۰۹
نقش اقتصاد آنلاین
  • صفحه اصلی
  • ایران و جهان
  • اقتصادی
    • اقتصاد کلان
    • انرژی
    • بورس
    • بانک و بیمه
    • صمت
    • خودرو
    • مسکن
  • شهرستان
  • فناوری
  • جامعه
  • گردشگری
  • ورزشی
  • کافه کتاب
  • طنز
بدون نتیجه
نمایش تمام نتایج
  • صفحه اصلی
  • ایران و جهان
  • اقتصادی
    • اقتصاد کلان
    • انرژی
    • بورس
    • بانک و بیمه
    • صمت
    • خودرو
    • مسکن
  • شهرستان
  • فناوری
  • جامعه
  • گردشگری
  • ورزشی
  • کافه کتاب
  • طنز
بدون نتیجه
نمایش تمام نتایج
نقش اقتصاد آنلاین
بدون نتیجه
نمایش تمام نتایج
خانه آخرین اخبار

آشفتگی در بازارهای جهان

۲۴ دی ۱۴۰۲
در آخرین اخبار, اسلایدر اصلی, اقتصاد کلان
زمان مطالعه:1 دقیقه
0 0
0

آرش نصیری روزنامه نگار: گروه اقتصادی: «تمام شده!» این جمله ممکن است زیاد به گوش خریداران اروپایی برسد، آن هم درست زمانی که به نظر می‌رسید زنجیره‌های تأمین شروع به بازگشت به حالت عادی کرده‌اند. حمله روسیه به اوکراین یک عامل کلیدی در تورم بود که منجر به بحران هزینه‌های زندگی در اروپا و به ویژه بریتانیا شد، اما گسترش حملات در دریای سرخ، درست زمانی که تورم در حال کاهش است، باعث اختلالات اقتصادی تازه‌ای می‌شود.

در روزهای گذشته در پاسخ به یک سری حملات به کشتی‌ها در دریای سرخ، ائتلاف آمریکایی حملاتی را علیه تأسیسات نظامی حوثی‌ها در یمن آغاز کرد و ریشی سوناک قول داد که بریتانیا «همیشه برای آزادی کشتیرانی و جریان آزاد تجارت» دفاع خواهد کرد.

رئیس غول کشتیرانی مرسک اما هشدار داد که اختلال «بی‌رحمانه و چشمگیر» در حمل و نقل دریایی از طریق دریای سرخ ناشی از حملات حوثی‌ها، ممکن است ماه‌ها ادامه داشته باشد و نگرانی از افزایش قیمت‌ها و خالی شدن قفسه‌ها را افزایش دهد.

تورم در حال حاضر بیشتر روی محصولاتی است که از دریای سرخ می‌آیند مانند گندم، ذرت، پوشاک و روغن. مارکو فورجیونه، مدیرکل موسسه صادرات و تجارت بین‌الملل گفت که در صورت ادامه یا تشدید درگیری، تورم شاخص قیمت مصرف کننده (CPI) ممکن است تا چهار درصد افزایش یابد.

تلگراف گزارش داده که رؤسای سوپرمارکت‌ها در اروپا بار دیگر نسبت به افزایش قیمت‌ها هشدار دادند. کن مورفی، رئیس تسکو، گفت که اختلال در کانال سوئز خطر افزایش قیمت برخی از اقلام را به همراه دارد. استوارت ماچین، مدیر اجرایی در مارکس‌اند اسپنسر، پیش‌بینی می‌کند در فوریه و مارس عرضه لباس‌ها و لوازم خانگی جدید به تأخیر بیفتد.

12 درصد تجارت دریایی از طریق آبراه می‌گذرد که گذرگاه اصلی کالاهایی است که بین آسیا و اروپا سفر می‌کنند. در عین حال، کاهش تعداد کانتینرهای حمل و نقل از طریق دریای سرخ از زمان شروع حملات چشمگیر بوده است. به گفته مؤسسه کیل آلمان، به طور متوسط روزانه 200000 کانتینر در ماه گذشته از طریق این مسیر تجاری تردد می‌کردند، در حالی که در ماه نوامبر حدود 500000 کانتینر در ماه گذشته بود.

حجم فعلی 66 درصد کمتر از سطوح مورد انتظار برای این زمان از سال است. شرکت‌های بزرگ کشتیرانی از جمله مرسک اعلام کرده‌اند که از این منطقه اجتناب می‌کنند؛ این در حالی است که کشتی‌هایی که از آسیا می‌آیند در عوض در اطراف آفریقای جنوبی و دماغه امید نیک حرکت می‌کنند، مسیری که هفت تا 20 روز بیشتر طول می‌کشد.

مورفی تسکو روز پنجشنبه گفت: «اگر مجبور شوند تمام مسیر آفریقا را برای رسیدن به اروپا طی کنند، زمان حمل و نقل را افزایش می‌دهد، فضای حمل و نقل را محدود می‌کند و هزینه‌های حمل و نقل را افزایش می‌دهد و بنابراین این می‌تواند باعث تورم در برخی اقلام شود.سفرهای طولانی‌تر به معنای هزینه بیشتر برای سوخت و دستمزد است زیرا کارکنان زمان بیشتری را در دریا می‌گذرانند.

طبق گفته کیل، سفر بین چین و شمال اروپا در حال حاضر بیش از 4000 دلار (3150 پوند) هزینه دارد، در حالی که این رقم در ماه نوامبر حدود 1500 دلار بود.در حالی که این به دور از افزایش شدیدی است که در طول قرنطینه مشاهده می‌شود، قیمت‌های حمل و نقل بالاتر به ناچار قیمت‌ها را در هنگام پرداخت افزایش می‌دهد.

در نشانه دیگری از تشدید تنش‌ها در منطقه، ایران یک نفتکش را در سواحل عمان توقیف کرد و قیمت نفت را به 80 دلار در هر بشکه نزدیک کرد و پس از آن حمله آمریکا با همکاری انگلیس به مواضعی استراتژیک در یمن نیز منطقه را در شرایط بحرانی قرار داد و منجر به افزایش بیشتر قیمت نفت شد.وزارت‌خانه‌ها سناریوهایی را مدلسازی کرده‌اند که می‌تواند شاهد افزایش بیش از 10 دلاری در هر بشکه قیمت نفت و افزایش 25 درصدی گاز طبیعی باشد. اگر اوضاع به همین منوال پیش برود و تشدید شود، می‌تواند باعث افزایش قیمت شاخص مصرف کننده بین سه تا چهار درصد شود.

اختلال در حمل و نقل امروز و آنچه در طول همه‌گیری و پس از تهاجم روسیه به اوکراین دیده می‌شود، تفاوت‌هایی دارد. طبق تحلیل موسسه مشاوره ریتیل اکونومیکس، تقریباً سه چهارم واردات مواد غذایی بریتانیا از اتحادیه اروپا انجام می‌شود.

کلایو بلک در Shore Capital می‌گوید: «بسیاری از بقیه آن از کشورهایی مانند آفریقای جنوبی و آمریکای لاتین می‌آید. غذای نسبتاً کمی از آسیا می‌آید. و آنچه می‌آید بیشتر از طریق کشتی می‌رسد. با این حال، موضوع به مواد غذایی نیز محدود نمی‌شود بلک تاکید می‌کند که چین کارخانه جهانی بسیاری از کالاهای دیگری است که ما خریداری می‌کنیم. پوشاک و کفش و همچنین مبلمان و لوازم الکتریکی، احتمالاً بیشترین تأثیر را با ادامه اختلال خواهند دید.

بلک می‌گوید: «در حالی که تأخیر اولیه می‌تواند 10 تا 14 روز باشد، پس از آن می‌تواند به یک ماه تبدیل شود و به دلیل زمان لازم برای بازگشت کشتی‌ها، این تأخیر ادامه دارد.به گفته مؤدی، تقریباً نیمی از واردات مبلمان به اروپا از آسیا انجام می‌شود. ایکیا هشدار داده است که اختلال در حمل و نقل از طریق کانال سوئز می‌تواند منجر به کمبود برخی از مبلمان این شرکت شود، در حالی که تسلا مجبور شده است کارخانه گیگابرلین خود را به دلیل کمبود قطعات تعطیل کند.شرکت ایلان ماسک هشدار داده است که این امر می‌تواند منجر به عدم ساخت 7000 وسیله نقلیه شود. مالک ولوو و لوتوس نیز نگران تأخیر در تحویل مدل‌های برقی در اروپا است.

سپس، موارد کمتر آشکار اما نه کمتر مخربی وجود دارند که می‌توانند تحت تأثیر قرار گیرند. 40 درصد از محصولات معدنی غیرفلزی وارد شده به اروپا از آسیا از طریق دریای سرخ سفر می‌کنند.

از این محصولات برای ساخت چیزهایی مانند سیمان، سرامیک و شیشه استفاده می‌شود.طبق آمار ریتیل اکونومیکس، نیمی از تمام اسباب‌بازی‌های وارداتی به بریتانیا و حدود دو پنجم لوازم خانگی تنها از چین می‌آیند.اقلام بزرگ مانند یخچال، تلویزیون، ماشین آلات و اتومبیل نیز با اختلال مواجه هستند. جیلی، غول خودروسازی چینی که صاحب برندهایی از جمله ولوو و لوتوس است، چند روز قبل از کریسمس هشدار داده بود که حملات در دریای سرخ، تحویل خودروهای الکتریکی این شرکت به اروپا را به تأخیر می‌اندازد.

تسلا روز جمعه اعلام کرد که به دلیل تأخیر در ارسال قطعات، تولید در کارخانه آلمانی خود را برای تقریباً دو هفته تعطیل خواهد کرد.

جاناتان دی ملو، بنیانگذار جی‌دی‌ام ریتیل، یک شرکت مشاوره، می‌گوید که این اختلال به زنجیره‌های مد و طراحی لباس ضربه می‌زند، درست زمانی که آنها قصد دارند مجموعه‌های بهار خود را راه‌اندازی کنند. اکثر خرده‌فروشان حتی تا پاییز طرح‌های خود را قفل می‌کنند، بنابراین تأخیر تأثیر بیشتری دارد.

حتی سازندگان نیز تأثیر مختل شدن دریای سرخ را احساس می‌کنند. رئیس تیلور ویمپی، یکی از بزرگ‌ترین خانه‌سازان بریتانیا، گفت که شرکت او در بحبوحه نگرانی‌ها مبنی بر مختل شدن منابع حیاتی، وضعیت را «با دقت» زیر نظر دارد.جنی دالی عرضه نوعی پلاستیک به نام پلی‌پروپیلن را به عنوان یک نگرانی کلیدی برجسته کرد.

از پلی‌پروپیلن در تسمه‌های بالابر استفاده شده در محل ساختمان استفاده می‌شود.با این وجود اگر این نوع رویدادها قبل از همه‌گیری و قبل از برگزیت اتفاق می‌افتد، خرده‌فروشان در موقعیت بسیار سخت‌تری قرار می‌گرفتند تا بتوانند سریعتر از امروز واکنش نشان دهند چرا که این اتفاقات غیرقابل پیش‌بینی کمی بر انعطاف‌پذیری آن‌ها افزوده است.مورفی در تسکو نیز تلاش کرده است تا ترس از افزایش قیمت‌ها را کاهش دهد. او روز پنجشنبه به خبرنگاران گفت: «این یکی از یک سری چالش‌های زنجیره تأمین است که ما در چهار سال گذشته با آن روبرو بوده‌ایم و من واقعاً تحت تأثیر توانایی تیم زنجیره تأمین ما برای غلبه بر آن چالش‌ها قرار گرفته‌ام.»

دیگران چندان خوشبین نیستند. وینسنت کلرک، رئیس غول کشتیرانی دانمارکی مرسک، به فایننشال تایمز گفت: «برای ما مشخص نیست که آیا در حال صحبت در مورد برقراری مجدد عبور امن به [دریای سرخ] در عرض چند روز، هفته یا ماه هستیم…» می‌تواند به طور بالقوه پیامدهای بسیار مهمی بر رشد اقتصاد جهانی داشته باشد.»

 

 

تگ ها: اروپاافزایش قیمت کالاهابازارهای جهانفروشگاه های بزرگقیمت کالاها
مطلب قبلی

سرنوشت غزه در انتظار صنعـا ؟

مطلب بعدی

رکود بازار مسکن در دل رکود اقتصاد کلان

روزنامه نقش اقتصاد

روزنامه نقش اقتصاد

مطلب بعدی

رکود بازار مسکن در دل رکود اقتصاد کلان

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آخرین اخبار روز

آسمان مرکز و نیمه غربی کشور به روی پروازهای عبوری بسته شد/ پروازهای فرودگاه امام(ره) و مهرآباد همچنان لغو است

۱۱ تیر ۱۴۰۴

بخشودگی جرایم تأخیر مشتریان بانک سپه از ابتدای جنگ تحمیلی 12 روزه تا پایان تیر‌ماه

۱۱ تیر ۱۴۰۴

شرکت‌های ایلان ماسک قربانی دعوا با ترامپ می‌شوند؟

۱۱ تیر ۱۴۰۴

وزیر صنعت، معدن و تجارت اعلام کرد بازگشت صنایع آسیب‌دیده به چرخه تولید با طرح حمایت از تولید

۱۱ تیر ۱۴۰۴

شکستن رکورد مصرف ۲۰۰ میلیون لیتر بنزین در روز در زمان جنگ

۱۱ تیر ۱۴۰۴
قبلی بعدی

آخرین اخبار اقتصادی

آسمان مرکز و نیمه غربی کشور به روی پروازهای عبوری بسته شد/ پروازهای فرودگاه امام(ره) و مهرآباد همچنان لغو است

توسط روزنامه نقش اقتصاد
۱۱ تیر ۱۴۰۴
0

براساس اعلام وزارت راه، آسمان مرکز و نیمه غربی کشور به روی پروازهای عبوری بین‌المللی بسته شد و لغو پروازهای...

خدمات حضوری بانک سپه از سر گرفته شد/ در تلاشیم طی 48 ساعت آینده ارائه خدمات غیر‌حضوری امکان‌پذیر شود

توسط روزنامه نقش اقتصاد
۱۱ تیر ۱۴۰۴
0

دکتر پرتوافکنان عضو هیات مدیره بانک سپه در گفتگو با خبرگزاری صداوسیما از برقراری مجدد ارائه خدمات حضوری این بانک...

بخشودگی جرایم تأخیر مشتریان بانک سپه از ابتدای جنگ تحمیلی 12 روزه تا پایان تیر‌ماه

توسط روزنامه نقش اقتصاد
۱۱ تیر ۱۴۰۴
0

جرایم تأخیر مشتریان اعتباری بانک سپه از ابتدای جنگ تحمیلی 12 روزه تا پایان تیر‌ماه سال جاری در راستای پویش...

وزیر صنعت، معدن و تجارت اعلام کرد بازگشت صنایع آسیب‌دیده به چرخه تولید با طرح حمایت از تولید

توسط روزنامه نقش اقتصاد
۱۱ تیر ۱۴۰۴
0

وزیر صنعت، معدن و تجارت از تدوین و اجرای طرح جامع ''حمایت از تولید'' برای جبران خسارات صنایع آسیب‌دیده در...

شکستن رکورد مصرف ۲۰۰ میلیون لیتر بنزین در روز در زمان جنگ

توسط روزنامه نقش اقتصاد
۱۱ تیر ۱۴۰۴
0

مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی ایران از تدابیر هوشمندانه و تلاش شبانه‌روزی ۱۶۰ هزار نیروهای عملیاتی در...

قبلی بعدی

گزارش ویژه

صادرات فرش ایران از 2 میلیارد دلار  به40 میلیون رسید ؛ افول صادرات فرش ایرانی

توسط آقای دیانی
۲۱ خرداد ۱۴۰۴
0

سمیه رسولی:  صادرات فرش دستباف ايراني که زماني ميليارد دلاري بود و بازارهاي جهاني را تسخير کرده بود، حالا به...

«نقش اقتصاد» به بررسی تاثیرات افزایش نرخ خوراک گاز بر صنعت پتروشیمی پرداخت تیغ دو لبه بر گلوی صنعت پتروشیمی

توسط آقای دیانی
۲۱ خرداد ۱۴۰۴
0

محمد جواد خلیلی:  در حالي که صنعت پتروشيمي ايران به عنوان يکي از مهم‌ترين بخش‌هاي اقتصادي کشور با پتانسيل عظيم...

«نقش اقتصاد» در گفتگو با یک کارشناس، چالش‌ها و راهکارهای سقوط صادرات نفت ایران را بررسی کرد روزگاه تیره طلای سیاه ایران

توسط روزنامه نقش اقتصاد
۲۰ خرداد ۱۴۰۴
0

هیوا زارعی: کاهش شديد صادرات نفت ايران به زير 1.5 ميليون بشکه در روز، زنگ خطر بزرگي براي اقتصاد کشور به...

کشمکش بین دولت و خودروسازان بر سر افزایش قیمت بالا گرفت زمزمه های گرانی خودرو در جاده مخصوص

توسط روزنامه نقش اقتصاد
۱۹ خرداد ۱۴۰۴
0

بازار خودرو در رکود است و دو خودروساز درخواست افزايش قيمت داده‌اند؛ اما اين تصميم در شرايط فعلي با ابهامات...

«نقش اقتصاد» در گزارشی به عوامل ریزش اخیر بورس و چشم‌انداز آتی آن پرداخت بازار سرمایه در چاله تنش‌های سیاسی

توسط روزنامه نقش اقتصاد
۱۹ خرداد ۱۴۰۴
0

هیوا زارعی:  بورس تهران در روزهاي اخير شاهد ريزش‌هاي سنگين و فرسايشي بوده که اعتماد سرمايه‌گذاران را به شدت متزلزل...

قبلی بعدی

گفت و گو

آخرین اخبار

در گفتگو با نایب‌رئیس اتحادیه املاک معضلات یک پدیده نوظهور در بازار مسکن واکاوی شد اجاره پشت‌بام آخرین چاره خانه به دوشان

توسط روزنامه نقش اقتصاد
۲۰ خرداد ۱۴۰۴
0

فروش و اجاره پشت‌بام معضلي است که مي‌تواند خسارات جدي براي افراد و جامعه به همراه داشته باشد. نايب‌رئيس اول...

یک کارشناس اقتصاد مسکن در گفتگو با «نقش اقتصاد»: نظام ارباب و رعیتی بر بازار مسکن حاکم است

۱۸ خرداد ۱۴۰۴

در گفتگو با یک اقتصاددان تحولات آتی بازار مسکن واکاوی شد رکود نگران کننده در بازار مسکن

۱۷ خرداد ۱۴۰۴

در گفتگوی «نقش اقتصاد» با یک کارشناس بررسی شد: تبعات معاملات تهاتری بر اقتصاد کشور

۱۳ خرداد ۱۴۰۴

«نقش اقتصاد» در گزارشی به عوامل سقوط رشد نفت و پیامدهای آن بر اقتصاد ایران پرداخت حرکت اقتصاد ایران در مسیر ناهموار

۱۳ خرداد ۱۴۰۴
قبلی بعدی
نقش اقتصاد آنلاین

پایگاه تحلیلی – خبری نقش اقتصاد آنلاین از سال 1395 فعالیت خود را آغاز کرده و همواره در جهت اطلاع رسانی در حوزه های مختلف بالاخص بخش اقتصادی در تلاش است.

دسترسی سریع

  • تماس با ما
  • درباره ما
  • استعلام کارت سوخت
  • نرخ ارز و طلا
  • استعلام خلافی خودرو
  • سابقه بیمه
  • ارز دیجیتال

مجوزها

تمامی حقوق متعلق به نقش اقتصاد آنلاین می باشد

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

ورود
بدون نتیجه
نمایش تمام نتایج
  • صفحه اصلی
  • ایران و جهان
  • اقتصادی
    • اقتصاد کلان
    • انرژی
    • بورس
    • بانک و بیمه
    • صمت
    • خودرو
    • مسکن
  • شهرستان
  • فناوری
  • جامعه
  • گردشگری
  • ورزشی
  • کافه کتاب
  • طنز

تمامی حقوق متعلق به نقش اقتصاد آنلاین می باشد

به نسخه موبایل بروید