فائزه نجارزادگان روزنامه نگار: گروه اجتماعی: پارک لاله یکی از خاطرهانگیزترین پارکهای تهران با وسعت 35 هکتار است و کمتر کسی را میتوان پیدا کرد که به پایتخت سفر کرده باشد و نام پارک لاله را نشنیده یا از آن بازدید نکرده باشد.
پارک لاله گونههای مختلف گیاهی مثل چنار، اقاقیا، کاج، سرو نقرهای، نارون، پالم، اقاقیا، افرا، ماهونیا، بربریس و صنوبر وجود دارد و فضای سبز زیبای آن محلی مناسب برای آرامش و استراحت و رهایی از شلوغی و آلودگیهای شهر است. در قسمت جنوبی پارک نیز آبنماها و جویهای مارپیچ به سبک ژاپنی ساخته شده است که با جلوه زیبای خود، این بوستان را به یکی از معروفترین پارکهای تهران تبدیل کردهاند. طی روزهای اخیر تصاویری از سوی برخی از کاربران شبکههای اجتماعی منتشر شده که نشان میدهد قطعهای از پارک لاله به مساحت بیش از سه هزار هزار متر مربع حصارکشی شده و ظاهراً قرار است در این زمین تغییراتی حاصل شود. این تغییرات در جنب غربی ایستگاه آتشنشانی و روبهروی خیابان پورسینا بوده و آنجا حصارهایی نصب شده است.
درباره این ماجرا به سراغ برخی از مسؤولان شهرداری تهران اعم از سازمان بوستانها و شهرداری منطقه 6 رفتیم.روابط عمومی شهرداری منطقه 6 در این زمینه اعلام کرد: هر گونه دخل و تصرف در بوستانها برعهده سازمان بوستانها است و شهرداری مناطق فقط در بحث نگه داشت بوستانها دخیل است.
یکی دیگر از مدیران شهری هم به مهر گفت: سرانجام حصار کشی مشخص نیست و شاید کلاً طرحی که مد نظر بوده لغو شود و اجرایی نشود.
وی افزود: ساخت فرهنگسرا و سرویس بهداشتی از جمله پروژههای مطرح شده بوده است که اجرای آن فعلاً تعلیق شده و سرانجام آن مشخص نیست.
به گزارش مهر، تلاش برای گفتگو با مدیران سازمان بوستانها به نتیجه نرسید و مسؤولان این حوزه حاضر به پاسخگویی نشدند.
هنوز موضوع بوستان قیطریه و حواشی مربوط به آن تمام نشده که ماجرای بوستان لاله آغاز شده است و اکنون باید دید سرانجام حصارکشی چه خواهد شد و آیا پروژه در نظر گرفته شده اجرایی یا کامل تعلیق خواهد شد؟
در همین رابطه عضو هیات علمی دانشکده شهرسازی دانشگاه تهران با حضور در «کارگاه ساختمانی 3000 مترمربعی» واقع در وسط پارک لاله، این عملیات شهرداری را «غیرقانونی»، «فاقد توجیه تخصصی» و «متضاد از هر نوع چارچوب فکری» عنوان کرد.
مرتضی هادی جابریمقدم با ضبط یک ویدئو مقابل «حصارکشی وسط پارکلاله تهران»، گفت: هیچ منطقی از «ساخت و ساز با هر نوع کاربری» در پارک لاله تهران دفاع نمیکند. هر مترمربع از پارک لاله، بینهایت برای تفریح و نشاطآفرینی مردم شهر تهران ارزش دارد و نباید این شکلی تلف شود.
او تاکید میکند، پارک لاله، حتی مسجد هم دارد و نیازی به ساخت و ساز نیست.
جابریمقدم، زمین پارک لاله را «قیمتدارترین دارایی شهر» توصیف کرد و خواستار توقف اقدام شهرداری شد.
3000 مترمربع زمین وسط پارک لاله، معادل 6 ساختمان مسکونی 5 طبقه با مساحت 190 مترمربع بنا در هر طبقه، وسعت دارد و از این منظر، «یک ساخت و ساز عظیم» در پارک لاله، در حال تدارک است.
واکنش تند آخوندی به ساخت و ساز دربوستان لاله
عباس آخوندی، عضو کابینه دولت حسن روحانی هم درکانال تلگرامیاش در واکنش به حصار کشی پارک لاله نوشت: لطفاً به اینگزارش آقای دکتر مرتضی جابری مقدم استاد محترم شهرسازی دانشگاه تهران توجه کنید. واقعاً نمیدانم چه از جان شهر و مردم میخواهند. چه لجاجتی با زندگی مردم دارند. شگفت آنکه نهادهای دینی که آشکارا میبینند از نام دین چنین سوء استفاده میشود خاموشند.
نهادهای بهاصطلاح اصولگرا معلوم نیست به چه اصلی وفادارند. دولت و وزارت راه و شهرسازی درباره این تخلفات آشکار از طرح جامع و تفصیلی و حقوق شهروندی مردم بیتفاوتند. قوه قضائیه نسبت به اینگونه امور حساسیت خود را از دست داده است.
چگونه اینان به خودشان اجازه میدهند در شهری که اغلب روزهای سال در وضعیت هوای ناسالم است، اینگونه به تخریب پارکها و قطع درختان دست یازند؟ شمایان از کجا آمدهاید که زندگی مردم برایتان پشیزی ارزش ندارد؟
شورای شهر چه میکند؟ نهادهای مدنی کجایند؟ احزاب و گروههای اصلاحطلب چرا لب به اعتراض نمیگشایند؟ آیا نباید قدری آزادگی داشت و در برابر این تخلفات ایستادگی کرد؟ ما را چه میشود؟