بهنام صمدی کارشناس بازار سرمایه: تلاشهایی در حال انجام است که در صورت وقوع میتواند بازار سرمایه را متحول کند؛ یکی از این اقدامات، پیگیری جدی بانک مرکزی در خصوص کنترل نرخ بهره بانکها است؛ اخطار جدی که شنیدهها حاکی از آن است که سبب رد صلاحیت مدیران برخی بانکها شده است.
از سوی دیگر سازمان بورس با تماس با تمام شرکتهای سبدگردانی و نهادهای مالی اعلام کرد که اجازه ندارند سود بالای 30 درصد را برای صندوقهای درآمد ثابت خود تبلیغ کنند! حتی سازمان بورس اعلام کرد که اگر نرخ اخزا باالای 38 درصد برود، معاملات آن باطل خواهد شد که تمام این اتفاقات باعث شد که روز گذشته شاهد افت 2 درصدی نرخ اخزاها باشیم؛ نرخی که در همهجای دنیا مبنای نرخ بهره کوتا مدت قرار میگیرد و افت آن تأثیر به سزایی بر رشد بازار سرمایه دارد.
نرخ بهره بالا فقط تأثیر منفی بر بازار سرمایه نداشته و به کل اقتصاد کشور آسیب میرساند، به طوری که دیگر تولید به هیچ وجه توجیه نخواهد داشت. در کنار کنترل و مدیریت نرخ بهره شاهد این بودیم که نرخ ارز نیما نیز وارد کانال 42 هزار تومان شد.
به علاوه مطالب بالا، جلسه مخبر با رئیس سازمان بورس در خصوص اصلاح دستورالعمل نرخ خوراک پالایشیها برگزار شد که احتمالاً نتایج مثبتی خروجی آن جلسه است.
آخرین پارامتر تاثیرگذار بر بورس که زمزمههای آن به گوش میرسد را میتوان در وهله اول اعلام مدیر نظارت بر بازارهای اولیه سازمان بورس دانست که گفته بود که اگر افزایش سرمایه از محل تجدید ارزیابی داراییها 3 ساله شود، سریعاً افزایش سرمایه ایران خودرو و سایپا در دستور کار قرار خواهد گرفت.
به نظر میرسد فضایی در حال ایجاد است که بازار سرمایه سراسر سبزی را حداقل تا انتخابات شاهد باشیم؛ البته امیدوار به اینکه این صحبتها و تصمیمات جامه عمل بپوشاند و فقط در حد حرف باقی نماند