• حساب کاربری
  • تماس با ما
  • درباره ما
  • RSS سایت
سه شنبه, ۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۴ - ۰۰:۵۹:۵۴
نقش اقتصاد آنلاین
  • صفحه اصلی
  • ایران و جهان
  • اقتصاد کلان
  • انرژی
  • بورس
  • بانک و بیمه
  • صمت
  • خودرو
  • مسکن
  • شهرستان
  • فناوری
  • جامعه
  • بیشتر
    • گردشگری
    • ورزشی
    • کافه کتاب
    • طنز
بدون نتیجه
نمایش تمام نتایج
  • صفحه اصلی
  • ایران و جهان
  • اقتصاد کلان
  • انرژی
  • بورس
  • بانک و بیمه
  • صمت
  • خودرو
  • مسکن
  • شهرستان
  • فناوری
  • جامعه
  • بیشتر
    • گردشگری
    • ورزشی
    • کافه کتاب
    • طنز
بدون نتیجه
نمایش تمام نتایج
نقش اقتصاد آنلاین
بدون نتیجه
نمایش تمام نتایج
خانه آخرین اخبار

یک کارشناس حوزه اقتصادی در  گفتگو با «نقش اقتصاد» مطرح کرد: قوانین دست و پا گیر چالش اصلی صنعت صرافی

۱ مرداد ۱۴۰۳
در آخرین اخبار, اقتصاد کلان, گفت و گو
زمان مطالعه:1 دقیقه
0 0
0

زینب فدایی روزنامه نگار: کارشناس حوزه اقتصادی و ارز و بانک با بیان این که ما در کشور فرصت آزمون خطا در اجرا نداریم گفت: فقط و فقط منافع ملی و مصلحت مردم و کشور مد نظر قرار گیرد.

کامران سلطانی زاده کارشناس حوزه اقتصادی و ارز و بانک در گفتگو با «نقش اقتصاد» در مورد برخورد با مؤسسات مالی ناتراز گفت: حرکت خوبی در این زمینه آغاز شده که نتایج آن ایجاد نظم و انضباط در بازار پول و سرمایه است که برای هر اقتصادی که بخواهد به سمت تغییرات مثبت گام بردارد لازم و ضروری است و تدام این سیاست می‌تواند اثرات خوبی در پی داشته باشد. همچنین از دیگر نتایح خوب این امر جلوگیری از تولید نقدینگی بدون پشتوانه و تورم افسار گسیخته است.

وی درباره این که الزام بانکها به اجرای دستورات دولتها برای هر اقدامی ضروری است افزود: بدین گونه که بانکها در بسیاری از فعالیت‌هایی که نیاز به سرمابه است از قبیل مسکن و اشتغال بعنوان تأمین کننده سرمایه بسیار نقش موثری دارند چنانچه بانکها به این دستورات عمل نکنند برنامه‌های دولتها در گام اول که تأمین سرمایه است با اختلال مواجه می‌شود و امکان اجرای آن از دست می‌رود بنابراین نظم و انضباط برای اجرای دستورات دولتها بسیار ضروری است حتی با ابزار جریمه‌های مالیاتی.

کارشناس حوزه اقتصادی درباره دریافت سود از فعالیت‌های اقتصادی افزود: تا زمانیکه سودهای سنگین برای فعالیت‌های اقتصادی دریافت شود بانک‌ها به دنبال فعالیت‌های پویای اقتصادی نخواهند رفت و از همین طریق سودهایی غیراصولی و غیراستاندار امور خود را خواهند گرفت که البته مشکل اصلی این سودها تورم سنگین در حال رشد است که بانکها را مجبور به این امر می‌کند. در بسیاری از کشورهای دنیا با اقتصادهای سالم سودهای بسیار کمتر در حال تبادل است در حالی که کشورها تورم سالیانه همانند کشور ما را ندارند.

سلطانی زاده درباره بانک‌های خصوصی گفت: این بانکها در سالهای اخیر با ارائه خدمات بهتر جذب مشتری نموده‌اند اما زمانیکه بسیاری از پایه‌های خدمات از قبیل سود خدمات در یک چهار چوب مشخص گنجانده شده پویایی بسیاری را در ارائه خدمات نخواهیم داشت. تنها تنوع ارائه خدمت و تنوع ارائه خواست مشتری بیشتر به چشم می‌آید اما حضور همین بانکها با سرمایه‌های کلان در بخش‌های غیر اقتصادی و غیر تولیدی و تمرکز در بخش‌های خاص همانند مسکن می‌تواند آسیب‌های جدی بر اقتصاد وارد کند. همچنین انباشت ثروت دور از ذهن نیست چنانچه از مسیر درست ترریق سرمایه برای سرمایه گذاری در چرخه سالم تولید گام بر ندارند.

وی در ادامه افزود: باید با پذیرش ریسک بیشتر اقدام به ارائه سرمایه برای فعال کردن بنگاههای کوچک اقتصادی که اکثر مردم امکان راه اندازی آن را دارند اقدام کنند و همچنین با روان سازی ارائه تسهیلات در بخش عمده ریسک سرمایه گذاری دخیل شوند بنابراین تا سرمایه وارد بازار نشود امکان حضور مردم پر رنگ نخواهد شد زیرا در سالهای اخیر شاهد خروج سرمایه از کشور بودیم و نیاز به جایگزینیان داریم.

کارشناس حوزه اقتصادی و ارز و بانک درباره حوزه ارز هم گفت: در حوزه ارز در بخش خصوصی منویات رهبری به هیچ وجه مورد نظر قرار نگرفته است. با سخت‌تر شدن شرایط صرافی‌ها عملاً بسیاری از صرافی‌ها ادامه فعالیت‌هایشان مقرون به صرفه نبوده و بسیاری از آن‌ها عملاً بیکار شده‌اند و بخش خصوصی در صرافی‌ها دوران رکود و بیکاری بی سابقه‌ای را سپری می‌کنند. سلطانی زاده افزود: عملاً معاملات اسکناس و ارز در صرافی‌ها با تغییر قوانین امکان پذیر نیست و اکثر صرافی‌ها دست به تعدیل نیرو زده‌اند چرا که از پس هزینه‌های خود بر نمی‌آیند که در دولت جدبد نیاز به بازنگری قوانین در این زمینه است. وی ادامه داد: طبق دستورات رهبری برای بهبود فضای کسب کار در صرافی‌های خصوصی باید قوانین با جدیت بازنگری شوندزیر ا با تشدید تحریم‌ها نفش صرافی‌ها پر رنگ‌تر خواهد شد. کارشناس حوزه اقتصادی با بیان این که چالش اصلی در صنعت صرافی قوانین دست و پا گیر که در هیچ جای دنیا برای تبادل ارز وجود ندارد گفت: هزینه‌های زیاد در تأسیس صرافی‌ها، عدم برابری رقابت بین صرافی‌های خصوصی و بانکی در تأمین منابع ارزی از جمله چالش‌ها است. برای مثال دستورهایی صادرمی شود که فقط صرافی‌های بانکی امکان خرید ارز پتروشیمی و صادر کنندگان عمده مانند معدنی‌ها و فولادی‌ها را دارند، در بخش اسکناس هم صرافی‌ها امکان خرید و فروش ارز با توجه به نرخ و قوانین الزام به واریز به حساب را ندارند و عملاً کار صنعت صرافی در مراکز فعال غیر مجاز انجام می‌شود.

سلطانی زاده ادامه داد: در بخش رمز ارز هم صرافی‌های خصوصی فعالیت دارند و همه در پلتفرم‌های غیر رسمی صورت می‌پذیرد. عملاً صنعت صرافی رو به ورشکستگی است و اکثر صرافی‌ها در حسابرسی‌های خود زیان ده بوده‌اند بنابراین نیاز جدی به باز نگری و احیا مجدد کانون صرافان است. چرا که کانون صرافان تنها خانه صنف صرافان در کشور بود که با دستور فرزین منحل شد.

وی افزود: یکی از مشکلات در بخش قیمت‌ها عدم نظارت درست به نرخ تمام شده کالا با توجه به ارز مصرفی است برای مثال بسیاری از کالاها با ارزهای نرخ دولتی وارمی شود و در انتهای چرخه نرخی که بدست مردم و مصرف کننده می‌رسد نرخ بسیار بالا است این بدین معنی است که دولت ارز را به کالا تخصیص می‌دهد ولی در انتهای چرخه نرخ دیگری دیده می‌شود برای همین ارز هم دولت سوبسید داده است و از منابع و ذخایر ارز صرف شده خود همین اختلاف موجب می‌شود بخش عمده‌ای از صرف هزینه نتیجه خوبی ندهد.

سلطانی زاده در مورد تورم هم گفت: اقتصادهایی که دنبال منابع درآمدی جایگربن نباشد و بر یک رکن اکتفا کنند تورم هم معضل موازی سیاست‌های اشتباه اقتصادی می‌شود برای مثال یکی از راههای کاهش تورم و افزایش ارز پول ملی بهره گیری از سرمایه گذاری خارجی، تکمیل زیر ساختهای اقتصادی، افزایش درآمدهای جایگزین همانند توریست که در اکثر کشورهای موفق درآمد توریست بعنوان یک درآمد خالص جایگزین بسیاری از درآمدهای جاری کشورها شده است وی افزود: متاسفانه با امار اگر بررسی کنید نه تنها ورود سرمایه خارجی نداشتیم حتی خروج سرمایه هم داشتیم و توریست هم طبق آمار باید بررسی شود که چه روندی را طی کرده است.

این کارشناس اقتصادی ادامه داد: یکی از شرکای اقتصادی ما چین است که بر اساس آمارها 31 برابر در چین و 24 برابر در امارات سرمایه گذاری کرده وعملا چین فقط از ایران بیشتر خریدار نفت ارزان بوده تا آورنده سرمایه باشد که علت آن را هم عدم حضور ایران در لیست fatf بوده ومحدودیت های پول شویی برای همین آمار هم بررسی کنید متوجه اهمیت این امر خواهیم شد که بسیاری از کشورها حتی امارات و ترکیه هم در لیست خاکستری بودند ولی تلاس برای خروج از آن کرده‌اند. وی گفت: شفافیت مالی در بیش از 190 کشور دنیا در جریان است و عملاً چند کشور در آن حضور استاندارد ندارند که زمینه اصلی تبادلات مالی در بین بسیاری از کشورها می‌باشد. حتی بسیاری از ایرانیان برای افتتاح حساب در خارج از کشور علاوه بر داشتن اقامت با مشکل ایرانی بودن مواجه هستند.

سلطانی زاده افزود: در دنیا یک استانداردهایی بنا گذاشته شده است. برای ورود به هرکدام از بخش‌ها باید آن استانداردها رعایت شود در بخش اقتصادی fatf یکی از آنها است. وی درباره مهمترین اقدام تعیین درست نرخ ارز گفت: برداشتن تفاوت نرخ ارز آزاد با نرخ ارز ترجیحی است. بدلیل تفاوت فساد ایجاد می‌کند و عملاً این اختلاف و درست نبودن نرخ آسیب‌های جدی به اقتصاد می زند برای مثال حتی باید اکثر خدمات با نرخ درست ارائه شود، مثلاً دولت سالیانه میلیاردها دلار برای سوبسید حامل‌های سوخت می‌دهد که می‌تواند زیرساخت‌های اساسی کشور را سامان دهی و نوسازی کند.این کارشناس اقتصادی گفت: اولین گام نیازمند تشکیل تیم اقتصادی متشکل از اقتصاددانان دانشگاهی، فعالین بخش خصوصی و همچنین فعالین صنعت صرافی هستیم. وی با بیان این که ما درکشورفرصت آزمون خطا در اجرا نداریم گفت: فقط و فقط منافع ملی و مصلحت مردم و کشور مد نظر قرار گیرد. برداشتن تمرکز از روی صادرات کالاهایی که ما بیشتر روی آنها امید بسته‌ایم مانند نفت، پتروشیمی، معدنی و فولادو بدنبال جایگزین شدن محصولات صادراتی جدید و بازارهای جدید و تقویت آنها باشیم.

تگ ها: ارزبانکحوزه اقتصادینقدینگی
مطلب قبلی

تداوم حرکت بازار سرمایه با ۱۵۶ نماد متوقف

مطلب بعدی

انتظارات از دولت چهاردهم

روزنامه نقش اقتصاد

روزنامه نقش اقتصاد

مطلب بعدی

انتظارات از دولت چهاردهم

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

گزارش ویژه

«نقش اقتصاد» بررسی کرد ابعاد مصوبه 3 نرخی شدن گازوئیل

توسط روزنامه نقش اقتصاد
۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۴
0

محمد زند: نظام يارانه‌اي سوخت در ايران سال‌هاست که تحت فشار چالش‌هاي ساختاري از جمله قاچاق گسترده گازوئيل به دليل...

«نقش اقتصاد» از چالش جدی در مذاکرات ایران و آمریکا گزارش می دهد مناقشه برسر میزان غنی سازی

توسط روزنامه نقش اقتصاد
۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۴
0

مجتبی خسروجردی:  در حالي که قرار بود مذاکرات ايران و آمريکا طي اين هفته پيگيري شود تا لحظه تنظيم اين...

گزارش «نقش اقتصاد» از واقعیت‌های پنهان مصرف گاز و چالش‌های بازتوزیع یارانه‌ها؛ چرا اصلاح قیمت گاز کارساز نیست؟

توسط روزنامه نقش اقتصاد
۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۴
0

محمد زند روزنامه نگار: موضوع مصرف انرژي به‌ويژه گاز طبيعي به يکي از مباحث اصلي اقتصادي و اجتماعي در ايران...

بعضی از بیماران به دلیل گرانی هزینه ها، درمان را ترک می کنند؛ شکاف عمیق قیمتی بین داروهای ایرانی و خارجی

توسط روزنامه نقش اقتصاد
۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۴
0

ارزش ريالي و قيمت محصولات دارويي افزايش و توان خريد مردم به‌ويژه خانواده‌هاي داراي بيمار يا افراد مبتلا به بيماري‌هاي...

هزینه های دولت نفس اقتصاد کشور را گرفت؛ اعداد نگران کننده بودجه 1404

توسط روزنامه نقش اقتصاد
۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۴
0

ندا مؤمن روزنامه نگار: در شرايطي که اقتصاد ايران با محدوديت منابع، رشد پايين و تورم مزمن مواجه است نحوه...

قبلی بعدی

گفت و گو

آخرین اخبار

در گفتگوی «نقش اقتصاد» با یک کارشناس مطرح شد 3 ضلع ویران کننده صنعت خودروسازی

توسط روزنامه نقش اقتصاد
۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۴
0

محمد جواد خلیلی: بازار خودرو ايران سال‌هاست در تلاطم نوسانات اقتصادي سياست‌هاي ناپيوسته و محدوديت‌هاي بين‌المللي قرار دارد. افزايش قيمت‌ها...

در گفتگو با یک کارشناس اقتصادی پشت پرده کاهش قیمت دلار و تداوم گرانی کالاها بررسی شد رابطه معکوس قیمت کـالا با  نرخ  ارز

۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۴

«نقش اقتصاد» در گفتگو با یک کارشناس، تأثیر سیاست‌های پولی و دیپلماسی بر بورس را واکاوی کرد؛ مذاکرات سیاسی؛ فرمان حرکت بازار سرمایه

۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۴

«نقش اقتصاد» در گفتگو با یک کارشناس عوامل مؤثر بر رکود و تورم در بازار خودرو را واکاوی کرد؛ خودروهای خارجی میهمانان مردد بازار ایران

۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۴

مدیرعامل شرکت نفت ستاره خلیج‌فارس: افزایش تولید بنزین در ستاره خلیج‌فارس

۲۴ اردیبهشت ۱۴۰۴
قبلی بعدی

آخرین اخبار

در گفتگوی «نقش اقتصاد» با یک کارشناس مطرح شد 3 ضلع ویران کننده صنعت خودروسازی

۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۴

در گفتگو با یک کارشناس اقتصادی پشت پرده کاهش قیمت دلار و تداوم گرانی کالاها بررسی شد رابطه معکوس قیمت کـالا با  نرخ  ارز

۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۴

«نقش اقتصاد» بررسی کرد ابعاد مصوبه 3 نرخی شدن گازوئیل

۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۴

ضربه کاسبان تحریم به صنعت ایران

۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۴

«نقش اقتصاد» از چالش جدی در مذاکرات ایران و آمریکا گزارش می دهد مناقشه برسر میزان غنی سازی

۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۴
قبلی بعدی
نقش اقتصاد آنلاین

پایگاه تحلیلی – خبری نقش اقتصاد آنلاین از سال 1395 فعالیت خود را آغاز کرده و همواره در جهت اطلاع رسانی در حوزه های مختلف بالاخص بخش اقتصادی در تلاش است.

دسترسی سریع

  • تماس با ما
  • درباره ما
  • استعلام کارت سوخت
  • نرخ ارز و طلا
  • استعلام خلافی خودرو
  • سابقه بیمه
  • ارز دیجیتال

مجوزها

تمامی حقوق متعلق به نقش اقتصاد آنلاین می باشد

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

ورود
بدون نتیجه
نمایش تمام نتایج
  • صفحه اصلی
  • ایران و جهان
  • اقتصاد کلان
  • انرژی
  • بورس
  • بانک و بیمه
  • صمت
  • خودرو
  • مسکن
  • شهرستان
  • فناوری
  • جامعه
  • بیشتر
    • گردشگری
    • ورزشی
    • کافه کتاب
    • طنز

تمامی حقوق متعلق به نقش اقتصاد آنلاین می باشد

به نسخه موبایل بروید