بازندگان تنش در خاورمیانه

0
63

صباح زنگنه کارشناس انرژی: بازار جهانی نفت و انرژی بازار مرتبط به هم در تمامی نقاط و همچنین تابع وقایع سیاسی است اگر خلائی در عرضه و تولید نفت و یا حادثه‌ای در تاسیسات نفتی یک کشور رخ دهد تمامی کشورهای تولیدکننده را تحت‌تاثیر قرار خواهد داد و قیمت نفت اولین عرصه‌ای است که دچار نوسان و تغییر خواهد شد.

در صورت بروز تنش در مناطق نفتی در کل جهان قیمت نفت چه برنت، خلیج فارس و یا شرق آسیا تغییر می‌کند، بعبارت دیگر هرگونه کمبودی در عرضه و تولید نفت دیگر کشورها را هرچند که تولید و مصرف محدودی داشته باشند؛ تحت‌تاثیر قرار خواهد داد.

همانگونه که کشورهای اروپایی به عنوان مصرف‌کننده نفت تحت تأثیر تنش در کشورهای عرضه کننده نفت قرار می‌گیرند کشوری مثل امریکا هم اگرچه بخشی از نیاز خود را از ذخایر داخلی تأمین می‌کند اما به عنوان یکی از بزرگترین واردکنندگان؛ دچار آسیب خواهد شد و در کل مراودات اقتصادی تمامی کشورهای جهان تحت تأثیر قرار خواهد گرفت.

چین و هند بعنوان بزرگ‌ترین مصرف‌کنندگان که خود منابعی ندارند؛ بلافاصله تحت‌تاثیر قرار می‌گیرند و دچار آسیب‌های بزرگی خواهند شد؛ هرچند ذخایری برای خود داشته باشند اما این ذخایر در مدت کوتاهی حداکثر یک سال پاسخ نیازشان را می‌دهد؛ بنابراین تاثیرگذاری روی مشتریان نفت غیر قابل انکار است.

کشورهای تولیدکننده نفت همگی تحت تأثیر هرگونه تنش قرار می‌گیرند و متضرر می‌شوند زیرا عمده درآمدشان نفت و گاز است و اختلال در تردد نفتکش‌ها بازار را به ضرر آنها هم تغییر خواهد داد.

هرگونه عارضه‌ای که برای منابع انرژی خلیج فارس بوجود بیاید روی منابع انرژی در منطقه مدیترانه هم که مهمترین منبع تأمین انرژی رژیم صهیونیستی است؛ تأثیر خواهد داشت.

موضوع انرژی سخت‌ترین و پیچیده‌ترین موضوع برای هر کشور تولیدکننده و مصرف کننده زمان درگیری و تنش‌ها است، زیرا در شرایط جنگی معادلات جدیدی در سطح جهان بوجود خواهد آمد.

هر تنشی در منطقه خاورمیانه باعث افزایش قیمت نفت خواهد شد مگر اینکه تدابیری توسط مصرف‌کنندگان بزرگ اتخاذ شده باشد؛ در کل قیمت حمل و نقل انرژی و بیمه‌های حمل و نقل دریایی به شدت بالا خواهد رفت به طوری که برخی شرکت‌های تقلبی ظهور می‌کنند که با بکارگیری کشتی‌های کهنه و از کارافتاده؛ در صدد سودجویی و اخذ بیمه حوادش در شرایط جنگی برمی‌آیند

در صورت وقوع جنگ یکی از نقاطی که بسرعت تحت تأثیر تنش قرار می‌گیرد خلیج فارس و تنگه هرمز خواهد بود و علاوه بر آن قطعاً کانال سوئز و مدیترانه هم دچار چالش خواهد شد و در این بین کشورهایی بیشترین آسیب را می‌بینند که بیشترین مصرف را دارند.

در صورت بروز تنش در خاورمیانه پیش‌بینی می‌شود که قیمت نفت به 100 تا 200 دلار برسد و این اتفاق بیشتر از تولیدکنندگان؛ مصرف‌کنندگان بزرگ را دچار خسارت می‌کند.

ارسال دیدگاه

لطفا نظر خود را وارد کنید
لطفا نام خود را اینجا وارد کنید