• حساب کاربری
  • تماس با ما
  • درباره ما
  • RSS سایت
پنجشنبه, ۱۲ تیر ۱۴۰۴ - ۰۵:۰۸:۱۹
نقش اقتصاد آنلاین
  • صفحه اصلی
  • ایران و جهان
  • اقتصادی
    • اقتصاد کلان
    • انرژی
    • بورس
    • بانک و بیمه
    • صمت
    • خودرو
    • مسکن
  • شهرستان
  • فناوری
  • جامعه
  • گردشگری
  • ورزشی
  • کافه کتاب
  • طنز
بدون نتیجه
نمایش تمام نتایج
  • صفحه اصلی
  • ایران و جهان
  • اقتصادی
    • اقتصاد کلان
    • انرژی
    • بورس
    • بانک و بیمه
    • صمت
    • خودرو
    • مسکن
  • شهرستان
  • فناوری
  • جامعه
  • گردشگری
  • ورزشی
  • کافه کتاب
  • طنز
بدون نتیجه
نمایش تمام نتایج
نقش اقتصاد آنلاین
بدون نتیجه
نمایش تمام نتایج
خانه آخرین اخبار

اوضاع خاورميانه نتيجه انتخابات آمريکا را مشخص مي‌کند
هریـس یا ترامـپ؟

۱۵ آبان ۱۴۰۳
در آخرین اخبار, اسلایدر اصلی, ایران و جهان
زمان مطالعه:1 دقیقه
0 0
0

محمد بیات روزنامه نگار: گروه بین الملل: درحالی به راند پایانی انتخابات ریاست جمهوری در آمریکا نزدیک می‌شویم که نتایج آخرین نظرسنجی از رقابت سخت و نفس‌گیر کاملاً هریس معاون اول بایدن و دونالد ترامپ رئیس جمهور اسبق ایالات متحده حکایت دارد. براساس نظرسنجی انجام شده از سوی شبکه «ان.بی.سی» هریس و ترامپ هر دوبا 46 درصد محبوبیت در وضعیت برابری قرار دارند. روزنامه واشنگتن پست در آخرین نظرسنجی خود با ضریب خطای 3.1 درصد از پیشتازی خفیف هریس در برابر ترامپ خبر داد. در این نظرسنجی خانم معاون اول 48 درصد و ترامپ 47 درصد از اقبال عمومی را به خود اختصاص دادند. براساس نظرسنجی انجام شده توسط شبکه «ای.بی.سی» نیز کاملاً هریس با 49 درصد در برابر 46 درصد ترامپ همچنان پیشتاز انتخابات ریاست جمهوری است. با وجود پیشتازی ظاهری هریس اما به نظر می‌رسد همچنان رقابت تنگاتنگ میان هر دو نامزد در هفت ایالت دارای نوسان همچون میشگیان و ویسکانسین ادامه دارد. ترامپ با انتقاد از سیاست خاورمیانه‌ای بایدن، به جامعه عرب‌آمریکایی‌ها و مسلمانان وعده داده است که در صورت پیروزی در انتخابات به جنگ در غزه و لبنان پایان خواهد داد.

آیا ترامپ سیاست خارجی پیشین خود را ادامه خواهد داد؟

از چند ماه قبل حزب جمهوری خواه برنامه این جریان سیاسی در قبال تهران را در صورت پیروزی مجدد در انتخابات منتشر کرد. این طرح، ادعای جلوگیری از دستیابی ایران به فناوری ساخت سلاح هسته‌ای، مهار ایران از طریق برقراری تحریم‌های گسترده، ارائه کمک‌های امنیتی به شرکای منطقه‌ای، حمایت از ایرانیان خارج نشین در برابر حکومت، توقف بازداشت خارجی‌ها توسط ایران، پایان دادن به حملات سایبری ایران علیه آمریکا و متحدان‌اش و توقف حمایت ایران از اعضای محور مقاومت از جمله برنامه‌های دولت دوم ترامپ در قبال ایران است.

به گزارش موسسه «خاورمیانه» حزب جمهوری خواه در انتخابات سال 2024 دو شعار «ایستادن در کنار اسرائیل» و «بازگرداندن صلح به خاورمیانه» را در رأس سیاست‌های خود قرار داده است. در ظاهر ترامپ، خواهان پایان یافتن سریع جنگ غزه پس از تکمیل عملیات نظامی ارتش اسرائیل است. رئیس جمهور سابق آمریکا در ابتدای جنگ به دلیل فقدان آمادگی دولت نتانیاهو به انتقاد از وی پرداخته بود و در ادامه به نقد سیاست نظامی اسرائیل به خاطر مخدوش شدن تصویر این رژیم در افکار عمومی پرداخت.

در خصوص سیاست خاورمیانه‌ای ترامپ در دولت دوم، دو دیدگاه متفاوت وجود دارد. نخست آنکه وی به مانند دوره نخست ریاست جمهوری سیاست «فشار حداکثری، اقدامات نظامی هدفمند، عدم تمایل برای پیشبرد دیپلماسی هسته‌ای در قبال ایران»، «عدم اولویت قائل شدن برای مسائل حقوق بشری و تمرکز بر همکاری در حوزه انرژی و همکاری اقتصادی»، «روابط خوب با رهبران اقتدارگرا مانند اردوغان، السیسی، نتانیاهو و محمد بن سلمان» و «توسعه صلح ابراهیم از طریق عادی سازی روابط ریاض- تل‌آویو» و «وضع ممنوعیت مهاجرت بر کشورهای مسلمان» را اتخاذ خواهد کرد. گروهی دیگر اما معتقدند با توجه به صحبت‌های وی در کمپین‌های انتخاباتی این امکان وجود دارد که با توجه به اولویت‌های استراتژیک ایالات متحده در قبال منطقه شمال اقیانوس هند، دولت دوم وی به سمت ابراز تمایل نسبت به دیپلماسی اتمی و کاهش تحریم‌های ایران و پایان دادن به جنگ غزه حرکت کند.

در این میان یکی از نشانه‌های تغییر سیاست خاورمیانه آمریکا لحن انتقادی وی نسبت به شخص نتانیاهو و سیاست جنگی رژیم در جنگ غزه و بی‌توجهی آن‌ها نسبت به متغیر افکار عمومی است. اتخاذ چنین ادبیاتی سبب ایجاد این گمانه‌زنی در میان برخی از تحلیلگران شد که ترامپ به دلیل تغییر رویکرد نتانیاهو در هنگام پیروزی بایدن در انتخابات 2020 قصد دارد تا وی را تنبیه و سیاست متفاوتی اتخاذ کند. با این حال پس از سفر نتانیاهو به واشنگتن، نتانیاهو و ترامپ بار دیگر دیدار کرده و بر روابط ادامه روابط مستحکم قبل تاکید نمودند. برخی تحلیل‌گران معتقدند ترامپ از نتانیاهو خواسته تا پیش از فراسیدن سال 2025 تمام اقدامات میدانی لازم را انجام و سپس برای توافق صلح آماده شود.

هریس ادامه دهنده راه بایدن در خاورمیانه

هریس آسیایی تبار به عنوان شخصیتی حقوقی و معاون اول بایدن با آنکه تجربه‌ای منحصر به فرد در حوزه سیاست خارجی به دست آورده اما اساساً دارای ایده‌های مؤثر یا پخته‌ای در حوزه سیاست خارجی نیست و بیشتر براساس توصیه مشاوران دولتی- اندیشکده‌ها مواضع خود را تنظیم می‌کند. به عبارت دیگر اگر وی در انتخابات ماه نوامبر موفق به شکست ترامپ شود، پرونده‌های مهمی همچون چین، جنگ اوکراین و بحران خاورمیانه باید آماده مشورت دادن به «خانم رئیس جمهور» باشند! برهمین اساس ارتباط‌گیری با مشاوران و مسئولان دفاتر منطقه‌ای کاخ سفید امری کلیدی در دوران جدید است. پیش‌بینی می‌شود هریس سیاست دولت بایدن را در سال‌های ابتدایی دولت خود ادامه داده و تغییری جدی در راهبرد آمریکا در قبال ایران، منطقه خاورمیانه و کشورهای همسایه را شاهد نباشیم.

در سال 2015 هریس از توافقنامه برجام حمایت کرد. هنگامی که ترامپ فرمان خروج از این توافقنامه را در سال 2017 امضا نمود، هریس اقدام رئیس جمهور وقت را «بی‌پروایانه» و «تصمیمی بر ضد منافع ملی» توصیف کرد. از نظر پایگاه حزبی، هریس را می‌توان یک سیاست معتقد به اندیشه «ویلسونی» در حوزه سیاست خارجی دانست که قصد دارد نفوذ فزاینده چین، روسیه و ایران را با همکاری شرکای بین‌المللی، به ویژه اعضای ناتو مهار نماید. در سال 2019 هریس در جریان رقابت‌های انتخاباتی 2020 اعلام کرد که دولت آن‌ها برای پیوستن مجدد به برجام به شرط پایبندی ایران برنامه‌ریزی خواهد کرد. بازخوانی این مواضع نشان می‌دهد که در حوزه اتمی امکان تعامل با دولت احتمالی هریس وجود دارد. نقطه تنش میان ایران و دولت دموکرات هریس اما انتقادات حقوق بشری وی علیه تهران است. او در جریان ناآرامی 1401 به شدت ایران را محکوم و خواستار اخراج ایران از کمیسیون مقام زن سازمان ملل شد. دیگر نکته جالب توجه آن که در کمپین 2024 دموکرات‌ها لحن آنها در قبال ایران تغییر کرده و از «حمله هدفمند» به اهداف مرتبط با ایران در دوران بایدن سخن گفته و ترامپ را متهم به «ضعف» و «بی‌تفاوتی» در قبال تهران می‌کنند!

در پرونده‌های منطقه‌ای نیز راهبرد تداوم دولت بایدن دیده می‌شود. به عنوان مثال در پرونده جنگ غزه، هریس علاقه مند به پایان جنگ و آغاز فرآیند بازسازی در این باریکه فلسطینی نشین زیر نظر سازوکار متشکل از عناصر تشکیلات خودگردان، نیروهای مدنی، کشورهای عربی و سازمان ملل متحد است. از دل پایان این مناقشه واشنگتن امیدوار است بتواند مأموریت نیمه تمام عادی سازی روابط پادشاهی سعودی و تل‌آویو را به پایان رسانده و عملاً تل‌آویو را وارد نظم امنیتی منطقه کند. تحقق این امر زمینه لازم برای عملیاتی سازی کریدور «هند-خاورمیانه- اروپا» و ایجاد مسیر رقیب برای «یک کمربند- یک جاده» را فراهم خواهد کرد. در نظر دموکرات‌ها همزمانی عادی سازی روابط سعودی- اسرائیل و پایان جنگ غزه زمینه برای آغاز جدی مذاکرات دو دولت برای پایان یافتن مناقشه فلسطین و رژیم صهیونیستی را فراهم خواهد کرد. با آنکه پیش از 2020، هریس یکی از منتقدان سیاست‌های عربستان سعودی و اقدامات این کشور در جنگ یمن بوده، اما پیش‌بینی می‌شود وی نیز ادامه دهنده راه بایدن برای تعمیق روابط راهبردی نظامی- اقتصادی با پادشاهی سعودی باشد. در مسئله یمن با آنکه در ابتدا هریس از پایان یافتن جنگ یمن و خروج انصارالله از لیست گروه‌های تروریستی حمایت کرد اما پس از جنگ غزه و آغاز عملیات مقاومت یمن در محدوده دریای سرخ معاون اول بایدن از حمله مواضع انصار الله به بهانه کاهش توان عملیاتی آن‌ها حمایت می‌کند. در پرونده سوریه نیز به مانند گذشته پیش‌بینی می‌شود آمریکایی‌ها به دنبال حفظ مواضع خود در شمال شرق این کشور، توسعه تحریم‌های سزار و بازنگه داشتن کانال‌های بشردوستانه باشند.پیروز نهایی این دور از انتخابات آمریکا می‌تواند آینده هژمونی ایالات متحده در نظم بین‌المللی را تضمین کرده یا آنکه وارث امپراطوری شکست خورده‌ای باشد که نتوانست در رقابت قدرت‌های بزرگ جلوی پیش‌روی چین، روسیه، ایران و سایر قدرت‌های نوظهور و تجدیدنظر طلب را بگیرد. در این کارزار منطقه خاورمیانه به دلیل قرار داشتن در میانه سه قاره مهم جهان و همچنین میزبانی از بزرگ‌ترین منابع هیدروکربن جهان دارای جایگاهی ویژه در رقابت ژئواستراتژیک قدرت‌های جهانی است. عملیات انصارالله در محدوده دریای سرخ و تغییر مسیر شرکت‌های بزرگ کشتی رانی به سمت مسیر باستانی دماغه امیدنیک نشان دهنده میزان تأثیر تحولات جاری در منطقه شمال اقیانوس هند بر روی آینده تجارت جهانی است. پیروز نهایی انتخابات پنجم نوامبر فارغ از سیاست‌های احتمالی تیم سیاست خارجی خود، با چالش‌های فزاینده‌ای در منطقه غرب آسیا، به ویژه تشدید تنش میان تهران- تل‌آویو و تداوم جنگ در شرق مدیترانه مواجه خواهد بود.

تگ ها: انتخابات رياست جمهوري آمريکاترامـپسياست خارجيهريـس
مطلب قبلی

بیانیه‌ای که وجاهت قانونی ندارد

مطلب بعدی

شغل های طهران قدیم که ازبین رفتن

روزنامه نقش اقتصاد

روزنامه نقش اقتصاد

مطلب بعدی

شغل های طهران قدیم که ازبین رفتن

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آخرین اخبار روز

آسمان مرکز و نیمه غربی کشور به روی پروازهای عبوری بسته شد/ پروازهای فرودگاه امام(ره) و مهرآباد همچنان لغو است

۱۱ تیر ۱۴۰۴

بخشودگی جرایم تأخیر مشتریان بانک سپه از ابتدای جنگ تحمیلی 12 روزه تا پایان تیر‌ماه

۱۱ تیر ۱۴۰۴

شرکت‌های ایلان ماسک قربانی دعوا با ترامپ می‌شوند؟

۱۱ تیر ۱۴۰۴

وزیر صنعت، معدن و تجارت اعلام کرد بازگشت صنایع آسیب‌دیده به چرخه تولید با طرح حمایت از تولید

۱۱ تیر ۱۴۰۴

شکستن رکورد مصرف ۲۰۰ میلیون لیتر بنزین در روز در زمان جنگ

۱۱ تیر ۱۴۰۴
قبلی بعدی

آخرین اخبار اقتصادی

آسمان مرکز و نیمه غربی کشور به روی پروازهای عبوری بسته شد/ پروازهای فرودگاه امام(ره) و مهرآباد همچنان لغو است

توسط روزنامه نقش اقتصاد
۱۱ تیر ۱۴۰۴
0

براساس اعلام وزارت راه، آسمان مرکز و نیمه غربی کشور به روی پروازهای عبوری بین‌المللی بسته شد و لغو پروازهای...

خدمات حضوری بانک سپه از سر گرفته شد/ در تلاشیم طی 48 ساعت آینده ارائه خدمات غیر‌حضوری امکان‌پذیر شود

توسط روزنامه نقش اقتصاد
۱۱ تیر ۱۴۰۴
0

دکتر پرتوافکنان عضو هیات مدیره بانک سپه در گفتگو با خبرگزاری صداوسیما از برقراری مجدد ارائه خدمات حضوری این بانک...

بخشودگی جرایم تأخیر مشتریان بانک سپه از ابتدای جنگ تحمیلی 12 روزه تا پایان تیر‌ماه

توسط روزنامه نقش اقتصاد
۱۱ تیر ۱۴۰۴
0

جرایم تأخیر مشتریان اعتباری بانک سپه از ابتدای جنگ تحمیلی 12 روزه تا پایان تیر‌ماه سال جاری در راستای پویش...

وزیر صنعت، معدن و تجارت اعلام کرد بازگشت صنایع آسیب‌دیده به چرخه تولید با طرح حمایت از تولید

توسط روزنامه نقش اقتصاد
۱۱ تیر ۱۴۰۴
0

وزیر صنعت، معدن و تجارت از تدوین و اجرای طرح جامع ''حمایت از تولید'' برای جبران خسارات صنایع آسیب‌دیده در...

شکستن رکورد مصرف ۲۰۰ میلیون لیتر بنزین در روز در زمان جنگ

توسط روزنامه نقش اقتصاد
۱۱ تیر ۱۴۰۴
0

مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی ایران از تدابیر هوشمندانه و تلاش شبانه‌روزی ۱۶۰ هزار نیروهای عملیاتی در...

قبلی بعدی

گزارش ویژه

صادرات فرش ایران از 2 میلیارد دلار  به40 میلیون رسید ؛ افول صادرات فرش ایرانی

توسط آقای دیانی
۲۱ خرداد ۱۴۰۴
0

سمیه رسولی:  صادرات فرش دستباف ايراني که زماني ميليارد دلاري بود و بازارهاي جهاني را تسخير کرده بود، حالا به...

«نقش اقتصاد» به بررسی تاثیرات افزایش نرخ خوراک گاز بر صنعت پتروشیمی پرداخت تیغ دو لبه بر گلوی صنعت پتروشیمی

توسط آقای دیانی
۲۱ خرداد ۱۴۰۴
0

محمد جواد خلیلی:  در حالي که صنعت پتروشيمي ايران به عنوان يکي از مهم‌ترين بخش‌هاي اقتصادي کشور با پتانسيل عظيم...

«نقش اقتصاد» در گفتگو با یک کارشناس، چالش‌ها و راهکارهای سقوط صادرات نفت ایران را بررسی کرد روزگاه تیره طلای سیاه ایران

توسط روزنامه نقش اقتصاد
۲۰ خرداد ۱۴۰۴
0

هیوا زارعی: کاهش شديد صادرات نفت ايران به زير 1.5 ميليون بشکه در روز، زنگ خطر بزرگي براي اقتصاد کشور به...

کشمکش بین دولت و خودروسازان بر سر افزایش قیمت بالا گرفت زمزمه های گرانی خودرو در جاده مخصوص

توسط روزنامه نقش اقتصاد
۱۹ خرداد ۱۴۰۴
0

بازار خودرو در رکود است و دو خودروساز درخواست افزايش قيمت داده‌اند؛ اما اين تصميم در شرايط فعلي با ابهامات...

«نقش اقتصاد» در گزارشی به عوامل ریزش اخیر بورس و چشم‌انداز آتی آن پرداخت بازار سرمایه در چاله تنش‌های سیاسی

توسط روزنامه نقش اقتصاد
۱۹ خرداد ۱۴۰۴
0

هیوا زارعی:  بورس تهران در روزهاي اخير شاهد ريزش‌هاي سنگين و فرسايشي بوده که اعتماد سرمايه‌گذاران را به شدت متزلزل...

قبلی بعدی

گفت و گو

آخرین اخبار

در گفتگو با نایب‌رئیس اتحادیه املاک معضلات یک پدیده نوظهور در بازار مسکن واکاوی شد اجاره پشت‌بام آخرین چاره خانه به دوشان

توسط روزنامه نقش اقتصاد
۲۰ خرداد ۱۴۰۴
0

فروش و اجاره پشت‌بام معضلي است که مي‌تواند خسارات جدي براي افراد و جامعه به همراه داشته باشد. نايب‌رئيس اول...

یک کارشناس اقتصاد مسکن در گفتگو با «نقش اقتصاد»: نظام ارباب و رعیتی بر بازار مسکن حاکم است

۱۸ خرداد ۱۴۰۴

در گفتگو با یک اقتصاددان تحولات آتی بازار مسکن واکاوی شد رکود نگران کننده در بازار مسکن

۱۷ خرداد ۱۴۰۴

در گفتگوی «نقش اقتصاد» با یک کارشناس بررسی شد: تبعات معاملات تهاتری بر اقتصاد کشور

۱۳ خرداد ۱۴۰۴

«نقش اقتصاد» در گزارشی به عوامل سقوط رشد نفت و پیامدهای آن بر اقتصاد ایران پرداخت حرکت اقتصاد ایران در مسیر ناهموار

۱۳ خرداد ۱۴۰۴
قبلی بعدی
نقش اقتصاد آنلاین

پایگاه تحلیلی – خبری نقش اقتصاد آنلاین از سال 1395 فعالیت خود را آغاز کرده و همواره در جهت اطلاع رسانی در حوزه های مختلف بالاخص بخش اقتصادی در تلاش است.

دسترسی سریع

  • تماس با ما
  • درباره ما
  • استعلام کارت سوخت
  • نرخ ارز و طلا
  • استعلام خلافی خودرو
  • سابقه بیمه
  • ارز دیجیتال

مجوزها

تمامی حقوق متعلق به نقش اقتصاد آنلاین می باشد

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

ورود
بدون نتیجه
نمایش تمام نتایج
  • صفحه اصلی
  • ایران و جهان
  • اقتصادی
    • اقتصاد کلان
    • انرژی
    • بورس
    • بانک و بیمه
    • صمت
    • خودرو
    • مسکن
  • شهرستان
  • فناوری
  • جامعه
  • گردشگری
  • ورزشی
  • کافه کتاب
  • طنز

تمامی حقوق متعلق به نقش اقتصاد آنلاین می باشد

به نسخه موبایل بروید