ارزش دلاری بورس در کف تاریخی

0
41

مریم فکری روزنامه نگار: بازار سرمایه از ابتدای امسال برخلاف همه بازارها حرکت کرده است. در حالی که بازارهای طلا، سکه و ارز از ابتدای امسال سود بالایی را عاید خریداران کرده، اما بورس‌بازان در این مدت، اغلب روزهای ناخوشی را سپری کرده‌اند.

بررسی آمار بازار سرمایه نشان می‌دهد که از ابتدای سال تاکنون شاخص بورس از 2 میلیون و 253 هزار و 602 واحد به زیر 2 میلیون و 100 هزار واحد تغییر کرده است؛ این یعنی نه‌تنها بازار سرمایه سودآور نبوده که حتی زیان هم عاید سهامداران شده است.

در این میان، تنها نگاهی به روند معاملات هفته گذشته بازار سرمایه آشکار می‌کند که صف‌های فروش شلوغ شده و در تمام روزهای معاملاتی هفته، خروج پول اتفاق می‌افتاد. ارزش دلاری بورس هم در حالی به کف تاریخی 100 میلیارد دلار نزدیک شده است که فضای بازار سرمایه به لحاظ تعدد و فعالیت شرکت‌های بزرگ، انتظار چنین افت ارزشی را نداشت.

تحلیلگران اقتصادی اعتقاد دارند که فضای مبهم سیاسی و بین‌المللی و نیز نااطمینانی از آینده اقتصاد، جزو عوامل اصلی ایجاد بازدارندگی در ورود پول به بازار است. در کنار این‌ها، متغیری که در حال حاضر مانع ورود پول به بازار می‌شود، بی‌اعتمادی سرمایه‌گذاران است. برهمین اساس است که حرکت بازار در ماه‌های گذشته نشان می‌دهد که صعود بورس و حرکت در این مسیر دوام چندانی نداشته و مجدداً شاهد بازگشت بازار و تشکیل روند منفی بوده‌ایم.

ادعاهای جنجالی عباس پالیزدار درباره پرونده فساد فرزند آیت الله یزدی /کارخانه لاستیک دنا را برای خودشان برداشتند و پولش را هم ندادند

سیگنال بودجه به بازار سرمایه

در همین رابطه مجید عبدالحمیدی، کارشناس بورس در گفتگو با خبرگزاری خبرآنلاین درباره وضعیت بازار بورس می‌گوید: به عنوان یک کارشناس بازار سرمایه، بر این باور هستم که بازار بورس ایران در ماه‌های اخیر تحت‌تاثیر عوامل گوناگونی بوده است؛ از جمله تحولات سیاسی، اقتصادی و سیاست‌های مالی دولت.

وی می‌افزاید: مهم‌ترین عوامل مؤثر بر روند بازار شامل نوسانات نرخ ارز، سیاست‌های پولی و مالی، و شرایط بین‌المللی است. به نظر من، برای بازگشت اعتماد و اطمینان به بازار، نیاز به شفافیت بیشتر و حمایت قوی‌تر از سوی دولت و نهادهای اقتصادی داریم تا بتوانیم شاهد رشد و پایداری در بازار باشیم.

این کارشناس بازار سرمایه در پاسخ به این سؤال که بودجه 1404 دولت تا چه حد در جهت بهبود بازار سرمایه حرکت کرده است؟ عنوان می‌کند: بودجه 1404 می‌تواند نقش مهمی در جهت‌دهی به اقتصاد کشور و بازار سرمایه داشته باشد.

عبدالحمیدی تصریح می‌کند: میزان حمایت از بازار سرمایه، از جمله تسهیل در مقررات، کاهش مالیات بر سود شرکت‌ها و تسهیلات مالی، می‌تواند بازار را به سمت بهبود هدایت کند.

وی متذکر می‌شود: به عنوان یک تحلیلگر، من انتظار دارم که در صورت توجه به این نکات، شرایط بهتری برای بازار فراهم شود. اگر چنین سیاست‌هایی در بودجه لحاظ نشود، بازار شاید واکنش مثبتی نداشته باشد.

واکنش بورس به ترامپ

این کارشناس با اشاره به تأثیر ترامپ بر بورس، می‌گوید: با توجه به تجربه گذشته، بازگشت ترامپ به ریاست‌جمهوری می‌تواند نوسانات قابل توجهی در بازارهای جهانی و منطقه‌ای ایجاد کند.

عبدالحمیدی می‌افزاید: از آنجا که سیاست‌های او اغلب غیرقابل پیش‌بینی است، احتمال دارد در صورت اعمال تحریم‌ها و محدودیت‌های بیشتر، فشار مضاعفی به بازار ایران وارد شود.

وی عنوان می‌کند: از سوی دیگر، در صورتی که سیاست‌های او منجر به تضعیف دلار شود، سرمایه‌گذاران ممکن است به سمت دارایی‌های امن‌تر، مانند طلا روی آورند که می‌تواند برای برخی صنایع داخلی فرصتی به همراه داشته باشد.

پیشبینی بورس تا پایان سال

این کارشناس بازار سرمایه در پاسخ به این سؤال خبرآنلاین که پیش‌بینی شما از وضعیت بورس تا پایان سال چیست؟ می‌گوید: به نظر من، با توجه به شرایط فعلی و سیاست‌های داخلی و خارجی، بازار بورس ایران تا پایان سال روندی متعادل با نوسانات ملایم را تجربه خواهد کرد.

عبدالحمیدی عنوان می‌کند: در برخی صنایع مانند پتروشیمی و فلزات اساسی، با توجه به سیاست‌های حمایتی و بهبود در قیمت جهانی، ممکن است رشد نسبی داشته باشیم. با این حال، صنایعی که به شدت به نرخ ارز وابسته هستند، احتمالاً با چالش‌هایی روبرو خواهند بود.

ارسال دیدگاه

لطفا نظر خود را وارد کنید
لطفا نام خود را اینجا وارد کنید