• حساب کاربری
  • تماس با ما
  • درباره ما
  • RSS سایت
چهارشنبه, ۱۱ تیر ۱۴۰۴ - ۱۶:۱۶:۳۱
نقش اقتصاد آنلاین
  • صفحه اصلی
  • ایران و جهان
  • اقتصادی
    • اقتصاد کلان
    • انرژی
    • بورس
    • بانک و بیمه
    • صمت
    • خودرو
    • مسکن
  • شهرستان
  • فناوری
  • جامعه
  • گردشگری
  • ورزشی
  • کافه کتاب
  • طنز
بدون نتیجه
نمایش تمام نتایج
  • صفحه اصلی
  • ایران و جهان
  • اقتصادی
    • اقتصاد کلان
    • انرژی
    • بورس
    • بانک و بیمه
    • صمت
    • خودرو
    • مسکن
  • شهرستان
  • فناوری
  • جامعه
  • گردشگری
  • ورزشی
  • کافه کتاب
  • طنز
بدون نتیجه
نمایش تمام نتایج
نقش اقتصاد آنلاین
بدون نتیجه
نمایش تمام نتایج
خانه آخرین اخبار

یک بام و دو هوای وزیر نیرو درباره واردات خودروهای برقی؛
چالش مشکلات زیرساختی خودروهای برقی

۳۰ آبان ۱۴۰۳
در آخرین اخبار, اقتصاد کلان, خودرو, یادداشت
زمان مطالعه:1 دقیقه
0 0
0

امیرحسین سعیدی روزنامه نگار: مدت‌هاست که تولید و واردات خودروهای برقی به عنوان راهکاری برای کاهش آلودگی هوا و مصرف سوخت‌های فسیلی مورد توجه کشورهای توسعه یافته قرار گرفته است. به رغم گذشت یک سال از آغاز واردات خودروهای برقی، این مساله با توجه به مشکلات زیرساختی شارژ و تأمین انرژی با چالش‌هایی مواجه بوده است.

مونتاژ و واردات خودروهای برقی در ایران از نیمه دوم سال 1402 آغاز شده است. به‌رغم وعده‌ها و تسهیلات دولت و همچنین تعرفه پایین واردات خودروهای برقی، این امر در در نبود زیرساخت‌های لازم و با توجه به ناترازی انرژی با چالش‌ها و نگرانی‌های همراه بوده است، اما این چالش‌ها چه هستند؟ آیا در نبود زیرساخت‌ها و مشکلات ناترازی انرژی، خرید خودرو برقی اقدام صحیحی است؟

وزیر صمت دولت سیزدهم حامی خودروهای برقی

عباس علی‌آبادی، وزیر سابق صمت و وزیر وقت نیرو، از حامیان اصلی خودروهای برقی بوده است.

او در جلسه رأی اعتماد برای حضور در وزارت صمت دولت سیزدهم با اشاره به انقلاب صنعتی پنجم و برقی نبودن خودروها از توجه جدی خود به این مساله گفت و به هزار و یک دلیل این کار را شایسته خواند.

با تلاش‌های علی‌آبادی و یارانش امکان واردات خودروهای برقی با سقف بالای 20 هزار دلار و تعرفه پایین‌تر به وجود آمد و در نتیجه روند واردات خودروهای برقی تسهیل و بیش از 20 ایستگاه شارژ برقی راه‌اندازی شد.پس از گذشت یک سال و روی کارآمدن دولت جدید، علی‌آبادی این بار در جلسه رأی اعتماد مجلس برای حضور در وزارت نیرو حاضر شد.او در جلسه رأی اعتماد برای این سمت با تشریح وضعیت صنعت برق کشور به تاکید بر ناترازی برق در سال جاری پرداخت و گفت: «برآوردهای کارشناسی نشان می‌دهد این ناترازی به بیش از 18 هزار مگاوات رسیده است.».حال این سؤال پیش می‌آید که آیا با وجود ناترازی برق، روند تسهیل و حمایت از خودروهای برقی دچار مشکل شده است؟

مزایا و چالش‌های خودروهای برقی

خودروهای برقی با بهره‌گیری از موتورهای برقی به جای موتورهای درون‌سوز، مزایایی چون کاهش آلایندگی، پایین آوردن هزینه نگهداری، بهره‌وری بالا و صدای پایین را به همراه دارند، اما این مزایا در نبود زیرساخت‌ها و چالش‌های موجود در کشور رنگ می‌بازند.اولین چالش پیش روی خودروهای برقی، کمبود ایستگاه‌های شارژ فعال و مرکزگرایی این ایستگاه‌هاست. یعنی با دو شرط سکونت در تهران و نرفتن به سفرهای چندروزه می‌توان از خرید این خودروها مطمئن بود.دومین چالش، فعال نبودن مراکز شارژ در ساعات خاموشی است. یعنی پس از رعایت شروط اولیه، نباید از تأثیر ناترازی انرژی بر ایستگاه‌های شارژ چشم‌پوشی کرد. علاوه بر این، استفاده از خودروهای برقی فشاری مضاعف به شبکه برق وارد خواهد کرد، بنابراین با توجه به مشکلات موجود، احداث دیرهنگام سایر ایستگاه‌ها و غیرفعال شدن ایستگاه‌های شارژ دور از انتظار نیست.سومین چالش و نگرانی استفاده از خودروهای برقی، تکنولوژی به‌کاررفته در خودروهای برقی و نبود دانش فنی این خودروها در ایران است. خودروهای برقی به دلیل استفاده از تکنولوژی‌های برقی پیچیده، دچار مشکلات متعددی خواهند شد.نبود دانش فنی این خودروها در کشور یکی از نگرانی‌های اساسی مصرف‌کنندگان خودروها خواهد بود. با توجه به واردات محدود خودروهای برقی شخصی، این خودروها با مشکلات خدمات پس از فروش مواجه خواهند بود.زمان شارژ و عمر باتری، مساله دیگری است که باید به آن توجه داشت. شارژ این خودروها در حالت شارژ عادی حدود هشت ساعت و در حالت شارژ سریع، بین 40 دقیقه تا دو ساعت به طول خواهد انجامید.با توجه به ایستگاه‌های محدود و عزم برقی‌سازی ناوگان‌های دولتی و مسافربری، این مساله اتلاف زمان زیادی را برای رانندگان این خودروها به همراه خواهد آورد.اقدام به واردات خودروهای برقی، مساله‌ای است که محور توجه تمام کشورهای در حال توسعه قرار گرفته است و تلاش سیاست‌گذاران برای هم‌قدمی با کشورهای در حال توسعه ستایش‌برانگیز است، اما رفع چالش‌های پیش روی خودروهای برقی، مستلزم سرمایه‌گذاری و برنامه‌ریزی گسترده به منظور توسعه‌سازی زیرساخت‌های برقی است.سرمایه‌گذاری در احداث ایستگاه‌های شارژ در نقاط مختلف کشور، بهینه‌سازی مصرف برق با بهره‌گیری از انرژی‌های تجدیدپذیر، توسعه فناوری‌های ذخیره‌سازی انرژی و ارائه تخفیف و تسهیلات خرید خودروهای برقی از عواملی هستند که می‌توانند منجر به کاهش نگرانی مردم برای خرید این خودروها شوند.خرید خودروهای برقی در شرایطی که زیرساخت‌های شارژ، تأمین انرژی و مدیریت مصرف انرژی آمادگی‌های لازم را ندارند می‌تواند مشکلاتی از قبیل فشار بر شبکه برق و ناترازی بیشتر انرژی را پدید آورد که در نتیجه شکست خودروهای برقی را در پیش خواهد داشت.بنابراین خرید خودرو برقی به‌رغم کمک به بهبود وضعیت محیط‌زیستی، در شرایط فعلی توصیه نمی‌شود.مسیح فرزانه، کارشناس صنعت خودرو، در گفتگو با تجارت‌نیوز به بررسی وضعیت خودروهای برقی مونتاژی و وارداتی پرداخت و با اشاره به تغییرات اخیر در وزارت صمت خاطرنشان کرد، از زمان حضور علی‌آبادی وزارت صمت، پیگیری جدی‌ای برای واردات خودروهای برقی و هیبریدی آغاز شد.

او یادآور شد، صحبت‌های علی‌آبادی در جلسه رأی اعتماد مجلس برای وزارت نیرو و اشاره‌اش به ناترازی‌های موجود در صنعت برق و انرژی کشور نشان از تناقض شرایط موجود در کشور با اقدام واردات خودروهای برقی دارد.فرزانه با بیان اینکه سیاست‌گذاری بازار خودرو عمدتاً در دست وزارت صمت است گفت، تا به امروز نشانه‌ای از تغییر سیاست‌های جدی در این حوزه دیده نمی‌شود، اما تغییرات وزارت صمت و شفاف نبودن موضع وزیر جدید صمت نسبت به خودروهای برقی، نشان از کاهش اهتمام این وزارتخانه برای واردات و مونتاژ خودروهای برقی دارد.

واردات خودروهای برقی کارشناسی‌نشده است

این کارشناس صنعت خودرو همچنین به ناترازی انرژی در کشور اشاره کرد و گفت: در شرایط فعلی با خاموشی‌های برنامه‌ریزی‌شده در بسیاری از مناطق تهران و شهرهای دیگر، همچنین کمبود نیروگاه‌های خورشیدی و بادی، پرداختن به واردات خودروهای برقی موضوعی کارشناسی‌نشده و اشتباه است.

فرزانه به واردات خودروهای برقی چینی اشاره و تصریح کرد: تعداد این خودروها در بازار بسیار اندک است و بازار فعلاً از این نوع خودروها استقبال نمی‌کند.

به گفته او، این مساله نشان‌دهنده اشتباه بودن سیاست واردات خودروهای برقی است، چراکه رفتار مصرف‌کنندگان بیانگر نگرانی آنها درباره کمبود برق و نبود امکان شارژ این خودروهاست.

ایجاد زیرساخت‌ها و ارائه مشوق‌های مالی

فرزانه به سیاست‌های اشتباه دولت در این زمینه اشاره کرد و گفت: در کشورهای پیشرفته، دولت‌ها با ایجاد زیرساخت‌های مناسب و ارائه مشوق‌های مالی، از مصرف‌کنندگان خودروهای برقی حمایت می‌کنند؛ اما در ایران نه‌تنها زیرساخت‌های لازم فراهم نشده بلکه مشوق‌های مناسبی نیز برای خریداران خودروهای برقی وجود ندارد.

واردات خودروهای هیبرید به جای خودروهای برقی

این کارشناس صنعت خودروسازی تاکید کرد در شرایط فعلی، اولویت باید به خودروهای هیبریدی داده شود.او توضیح داد: خودروهای هیبریدی که پیش از سال 1397 وارد کشور می‌شدند، به دلیل برخورداری از موتورهای بنزینی و برقی، سازگاری بیشتری با بازار ایران دارند و تجربه موفقی در بازار به دست آورده‌اند.فرزانه در بخش دیگری از صحبت‌های خود به مشکلات خدمات پس از فروش خودروهای وارداتی اشاره کرد و گفت، یکی از چالش‌های اصلی وزارت صمت در حال حاضر، تأمین خدمات پس از فروش برای خودروهای وارداتی، حتی در مورد خودروهای بنزینی، است.

تگ ها: آلودگي هواخودروهای برقیمصرف سوخت‌هاي فسيليواردات خودروهاي برقي
مطلب قبلی

سود و زیان خالص ایران خودرو و سایپا در 20 سال گذشته

مطلب بعدی

شبیخون دلاری به صنعت خودرو!

روزنامه نقش اقتصاد

روزنامه نقش اقتصاد

مطلب بعدی

شبیخون دلاری به صنعت خودرو!

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آخرین اخبار روز

آسمان مرکز و نیمه غربی کشور به روی پروازهای عبوری بسته شد/ پروازهای فرودگاه امام(ره) و مهرآباد همچنان لغو است

۱۱ تیر ۱۴۰۴

بخشودگی جرایم تأخیر مشتریان بانک سپه از ابتدای جنگ تحمیلی 12 روزه تا پایان تیر‌ماه

۱۱ تیر ۱۴۰۴

شرکت‌های ایلان ماسک قربانی دعوا با ترامپ می‌شوند؟

۱۱ تیر ۱۴۰۴

وزیر صنعت، معدن و تجارت اعلام کرد بازگشت صنایع آسیب‌دیده به چرخه تولید با طرح حمایت از تولید

۱۱ تیر ۱۴۰۴

شکستن رکورد مصرف ۲۰۰ میلیون لیتر بنزین در روز در زمان جنگ

۱۱ تیر ۱۴۰۴
قبلی بعدی

آخرین اخبار اقتصادی

آسمان مرکز و نیمه غربی کشور به روی پروازهای عبوری بسته شد/ پروازهای فرودگاه امام(ره) و مهرآباد همچنان لغو است

توسط روزنامه نقش اقتصاد
۱۱ تیر ۱۴۰۴
0

براساس اعلام وزارت راه، آسمان مرکز و نیمه غربی کشور به روی پروازهای عبوری بین‌المللی بسته شد و لغو پروازهای...

خدمات حضوری بانک سپه از سر گرفته شد/ در تلاشیم طی 48 ساعت آینده ارائه خدمات غیر‌حضوری امکان‌پذیر شود

توسط روزنامه نقش اقتصاد
۱۱ تیر ۱۴۰۴
0

دکتر پرتوافکنان عضو هیات مدیره بانک سپه در گفتگو با خبرگزاری صداوسیما از برقراری مجدد ارائه خدمات حضوری این بانک...

بخشودگی جرایم تأخیر مشتریان بانک سپه از ابتدای جنگ تحمیلی 12 روزه تا پایان تیر‌ماه

توسط روزنامه نقش اقتصاد
۱۱ تیر ۱۴۰۴
0

جرایم تأخیر مشتریان اعتباری بانک سپه از ابتدای جنگ تحمیلی 12 روزه تا پایان تیر‌ماه سال جاری در راستای پویش...

وزیر صنعت، معدن و تجارت اعلام کرد بازگشت صنایع آسیب‌دیده به چرخه تولید با طرح حمایت از تولید

توسط روزنامه نقش اقتصاد
۱۱ تیر ۱۴۰۴
0

وزیر صنعت، معدن و تجارت از تدوین و اجرای طرح جامع ''حمایت از تولید'' برای جبران خسارات صنایع آسیب‌دیده در...

شکستن رکورد مصرف ۲۰۰ میلیون لیتر بنزین در روز در زمان جنگ

توسط روزنامه نقش اقتصاد
۱۱ تیر ۱۴۰۴
0

مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی ایران از تدابیر هوشمندانه و تلاش شبانه‌روزی ۱۶۰ هزار نیروهای عملیاتی در...

قبلی بعدی

گزارش ویژه

صادرات فرش ایران از 2 میلیارد دلار  به40 میلیون رسید ؛ افول صادرات فرش ایرانی

توسط آقای دیانی
۲۱ خرداد ۱۴۰۴
0

سمیه رسولی:  صادرات فرش دستباف ايراني که زماني ميليارد دلاري بود و بازارهاي جهاني را تسخير کرده بود، حالا به...

«نقش اقتصاد» به بررسی تاثیرات افزایش نرخ خوراک گاز بر صنعت پتروشیمی پرداخت تیغ دو لبه بر گلوی صنعت پتروشیمی

توسط آقای دیانی
۲۱ خرداد ۱۴۰۴
0

محمد جواد خلیلی:  در حالي که صنعت پتروشيمي ايران به عنوان يکي از مهم‌ترين بخش‌هاي اقتصادي کشور با پتانسيل عظيم...

«نقش اقتصاد» در گفتگو با یک کارشناس، چالش‌ها و راهکارهای سقوط صادرات نفت ایران را بررسی کرد روزگاه تیره طلای سیاه ایران

توسط روزنامه نقش اقتصاد
۲۰ خرداد ۱۴۰۴
0

هیوا زارعی: کاهش شديد صادرات نفت ايران به زير 1.5 ميليون بشکه در روز، زنگ خطر بزرگي براي اقتصاد کشور به...

کشمکش بین دولت و خودروسازان بر سر افزایش قیمت بالا گرفت زمزمه های گرانی خودرو در جاده مخصوص

توسط روزنامه نقش اقتصاد
۱۹ خرداد ۱۴۰۴
0

بازار خودرو در رکود است و دو خودروساز درخواست افزايش قيمت داده‌اند؛ اما اين تصميم در شرايط فعلي با ابهامات...

«نقش اقتصاد» در گزارشی به عوامل ریزش اخیر بورس و چشم‌انداز آتی آن پرداخت بازار سرمایه در چاله تنش‌های سیاسی

توسط روزنامه نقش اقتصاد
۱۹ خرداد ۱۴۰۴
0

هیوا زارعی:  بورس تهران در روزهاي اخير شاهد ريزش‌هاي سنگين و فرسايشي بوده که اعتماد سرمايه‌گذاران را به شدت متزلزل...

قبلی بعدی

گفت و گو

آخرین اخبار

در گفتگو با نایب‌رئیس اتحادیه املاک معضلات یک پدیده نوظهور در بازار مسکن واکاوی شد اجاره پشت‌بام آخرین چاره خانه به دوشان

توسط روزنامه نقش اقتصاد
۲۰ خرداد ۱۴۰۴
0

فروش و اجاره پشت‌بام معضلي است که مي‌تواند خسارات جدي براي افراد و جامعه به همراه داشته باشد. نايب‌رئيس اول...

یک کارشناس اقتصاد مسکن در گفتگو با «نقش اقتصاد»: نظام ارباب و رعیتی بر بازار مسکن حاکم است

۱۸ خرداد ۱۴۰۴

در گفتگو با یک اقتصاددان تحولات آتی بازار مسکن واکاوی شد رکود نگران کننده در بازار مسکن

۱۷ خرداد ۱۴۰۴

در گفتگوی «نقش اقتصاد» با یک کارشناس بررسی شد: تبعات معاملات تهاتری بر اقتصاد کشور

۱۳ خرداد ۱۴۰۴

«نقش اقتصاد» در گزارشی به عوامل سقوط رشد نفت و پیامدهای آن بر اقتصاد ایران پرداخت حرکت اقتصاد ایران در مسیر ناهموار

۱۳ خرداد ۱۴۰۴
قبلی بعدی
نقش اقتصاد آنلاین

پایگاه تحلیلی – خبری نقش اقتصاد آنلاین از سال 1395 فعالیت خود را آغاز کرده و همواره در جهت اطلاع رسانی در حوزه های مختلف بالاخص بخش اقتصادی در تلاش است.

دسترسی سریع

  • تماس با ما
  • درباره ما
  • استعلام کارت سوخت
  • نرخ ارز و طلا
  • استعلام خلافی خودرو
  • سابقه بیمه
  • ارز دیجیتال

مجوزها

تمامی حقوق متعلق به نقش اقتصاد آنلاین می باشد

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

ورود
بدون نتیجه
نمایش تمام نتایج
  • صفحه اصلی
  • ایران و جهان
  • اقتصادی
    • اقتصاد کلان
    • انرژی
    • بورس
    • بانک و بیمه
    • صمت
    • خودرو
    • مسکن
  • شهرستان
  • فناوری
  • جامعه
  • گردشگری
  • ورزشی
  • کافه کتاب
  • طنز

تمامی حقوق متعلق به نقش اقتصاد آنلاین می باشد

به نسخه موبایل بروید