اسرین مقصودی _ سنندج:
آرش زره تن لهونی استاندار کردستان گفت: در ۲ ماه گذشته 8 هزار و ۲۷۰ میلیارد ریال در استان تخصیص اعتبار بخش عمرانی داشته ایم که این میزان حدود ۴۲ درصد کل اعتبارات پرداخت شده سالانه را شامل می شود.
؛ آرش زرهتن لهونی روز شنبه 3 آذرماه سالجاری در هشتمین جلسه شورای برنامهریزی و توسعه استان کردستان اظهارداشت : بیشترین تخصیص ما در این زمینه در بحث پروژههای عمرانی و ملی بخش وزارت نیرو و راه و شهرسازی است.
وی افزود: با توجه به وضعیت راه های استان این تخصیص اعتبار ، عدد خوبی است و مشکلات بسیاری از پیمانکاران در حوزه پروژه های عمرانی ملی رفع می شود اما در حوزه پروژههای عمرانی استانی نیازمند تزریق اعتبار هستیم.
استاندار کردستان از مدیران دستگاههای اجرایی مختلف استان خواست با جدیت پیگیر جذب اعتبارات باشند چرا که این اعتبارات با پیگیری و چانه زنی بدست می آید.
واحدهای تولیدی کردستان حساب های خود را به استان انتقال دهند
لهونی در ادامه با بیان اینکه واحدهای تولیدی با گردش مالی بالا حسابهای خود را به استان منتقل کنند، گفت: ما در زمینه منابع بانکی با مشکل مواجه هستیم، بنابراین شرکت ها و واحدهای تولیدی که گردش مالی بالایی دارند باید حساب های خود را به استان منتقل کنند تا منابع بانکی ما تقویت شود.
زره تن لهونی افزود: در حال حاضر طرح توسعه تولید شمش طلای زرکوه قروه که مجوز شورای معادن را دارد، نیازمند تائیدیه شورای برنامه ریزی و توسعه استان است اما تائیدیه این طرح توسعه ای منوط به این است که حسابهای خود را به بانکهای استان منتقل کنند.
وی همچنین به توسعه شهرکهای صنعتی به عنوان یکی از الزامات استان اشاره کرد و افزود: زمینهای صنعتی استان به نسبت میانگین کشوری کمتر از ۴۰ درصد است و توسعه شهرکهای صنعتی با رعایت جوانب و موارد لازم باید انجام شود.
استاندار کردستان در ادامه به موضوع تخصیص آب برای شهر سقز نیز اشاره کرد و گفت : در این رابطه نیز چندین جلسه در تهران برگزار شده و موضوعات مختلف از جمله تخصیص آب برای بخش صنعت بررسی شده است.
وی یادآور شد: یکی از موارد تخصیص آب، تصفیه خانه سقز با 5/19 میلیون متر مکعب آب است که به ما تخصیص داده نشده است و مکاتبات لازم برای تخصیص آن انجام شده و پیگیر تخصیصهای دیگر نیز برای استان هستیم.
توسعه اصولی شهرها
لهونی همچنین با تاکید بر تلاش برای پاسخ دهی به نیاز متقاضیان مسکن ملی در استان اظهار کرد: در چند سال اخیر شاهد افزایش قیمت مسکن در شهرهای مختلف استان و کشور بوده ایم بنابراین باید در زمینه مسکن ملی پاسخ مناسبی به خواسته متقاضیان فاقد مسکن داشته باشیم.
وی افزود: ما باید تلاش کنیم که شهرها اصولی توسعه پیدا کند چرا که وقتی اصولی نباشد ساخت و سازهای غیرمجاز انجام می شود و افراد فاقد مسکن با مشکلات زیادی مواجه می شوند.
استاندار کردستان همچنین به موضوع الحاقات مسکن ملی در شهر دیواندره اشاره کرد و گفت: الحاقاتی که قرار است در این شهر انجام شود به نسبت جمعیت زیاد است ، بنابراین برای بررسی بیشتر و کارشناسی تر به کارگروه زیربنایی استان عودت داده و در جلسه آینده شورای برنامه ریزی و توسعه استان نتیجه اعلام شود.
تصویب ۱۶۵ میلیارد تومان برای نوسازی مدارس کردستان
اکبر محمدی رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی کردستان نیز در این جلسه از تصویب ۱۶۵ میلیارد تومان برای پروژههای نوسازی مدارس استان ، ۶ میلیارد تومان کمک به مسجد جامع مریوان و درخواست ۱۰۰ میلیارد تومان جهت توسعه بیمارستان شهید قاضی سنندج خبر داد.
محمدی افزود : در شش ماهه نخست سال جاری در کارگروه زیربنایی هشت جلسه برگزار و 154 مصوبه مطرح شده که بخش زیادی از مصوبات اجرایی شده است.
وی گفت: طبق بند(6) اجرای دستورالعمله ا، هر نوع کمک از محل مسئولیتهای اجتماعی شرکتهای دولتی باید مصوبه شورای برنامهریزی داشته باشند.
رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی استان کردستان 165 میلیارد تومان برای پروژههای نوسازی مدارس استان، 6 میلیارد تومان کمک به مسجد جامع مریوان و درخواست 100 میلیارد تومان جهت توسعه بیمارستان شهید قاضی سنندج را از مصوبات این جلسه کارگروه عنوان کرد و افزود: گزارش عملکرد و نحوه هزینهکرد آن باید در جلسه لحاظ شود.
وی با اشاره به اینکه مجوز جابجایی 2 حلقه چاه از 2 آبخوان در قروه (که در کارگروه رفع موانع تولید مصوب شده) از سوی شرکت آب منطقهای صادر شده است، تصریح کرد: این مهم نیازمند طرح و مصوبه بود، همچنین در راستای نیاز آب مورد نیاز کشتارگاه سرمایهگذار قروه طبق قانون 2 حلقه چاه خریداری شده اما 75 درصد آب باید منتقل به آبخوان دیگری شود، این موضوعات در کارگروه نیازمند بررسی است.
دیبر شورای برنامه ریزی و توسعه