• حساب کاربری
  • تماس با ما
  • درباره ما
  • RSS سایت
سه شنبه, ۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۴ - ۰۶:۱۵:۰۸
نقش اقتصاد آنلاین
  • صفحه اصلی
  • ایران و جهان
  • اقتصاد کلان
  • انرژی
  • بورس
  • بانک و بیمه
  • صمت
  • خودرو
  • مسکن
  • شهرستان
  • فناوری
  • جامعه
  • بیشتر
    • گردشگری
    • ورزشی
    • کافه کتاب
    • طنز
بدون نتیجه
نمایش تمام نتایج
  • صفحه اصلی
  • ایران و جهان
  • اقتصاد کلان
  • انرژی
  • بورس
  • بانک و بیمه
  • صمت
  • خودرو
  • مسکن
  • شهرستان
  • فناوری
  • جامعه
  • بیشتر
    • گردشگری
    • ورزشی
    • کافه کتاب
    • طنز
بدون نتیجه
نمایش تمام نتایج
نقش اقتصاد آنلاین
بدون نتیجه
نمایش تمام نتایج
خانه آخرین اخبار

سیدمحمد مرتضوی، رئیس انجمن انبوه‌سازان استان گلستان مطرح کرد: افزایش شکاف میان خریدار و فروشنده در بازار مسکن

۶ آذر ۱۴۰۳
در آخرین اخبار, اسلایدر اصلی, اقتصاد کلان, مسکن
زمان مطالعه:1 دقیقه
0 0
0

سجاد کرابی روزنامه نگار: اگرچه بازار مسکن در رکود به سر می‌برد اما قیمت خانه طی سال‌های گذشته سر به فلک کشیده است. این روند زمان انتظار برای خانه‌دار شدن را به‌شدت طولانی کرده است. در این میان، به دلیل رکود بازار مسکن و تورم مصالح ساختمانی، ساخت‌وسازها نیز کاهش چشمگیری پیدا کرده و بخش تولید مسکن به مشکل جدی برخورده است. سیدمحمد مرتضوی، رئیس انجمن انبوه‌سازان استان گلستان، در این باره به تجارت‌نیوز گفته، زمان انتظار برای خانه‌دار شدن از یک قرن عبور کرده است. او تاکید کرده است که تورم 40 درصدی انگیزه‌ای برای ساخت مسکن باقی نمی‌گذارد.تورم فزاینده سال‌هاست خرید مسکن را به یک آرزوی دست‌نیافتی تبدیل کرده است؛ دولت‌ها اما سعی کرده‌اند با ارائه طرح‌های حمایتی و تسهیلات ساخت و ودیعه، فشار گرانی را از دوش مردم کم کنند. با این‌حال شواهد حاکی از آن است که این طرح‌ها تاکنون آنچنان که باید و شاید، ثمربخش نبوده به‌طوری‌که دولت سیزدهم از وعده ساخت چهار میلیون واحد مسکونی، تنها 20 هزار واحد تحویل داده است.اما راه‌حل گذر از این بحران عمیق چیست؟ سیدمحمد مرتضوی، رئیس انجمن انبوه‌سازان استان گلستان، در گفتگو با تجارت‌نیوز به بررسی مشکلات بازار مسکن و راه‌حل‌های آن پرداخته است.

قیمت تمام‌شده واحدهای مسکونی و تجاری بالاست

مرتضوی درباره وضعیت فعلی بازار مسکن گفت: «معاملات مسکن متوقف شده و شرایط بازار معاملات مطلوب نیست.»او ادامه داد: «پیشنهاد فروشندگان منطبق بر بضاعت خریداران و مصرف‌کنندگان نیست. بضاعت‌پذیری در بازار مسکن در حد و حدود بسیار پایینی قرار دارد و قیمت تمام‌شده واحدهای مسکونی و تجاری بالاست.»این مقام صنفی گفت: «شاهد تورم در بخش‌های مختلف حوزه ساخت مسکن بوده‌ایم؛ چه در بحث صدور مجوزها، چه در قوانین شهرداری و همچنین در تأمین زیرساخت‌ها، شاهد افزایش جدی تورم بوده‌ایم.»مرتضوی درباره افزایش قیمت نهاده‌های ساختمانی توضیح داد: «قیمت مصالح ساختمانی در ماه‌های اخیر افزایش پیدا کرده است و قیمت سیمان، بتون، میلگرد و دیگر اقلام، همگی مجدداً موجبات افزایش قیمت تمام‌شده را فراهم کرده‌اند.»او اظهار کرد: «شکاف بین خریدار و فروشنده، مصرف‌کننده و سازنده، تولیدکننده و بهره‌بردار به میزان زیادی افزایش یافته است و این وضعیت مطلوبی در بازار معاملات مسکن ایجاد نمی‌کند.»

باید برای بهبود وضعیت بازار مسکن، به تأمین مالی متقاضیان کمک شود

مرتضوی درباره چشم‌انداز بازار مسکن و گشودن گره‌های این بازار گفت: «به اعتقاد من، این مستلزم چند موضوع مهم است. اول اینکه بدانیم در پایان سال نیز تفاوت قابل ملاحظه‌ای نخواهیم دید و شرایط به همین صورت باقی خواهد ماند.»

او تشریح کرد: «اما در چشم‌اندازهای درازمدت، اگر در سیاست‌های موجود در حوزه تولید مسکن و در بخش تقویت تقاضا، یعنی تقویت مصرف‌کنندگان و بهره‌برداران، تغییراتی ایجاد کنیم و به تأمین مالی خریداران و مصرف‌کنندگان کمک کنیم، در تولید مسکن نیز یک مشوق‌هایی ایجاد و امکان حضور تولیدکنندگان مسکن را در بخش مسکن حمایتی فراهم کنیم، وضعیت می‌تواند بهبود پیدا کند.»

تنها 10 درصد از وعده دولت در حال ساخت است

این مقام صنفی افزود: «بخش عمده‌ای از نیاز متقاضیان مسکن، باید در حوزه مسکن حمایتی دنبال شود. در حال حاضر، دولت به یک بن‌بست کاملاً مشخص برخورد کرده است.»او اضافه کرد: «دولت سیزدهم وعده ساخت چهار میلیون واحد مسکونی در طول دوره کاری خود را داده بود، با این حال، مرکز پژوهش‌های مجلس اعلام کرده فقط 20 هزار واحد مسکونی ساخته‌شده آماده است و مابقی کمتر از 10 درصد از آنچه دولت وعده داده بود، در دست ساخت است.»دولت باید به بخش خصوصی میدان بیشتری بدهدمرتضوی اظهار کرد: «تأمین مسکن حمایتی برای مردمی که بضاعت کافی برای تهیه مسکن ندارند یک معضل جدی است. به نظر می‌رسد در حوزه تولید مسکن، دولت باید بخش خصوصی را بیشتر به بازی بگیرد.»او تاکید کرد: «الگوهای قبلی دولت در بحث تولید و تأمین مسکن که بیشتر توجه آن بر این بود که قیمت زمین را کاهش دهد یا صفر کند، امروزه دیگر کافی و کارآمد نیستند.»

تسهیلات مسکن باید از لحاظ کمی و کیفی کارآمدتر از قبل باشند

رئیس انجمن انبوه‌سازان استان گلستان توضیح داد: «حمایت‌های مالی بیشتری باید در حوزه مسکن از خریداران صورت گیرد. تسهیلاتی که در این حوزه اختصاص می‌دهیم، چه در ساخت مسکن و چه در فروش اقساطی، باید موثرتر و کارآمدتر از گذشته، چه به‌لحاظ کیفی و چه به‌لحاظ کمی، باشد.»

مردم از پس اقساط فعلی وام‌های مسکن برنمی‌آیند

مرتضوی عنوان کرد: «اگر انتظار داشته باشید مصرف‌کنندگان از پس اقساط فعلی تسهیلات مسکن برآیند، این امکان‌پذیر نیست.»او اضافه کرد: «درآمدها با نیاز پرداخت تسهیلات، تطابق ندارد و میزان درآمدها بسیار محدود و ناکافی است. همچنین انتظار بازگشت تسهیلات در بانک‌ها بالاست. کاری به این موضوع نداریم که بانک‌ها چه میزان دچار ناترازی هستند، بلکه امروزه در بحث توان متقاضیان مسکن، شاهدیم که نمی‌توانند از پس پرداخت اقساط تسهیلات مسکن برآیند.»

وام 800 میلیون تومانی هیچ کمکی به خریداران نمی‌کند

مرتضوی با تاکید بر اینکه باید در این زمینه بازنگری کنیم و تسهیلات را کیفی‌تر ارائه دهیم گفت: «کمیت تسهیلات به‌هیچ‌وجه کافی نیست؛ برای مثال در تهران، متوسط قیمت مسکن امروز 100 میلیون تومان یا 80 میلیون تومان است. اگر یک مسکن در محدوده الگوی ساخت، بر فرض 80 متر مربع با ارزش حدود 6 میلیارد تومان باشد، با یک وام 500 میلیون تومانی یا 800 میلیون تومانی کمکی به خرید آن نمی‌شود.»رئیس انجمن انبوه‌سازان استان گلستان توضیح داد:‌ «یعنی هم در کمیت باید شاهد تغییرات باشیم تا بتوانیم بخش تقاضا، یعنی بهره‌برداران واقعی مسکن را در خرید مسکن حمایت کنیم و هم در بخش ساخت بتوانیم تسهیلات بهتری ارائه دهیم.»

کشور توانایی تولید یک میلیون واحد مسکونی را نداردمرتضوی گفت: «تحول اساسی در حوزه ساماندهی مسکن و تبیین راهبردهای صحیح برای مسکن، زمانی صورت می‌گیرد که در یک فضای واقعی تحلیل کنیم.»او تشریح کرد: «امروزه کشور ما در شرایطی نیست که سالی یک میلیون واحد مسکونی تولید کند. یعنی اگر تدوین‌کنندگان قانون، نمایندگان مجلس، یک روزی در مجلس شورای اسلامی نشستند و قانون جهش تولید مسکن را به نیت کمک به تولید مسکن وضع کردند، همین هدف‌گذاری ناصحیح مانع شکل‌گیری شرایط مناسب، چه در بحث تولید مسکن و چه در بحث بازار معاملات و انحراف منابع، شده است.»

توان تولید مسکن 400 هزار واحد است

مرتضوی با بیان اینکه توان تولید مسکن ما در حد 400 هزار واحد مسکونی است ادامه داد:‌ «اگر بخواهیم به هدف تولید یک میلیون واحد برسیم، باید هدف‌گذاری‌ها را تغییر دهیم. این موضوع ممکن است در یک بازه زمانی، مثلاً 10 و 15 یا 20 ساله، در یک چشم‌انداز تعریف شود تا بتوانیم منابع مالی کافی برای انجام این کار و منابع انسانی کافی داشته باشیم.»

مرتضوی تصریح کرد: «باید بخش تقاضا و خریداران را نیز به‌نوعی حمایت کنیم تا آنچه طبق استانداردهای جهانی تعریف شده، محقق شود و متقاضیان بتوانند با «پس‌انداز» خود در یک بازه زمانی حداکثر 30 ساله از نعمت داشتن مسکن بهره‌مند شوند.»

این مقام صنفی درباره مدت‌زمان خانه‌دار شدن توضیح داد: «امروز اگر خانواده‌ای بخواهد در بازار مسکن صاحب خانه شود، باید حداقل یک دوره پس‌انداز 100 ساله داشته باشد. بیش از یک قرن زمان می‌برد تا با پس‌اندازهای خود، که حدود یک‌سوم درآمدشان را شامل می‌شود، بتوانند صاحب خانه شوند.»

تگ ها: بازار مسکنتورم مصالح ساختمانیرئیس انجمن انبوه‌سازان استان گلستانمسکن
مطلب قبلی

ترامپ آماده مذاکره با ایران

مطلب بعدی

گرانی 40 درصدی نرخ سبد معیشت در هفته‌های اخیر

روزنامه نقش اقتصاد

روزنامه نقش اقتصاد

مطلب بعدی

گراني 40 درصدي نرخ سبد معيشت در هفته‌هاي اخير

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

گزارش ویژه

«نقش اقتصاد» بررسی کرد ابعاد مصوبه 3 نرخی شدن گازوئیل

توسط روزنامه نقش اقتصاد
۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۴
0

محمد زند: نظام يارانه‌اي سوخت در ايران سال‌هاست که تحت فشار چالش‌هاي ساختاري از جمله قاچاق گسترده گازوئيل به دليل...

«نقش اقتصاد» از چالش جدی در مذاکرات ایران و آمریکا گزارش می دهد مناقشه برسر میزان غنی سازی

توسط روزنامه نقش اقتصاد
۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۴
0

مجتبی خسروجردی:  در حالي که قرار بود مذاکرات ايران و آمريکا طي اين هفته پيگيري شود تا لحظه تنظيم اين...

گزارش «نقش اقتصاد» از واقعیت‌های پنهان مصرف گاز و چالش‌های بازتوزیع یارانه‌ها؛ چرا اصلاح قیمت گاز کارساز نیست؟

توسط روزنامه نقش اقتصاد
۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۴
0

محمد زند روزنامه نگار: موضوع مصرف انرژي به‌ويژه گاز طبيعي به يکي از مباحث اصلي اقتصادي و اجتماعي در ايران...

بعضی از بیماران به دلیل گرانی هزینه ها، درمان را ترک می کنند؛ شکاف عمیق قیمتی بین داروهای ایرانی و خارجی

توسط روزنامه نقش اقتصاد
۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۴
0

ارزش ريالي و قيمت محصولات دارويي افزايش و توان خريد مردم به‌ويژه خانواده‌هاي داراي بيمار يا افراد مبتلا به بيماري‌هاي...

هزینه های دولت نفس اقتصاد کشور را گرفت؛ اعداد نگران کننده بودجه 1404

توسط روزنامه نقش اقتصاد
۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۴
0

ندا مؤمن روزنامه نگار: در شرايطي که اقتصاد ايران با محدوديت منابع، رشد پايين و تورم مزمن مواجه است نحوه...

قبلی بعدی

گفت و گو

آخرین اخبار

در گفتگوی «نقش اقتصاد» با یک کارشناس مطرح شد 3 ضلع ویران کننده صنعت خودروسازی

توسط روزنامه نقش اقتصاد
۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۴
0

محمد جواد خلیلی: بازار خودرو ايران سال‌هاست در تلاطم نوسانات اقتصادي سياست‌هاي ناپيوسته و محدوديت‌هاي بين‌المللي قرار دارد. افزايش قيمت‌ها...

در گفتگو با یک کارشناس اقتصادی پشت پرده کاهش قیمت دلار و تداوم گرانی کالاها بررسی شد رابطه معکوس قیمت کـالا با  نرخ  ارز

۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۴

«نقش اقتصاد» در گفتگو با یک کارشناس، تأثیر سیاست‌های پولی و دیپلماسی بر بورس را واکاوی کرد؛ مذاکرات سیاسی؛ فرمان حرکت بازار سرمایه

۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۴

«نقش اقتصاد» در گفتگو با یک کارشناس عوامل مؤثر بر رکود و تورم در بازار خودرو را واکاوی کرد؛ خودروهای خارجی میهمانان مردد بازار ایران

۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۴

مدیرعامل شرکت نفت ستاره خلیج‌فارس: افزایش تولید بنزین در ستاره خلیج‌فارس

۲۴ اردیبهشت ۱۴۰۴
قبلی بعدی

آخرین اخبار

در گفتگوی «نقش اقتصاد» با یک کارشناس مطرح شد 3 ضلع ویران کننده صنعت خودروسازی

۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۴

در گفتگو با یک کارشناس اقتصادی پشت پرده کاهش قیمت دلار و تداوم گرانی کالاها بررسی شد رابطه معکوس قیمت کـالا با  نرخ  ارز

۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۴

«نقش اقتصاد» بررسی کرد ابعاد مصوبه 3 نرخی شدن گازوئیل

۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۴

ضربه کاسبان تحریم به صنعت ایران

۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۴

«نقش اقتصاد» از چالش جدی در مذاکرات ایران و آمریکا گزارش می دهد مناقشه برسر میزان غنی سازی

۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۴
قبلی بعدی
نقش اقتصاد آنلاین

پایگاه تحلیلی – خبری نقش اقتصاد آنلاین از سال 1395 فعالیت خود را آغاز کرده و همواره در جهت اطلاع رسانی در حوزه های مختلف بالاخص بخش اقتصادی در تلاش است.

دسترسی سریع

  • تماس با ما
  • درباره ما
  • استعلام کارت سوخت
  • نرخ ارز و طلا
  • استعلام خلافی خودرو
  • سابقه بیمه
  • ارز دیجیتال

مجوزها

تمامی حقوق متعلق به نقش اقتصاد آنلاین می باشد

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

ورود
بدون نتیجه
نمایش تمام نتایج
  • صفحه اصلی
  • ایران و جهان
  • اقتصاد کلان
  • انرژی
  • بورس
  • بانک و بیمه
  • صمت
  • خودرو
  • مسکن
  • شهرستان
  • فناوری
  • جامعه
  • بیشتر
    • گردشگری
    • ورزشی
    • کافه کتاب
    • طنز

تمامی حقوق متعلق به نقش اقتصاد آنلاین می باشد

به نسخه موبایل بروید