سخنگوی اتاق اصناف ایران در گفتگو با «نقش اقتصاد» مطرح کرد: سودجویان در کمین ایام های مناسبتی

0
27

مِهردخت میرزایی روزنامه نگار: مهدی امیدوار، سخنگو و نائب‌رئیس اتاق اصناف ایران در گفتگو با «نقش اقتصاد» با اشاره به اقدامات نظارتی اتاق اصناف در ایام مناسبتی کشور گفت: همه ساله در مناسبت‌های مختلف و مهم کشور از جمله شب یلدا، روز مادر، روز پدر، چهارشنبه‌سوری، عید نوروز و… معمولاً تقاضا برای خرید و فروش در زمینه‌های مختلف بیشتر می‌شود. در همین راستا با توجه به این که دو مناسبت مهم شب یلدا و روز مادر را طی هفته‌های اخیر داشته‌ایم از تاریخ 20 آذرماه تا 4 دی ماه، تقریباً یکهزار و 500 بازرس در 400 اتاق اصناف در سراسر کشور در طرح ویژه گشت شب یلدا و روز مادر در کنار بازرسان سازمان صنعت معدن تجارت و تعزیرات به فعالیت پرداخته‌اند که این بازرسی‌ها و نظارت‌ها شامل اقلامی مثل میوه، آجیل و خشکبار، شیرینی و مواردی از این دست شده‌اند. این مهم بر این دلیل است که در این روزها، متقاضی و فروش بیشتری داشته و بدنبال آن به نظارت بیشتری نیز احتیاج داشته‌اند. البته باید اشاره کرد که علاوه بر گشت بازرسان اتاق اصناف در سراسر کشور، همه روزه تیم اتحادیه‌های خوار و بار و قنادی و… نیز گشت‌های خود را دارند.

سخنگو و نائب‌رئیس اتاق اصناف ایران با اشاره به نحوه گزارش تخلفات و گران‌فروشی توسط مردم تصریح کرد: یکی از مواردی که در چنین مناسبت‌هایی مردم با آن‌ها روبرو می‌شوند گران‌فروشی برخی از اصناف است. به همین دلیل توصیه ما این است که اگر مردم هنگام خرید هر یک از اقلام مورد نیاز خود در این ایام نارضایتی داشتند و با گران‌فروشی روبرو شدند می‌توانند با شماره 124 و در هر شهرستان با واحد بازرسی اتاق اصناف شهر و منطقه خود که معمولاً در شبکه‌های اجتماعی اطلاع‌رسانی شده است ارتباط برقرار کرده و شکایت خود را ثبت کنند.

مهدی امیدوار با اشاره به این‌که در مناسبت‌های مهم، برخی از افراد در فضای مجازی تخلفاتی انجام می‌دهند و سودجویی‌هایی می‌کنند، تأکید کرد: از آن‌جایی که در مناسبت‌هایی مثل شب یلدا، روز مادر، روز پدر، چهارشنبه‌سوری، اعیاد مختلف به ویژه عید نوروز، سودجویان در بستر فضای مجازی در زمینه فروش شیرینی، شکلات و آجیل و… تبلیغات می‌کنند؛ چراکه معمولاً تقاضای مردم در چنین مناسبت‌هایی افزایش پیدا می‌کند و آن‌ها درصدد این هستند که راحت‌تر خرید کنند. به همین دلیل برای خرید خود از طریق فضای مجازی اقدام می‌کنند. در نتیجه مردم هنگام خرید اقلام خود باید توجه کنند که حتماً از طریق سایت‌هایی باشد که نماد الکترونیک و پروانه کسب مجاز دارند.

سخنگو و نائب‌رئیس اتاق اصناف ایران ادامه داد: واحدهای صنفی با درخواست‌هایی که از اتحادیه‌ها دارند به ویژه برای مناسبت‌هایی مثل شب یلدا، روز مادر، روز پدر و همین‌طور شب‌های عید، فروش فوق‌العاده و برگزاری جشنواره‌ها را در دستور کار خود قرار می‌دهند که آن‌ها با دریافت مجوز از اتحادیه می‌توانند 10-15 درصد تخفیف دریافت کنند و علاوه بر این، می‌توانند سالانه 4 بار فروش ویژه و فوق‌العاده داشته باشند.

مهدی امیدوار عنوان کرد: سال‌هاست که مجموعه اتاق اصناف یک برچسب متحدالشکل قیمتی را در اختیار همه اتاق‌های اصناف در سراسر کشور قرار داده است. به همین دلیل واحدهای صنفی مجاز هستند که از این برچسب‌ها بر روی اجناس خود استفاده کنند. زیرا شماره تلفن‌های بازرسی و قیمت در آن‌ها درج شده‌اند و در 8 ماه گذشته بازرسی‌های اتاق‌های اصناف حدود 65 هزار بازرسی در سراسر کشور را به اتاق‌های اصناف ایران گزارش داده‌اند.

سخنگو و نائب‌رئیس اتاق اصناف ایران تأکید کرد: ملاک رسیدگی و نظارت در همه صنف‌هایی که به فروش شیرینی، آجیل و… می‌پردازند فاکتور قیمت است و از آن‌جایی که آجیل، شیرینی، شکلات و اجناس، درجه‌بندی متفاوت دارند بنابراین ملاک در نظارت‌ها فاکتور خرید و برچسب قیمتی است که بر روی اجناس درج می‌شود؛ بنابراین باید سود قانونی رعایت شود. به همین دلیل واحدهای صنفی موظف هستند که حتماً فاکتورهای خرید خود را در محل کسب و کارشان داشته باشند تا در زمان نیاز به بازرسان و گشت‌ها ارائه دهند.

مهدی امیدوار یادآور شد که در چنین مناسبت‌هایی، مردم خریدهای هیجانی نکنند و جنس مورد نیاز خود را به دقت از واحد صنفی مجاز خریداری کنند.

سخنگو و نائب‌رئیس اتاق اصناف ایران در پایان خاطرنشان کرد: یکی از دغدغه‌ها و نگرانی‌های واحدهای صنفی در این روزها که متأسفانه شامل حال خیلی از دوستان می‌شود این است که اگرچه فراوانی جنس و وفور اقلام در زمینه خوراکی‌ها در بازار وجود دارد ولی به دلیل افزایش قیمت‌ها خرید مردم کمتر شده است و اگرچه واحدهای صنفی امید به فروش بیشتر در مناسبت‌های این‌چنینی دارند اما این نگرانی در میان آن‌ها وجود دارد که تقاضا برای خرید کم شود و درواقع اجناسشان فروخته نشود. یه همین دلیل، امیدوار هستیم دولت چهاردهم با ثبات ارز و ایجاد یک آرامش در بازار در این روزهایی که ارز به صورت هیجانی افزایش پیدا می‌کند و بازار در تلاطم است بتواند از رکود در بازار جلوگیری کند. زیرا از آن‌جایی که خیلی از واحدهای صنفی مستأجر هستند افزایش قیمت‌ها نه تنها در تأمین کالاهای آن‌ها بلکه در قدرت خرید مردم تأثیرگذار است و قطعاً با چنین شرایطی، بازار با وجود این رکود زیاد به تورم خواهد رفت و مشکلاتی را برای واحدهای صنفی ایجاد خواهد کرد. در نتیجه، امیدوار هستیم هرچه زودتر از تلاطم‌های هیجانی خارج شویم.

ارسال دیدگاه

لطفا نظر خود را وارد کنید
لطفا نام خود را اینجا وارد کنید