• حساب کاربری
  • تماس با ما
  • درباره ما
  • RSS سایت
یکشنبه, ۲۲ تیر ۱۴۰۴ - ۰۸:۱۶:۰۲
نقش اقتصاد آنلاین
  • صفحه اصلی
  • ایران و جهان
  • اقتصادی
    • اقتصاد کلان
    • انرژی
    • بورس
    • بانک و بیمه
    • صمت
    • خودرو
    • مسکن
  • شهرستان
  • فناوری
  • جامعه
  • گردشگری
  • ورزشی
  • کافه کتاب
  • طنز
بدون نتیجه
نمایش تمام نتایج
  • صفحه اصلی
  • ایران و جهان
  • اقتصادی
    • اقتصاد کلان
    • انرژی
    • بورس
    • بانک و بیمه
    • صمت
    • خودرو
    • مسکن
  • شهرستان
  • فناوری
  • جامعه
  • گردشگری
  • ورزشی
  • کافه کتاب
  • طنز
بدون نتیجه
نمایش تمام نتایج
نقش اقتصاد آنلاین
بدون نتیجه
نمایش تمام نتایج
خانه آخرین اخبار

خسارت ۱۸۰ همتی ناترازی انرژی به صنایع / ناچاریم بنزین وارد کنیم

۲۲ دی ۱۴۰۳
در آخرین اخبار, انرژی, گزارش های ویژه
زمان مطالعه:1 دقیقه
0 0
0

دبیر کل فدراسیون صنعت نفت ایران گفت: درحال حاضر صنایع اصلی مثل فولاد و پتروشیمی به دلیل قطع گاز و برق متضرر ناترازی هستند، خصوصا از نیمه مهر به این سمت با قطع گاز صنایع پتروشیمی ضرر بسیار زیادی به صنایع وارد شده که توسط کمیسیون صنعت تا ۱۸۰ همت پیش‌بینی می‌شود.

عرفان افاضلی درباره موضوع تشدید ناترازی در بخش‌های مختلف انرژی از جمله برق، گاز و سوخت در کشور اظهار داشت: وقتی صحبت از ناترازی انرژی می‌کنیم درواقع یک مسئله بسیار پیچیده و بزرگ شامل ناترازی تولید و مصرف گاز، تولید و مصرف برق و تولید و مصرف فرارده‌های نفتی خصوصا بنزین و گازوئیل را مطرح می‌کنیم، هرکدام از این ناترازی‌ها صورت مسئله مستقل راه‌حل‌ها و رویکرد خاص خود را می‌طلبد.

هر سال یک فاز پارس جنوبی را از دست می‌دهیم

وی با اشاره به موضوع گاز طبیعی و مسئله کسری فصلی در پیک مصرف و اوج زمستان گفت: ما در بخش تولید در چند سال گدشته سرمایه‌گذاری عمده انجام ندادیم و به دلیل عدم سرمایه‌گذاری در میادین گازی برای حفظ تولید گاز و جلوگیری از افت فشار؛ طبق پیش‌بینی‌های انجام شده از ۲ سال آینده به اندازه یک فاز پارس جنوبی را از دست می‌دهیم.

فرهنگ بهینه‌سازی جا ماند

دبیر کل فدراسیون صنعت نفت ایران تصریح کرد: در حال حاضر بخش عمده گاز طبیعی در فصل زمستان صرف گرمایش منازل و واحدهای تجاری می‌شود و عملا همین باعث می‌شود صنایع با مشکل تامین گاز و برق مواجه شوند، به طوری که در زمستان امسال علاوه بر ناترازی گاز، ناترازی برق هم داریم، دلیل آن عدم بهینه‌سازی مصرف عدم استفاده از وسایل گرمایشی مناسب، عدم عایق کردن ساختمان‌ها، عدم استفاده از فناوری‌های نوین و همچنین عدم توسعه ذخیره‌سازی گاز است. از جنبه سیاستگذاری و حکمرانی هم هرچند مشوق‌هایی برای صرفه‌جویی گاز در نظر گرفته شده اما این مشوق‌ها به اندازه کافی کارکرد نداشته و مانند بازار بهینه‌سازی مصرف به این دلیل که منابع آن پسینی بوده؛ سرمایه‌گذاران توجیه و علاقمندی به سرمایه‌گذاری در این حوزه ندارند و همین موضوع سیاست‌گذاری باعث شده فرهنگ بهینه‌سازی در کشور ما جا بماند.

وی بیان داشت: در حوزه گاز طبیعی لازم است نگاه‌مان به مولفه‌های تولید و هم مصرف؛ بهینه‌سازی و جلب سرمایه‌گذاری داخلی و خارجی از مسیر حمایت عموم مردم و در اختیار قرار گرفتن وسایل گرمایشی مناسب و انگیزه برای سرمایه‌گذاری در حوزه عایق کردن ساختمان‌ها و تعویض درب و پنجره‌ها باشد، حتی دولت می‌تواند این فرانید را از اماکن عمومی مانند ادارات دولتی، ساختمان‌ها، مساجد و پادگان‌ها که طبق مصوبه شورای اقتصاد که در سال ۱۴۰۱ در خصوص تعویض بخاری‌های گازی مصوب شد؛ انجام دهد.

افاضلی تاکید کرد: در حوزه سیاست‌گذاری و حکمرانی هم قاعدتا قوانینی باید اجرا و هم مشوق‌هایی برای جلب سرمایه‌گذاری در نظر گرفته شود تا در کنار همه اینها سرمایه‌گذاری هم چه توسط مردم به صورت خرد و چه توسط سرمایه‌گذاران بزرگ به صورت گسترده صورت گرفته و فرهنگ بهینه‌سازی رواج پیدا کند.

همه ترجیح می‌دهند گاز بسوزانند

وی بیان کرد: ما در جامعه‌ای زندگی می‌کنیم که به دلیل ارزانی گاز همه ترجیح می‌دهند گاز را بسوزانند بدون اینکه به راندمان توجه کنند بنابراین مسئله دیگر در حوزه حکمرانی و سیاست‌گذاری اینکه بتوانیم با تاسیس نهاد تنظیم‌گر صنعت نفت به سمت اقتصاد بازار ببریم و مابه‌التفاوت را در راستای بکارگیری وسایل گرمایشی با راندمان بالا و عایق‌سازی ساختمان‌ها هزینه کنیم، به این شکل مصرف‌کنند نهایی یعنی مردم و صنایع از این موضوع بهره‌مند شده و گاز صرفه‌جویی شده در اختیار صنایع، پتروشیمی‌ها و نیروگاه‌ها قرار گیرد. حتی با موضوع بهینه‌سازی نیروگاه‌ها هم این انگیزه را پیدا می‌کنند که با تکمیل سیکل بخار ضمن دریافت پاداش بهینه‌سازی مصرف؛ رانمان تولید را بالا ببرند، به این ترتیب بخشی از ناترازی برق جبران می‌شود.

به تجدیدپذیرها فکر کنیم

دبیر کل فدراسیون صنعت نفت ایران با بیان اینکه ما باید در کوتاه‌مدت به توسعه تجدیدپذیرها فکر کنیم، خاطرنشان کرد: توسعه تجدیدپذیرها می‌تواند از خود مردم بر بام منازل و واحدهای صنعتی شروع شود و با در اختیار گرفتن مشوق‌های لازم و همچنین واردات پنل و اینورتر اجرایی شود و به این ترتیب در کوتاه‌مدت می‌توانیم ناترازی برق جبران کنیم.

لزوم بازنگری در تعرفه برق

وی راهکارهای میان‌مدت و بلندمدت برای رفع ناترازی را بازنگری در تعرفه برق و ایجاد انگیزه برای سرمایه‌گذاری در توسعه نیروگاه‌های فعلی، ساخت نیروگاه‌های جدید و تبدیل نیروگاه‌ها به سیکل ترکیبی در راستای افزایش راندمان و جلوگیری از اتلاف انرژی عنوان کرد.

افاضلی به موضوع ناترازی در حوزه سوخت بخصوص بنزین و گازوئیل نیز اشاره و اظهار داشت: این به خودروهای فرسوده و خصوصا ناوگان باری، حمل و نقل عمومی و تجاری برمی‌گردد، در این راستا لازم است مشوق‌های لازم دراختیار مردم و سرمایه‌گذاران قرار گیرد تا برای نوسازی ناوگان سرمایه‌گذاری شده و از اتلاف سوخت جلوگیری شود، ضمن اینکه اگر در نیروگاه‌ها بهسازی لازم را انجام دهیم تا بخشی از ناترازی فراورده رفع شود.

امکان صرفه‌جویی سالانه ۱۴ میلیارد دلار

وی گفت: با نوسازی ناوگان حمل و نقل و فراهم کردن زیرساخت از طریق خودرهای کم‌مصرف و برقی کردن خودروها سالانه ۱۴ میلیارد دلار امکان صرفه‌جویی فراهم است که در کوتاه‌مدت قابل انجام است.

دبیر کل فدراسیون صنعت نفت ایران گفت: مسئله ناترازی مسئله پیچیده و بزرگ است، باید این مسئله را کوچک کنیم، با تفکیک این صورت مسئله‌ها برای هر کدام ا زموارد راهکار درست پیشنهاد دهیم، به عنوان مثال توسعه نیروگاه تجدیدپذیر یکی از راهکارهایی است که هم به رفع ناترازی برق و هم گاز کمک می‌کند، نیاز نیست گاز را به نیروگاه حرارتی تحویل دهیم.

به مردم حق انتخاب بدهیم

وی با اشاره به موضوع تعرفه‌ها خاطرنشان کرد: درکوتاه مدت تغییر قیمت حامل‌های انرژی کارکردی ندارد، باید به سمت راه حل غیرقیمتی برویم، زیرا درحال حاضر تورم بالاست و مردم تحت فشار هستند، عملا تا ابزار مناسب و مناسب در اختیار مردم قرار ندادیم و سیاست‌گذاری و مشوق‌های لازم برای بهینه‌سازی نداریم؛ نمی‌توانیم ابزار قیمت را بکار بگیریم، اگر دولت تصمیم دارد برای تغییر قیمت بنزین اقدام جدی داشته باشد ابزار مناسب آن خودروها هستند، همچنین ایجاد مشوق برای سرمایه‌گذاری در تعویض ناوگان فرسوده است. سیاستگذاری‌ها به این سمت برود که مردم برای استفاده از  وسایل گرمایشی و خودروهای مناسب حق انتخاب داشته باشند.

ناچاریم بنزین وارد کنیم

افاضلی گفت: اگر نتوانیم مشکل ناترازی برق و گاز را حل کنیم رشد مصرف را سال به سال خواهیم داشت و در میان‌مدت و بلندمدت به مسئله جدی کشور از نظر ژئوپلیتکی تبدیل خواهد شد و باعث می‌شود به واردکننده تبدیل شویم کمااینکه اکنون ناچاریم با وجود ۱۰ پالایشگاه در کشور بنزین را وارد کنیم.

۱۸۰ همت خسارت به صنایع

وی اظهار داشت: درحال حاضر صنایع اصلی مثل فولاد و پتروشیمی به دلیل قطع گاز و برق متضرر ناترازی هستند، خصوصا از نیمه مهر به این سمت با قطع گاز صنایع پتروشیمی ضرر بسیار زیادی به صنایع وارد شده که توسط کمیسیون صنعت تا ۱۸۰ همت پیش‌بینی می‌شود، اگر اعداد سال گذشته را هم رفرنس قرار دهیم خسارت به پتروشیمی بابت کمبود خوراک گاز نزدیک یک میلیارد دلار بوده که عدد بزرگی است.

دبیر کل فدراسیون صنعت نفت ایران تاکید کرد: ما باید برای جلوگیری از متضرر شدن بیشتر صنایع مجموعه‌ای از اقدامات سیاستگذاری‌ها و مشوق‌ها و حتی جرایم را در نظر بگریم تا این موضوع را مدیریت کنیم، دولت راه حلی ندارد مگر اینکه از تمام توان بخش خصوصی و مردم استفاده کند و در یک حرکت ملی و بزرگ برای این مشکل که هم بر صنعت و مردم و هم در میان‌مدت بر امنیت اجتماعی سایه افکنده چاره‌اندیشی کنیم.

منبع: ایلنا

تگ ها: ناترازی انرژیواردات بنزین
مطلب قبلی

جهانی سازی و چشم انداز اقتصاد

مطلب بعدی

بانک مرکزی مخالف وام ٨٠٠ میلیون تومانی مسکن است/ اجازه تصویب رقم پایین‌تر را نمی‌دهیم

روزنامه نقش اقتصاد

روزنامه نقش اقتصاد

مطلب بعدی

بانک مرکزی مخالف وام ٨٠٠ میلیون تومانی مسکن است/ اجازه تصویب رقم پایین‌تر را نمی‌دهیم

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آخرین اخبار روز

سخنگوی قوه قضاییه: شبکه‌های دشمن در داخل شناسایی شدند/ قوه قضاییه هیچ اغماضی ندارد/ تشکیل پرونده برای همتی و میرسلیم

۲۱ تیر ۱۴۰۴

قیمت خودروهای وارداتی

۲۱ تیر ۱۴۰۴

قیمت طلا و سکه امروز شنبه ۲۱ تیر ۱۴۰۴ / طلا به کانال ۶.۹ میلیونی سقوط کرد

۲۱ تیر ۱۴۰۴

پایان بورس امروز شنبه 21 تیر 1404 / بازگشت شکننده بازار سهام

۲۱ تیر ۱۴۰۴

خشکسالی بی‌سابقه و کاهش منابع آبی تهران/ برنامه‌ریزی برای مدیریت مصرف جوابگو است؟

۲۱ تیر ۱۴۰۴
قبلی بعدی

آخرین اخبار اقتصادی

قیمت خودروهای وارداتی

توسط روزنامه نقش اقتصاد
۲۱ تیر ۱۴۰۴
0

در این گزارش قیمت بازار خودروهای وارداتی امروز ۱۸ تیر ۱۴۰۴ را بخوانید. بر اساس قیمت خودروهای وارداتی امروز ۱۸...

قیمت طلا و سکه امروز شنبه ۲۱ تیر ۱۴۰۴ / طلا به کانال ۶.۹ میلیونی سقوط کرد

توسط روزنامه نقش اقتصاد
۲۱ تیر ۱۴۰۴
0

قیمت طلا و سکه امروز شنبه ۲۱ تیر ۱۴۰۴ همزمان با نوسانات قیمت دلار، در روند کاهشی بازگشایی شد. قیمت...

پایان بورس امروز شنبه 21 تیر 1404 / بازگشت شکننده بازار سهام

توسط روزنامه نقش اقتصاد
۲۱ تیر ۱۴۰۴
0

پایان بورس امروز در حالی رقم خورد که معامله‌گران با خوش‌بینی نسبت به اخبار و اقدامات حمایتی در سمت تقاضا...

خشکسالی بی‌سابقه و کاهش منابع آبی تهران/ برنامه‌ریزی برای مدیریت مصرف جوابگو است؟

توسط روزنامه نقش اقتصاد
۲۱ تیر ۱۴۰۴
0

در شرایطی که خشکسالی‌های پیاپی، استان تهران و بسیاری از شهرهای کشور را در وضعیت نگران‌کننده‌ای از نظر تأمین آب...

۱۰ درصد از چک‌ها برگشت خورد!

توسط روزنامه نقش اقتصاد
۲۱ تیر ۱۴۰۴
0

براساس داده‌های بانک مرکزی، در اردیبهشت ماه سال جاری بیش از ۹.۸ میلیون فقره چک در کشور مبادله شد که...

قبلی بعدی

گزارش ویژه

صادرات فرش ایران از 2 میلیارد دلار  به40 میلیون رسید ؛ افول صادرات فرش ایرانی

توسط آقای دیانی
۲۱ خرداد ۱۴۰۴
0

سمیه رسولی:  صادرات فرش دستباف ايراني که زماني ميليارد دلاري بود و بازارهاي جهاني را تسخير کرده بود، حالا به...

«نقش اقتصاد» به بررسی تاثیرات افزایش نرخ خوراک گاز بر صنعت پتروشیمی پرداخت تیغ دو لبه بر گلوی صنعت پتروشیمی

توسط آقای دیانی
۲۱ خرداد ۱۴۰۴
0

محمد جواد خلیلی:  در حالي که صنعت پتروشيمي ايران به عنوان يکي از مهم‌ترين بخش‌هاي اقتصادي کشور با پتانسيل عظيم...

«نقش اقتصاد» در گفتگو با یک کارشناس، چالش‌ها و راهکارهای سقوط صادرات نفت ایران را بررسی کرد روزگاه تیره طلای سیاه ایران

توسط روزنامه نقش اقتصاد
۲۰ خرداد ۱۴۰۴
0

هیوا زارعی: کاهش شديد صادرات نفت ايران به زير 1.5 ميليون بشکه در روز، زنگ خطر بزرگي براي اقتصاد کشور به...

کشمکش بین دولت و خودروسازان بر سر افزایش قیمت بالا گرفت زمزمه های گرانی خودرو در جاده مخصوص

توسط روزنامه نقش اقتصاد
۱۹ خرداد ۱۴۰۴
0

بازار خودرو در رکود است و دو خودروساز درخواست افزايش قيمت داده‌اند؛ اما اين تصميم در شرايط فعلي با ابهامات...

«نقش اقتصاد» در گزارشی به عوامل ریزش اخیر بورس و چشم‌انداز آتی آن پرداخت بازار سرمایه در چاله تنش‌های سیاسی

توسط روزنامه نقش اقتصاد
۱۹ خرداد ۱۴۰۴
0

هیوا زارعی:  بورس تهران در روزهاي اخير شاهد ريزش‌هاي سنگين و فرسايشي بوده که اعتماد سرمايه‌گذاران را به شدت متزلزل...

قبلی بعدی

گفت و گو

آخرین اخبار

در گفتگو با نایب‌رئیس اتحادیه املاک معضلات یک پدیده نوظهور در بازار مسکن واکاوی شد اجاره پشت‌بام آخرین چاره خانه به دوشان

توسط روزنامه نقش اقتصاد
۲۰ خرداد ۱۴۰۴
0

فروش و اجاره پشت‌بام معضلي است که مي‌تواند خسارات جدي براي افراد و جامعه به همراه داشته باشد. نايب‌رئيس اول...

یک کارشناس اقتصاد مسکن در گفتگو با «نقش اقتصاد»: نظام ارباب و رعیتی بر بازار مسکن حاکم است

۱۸ خرداد ۱۴۰۴

در گفتگو با یک اقتصاددان تحولات آتی بازار مسکن واکاوی شد رکود نگران کننده در بازار مسکن

۱۷ خرداد ۱۴۰۴

در گفتگوی «نقش اقتصاد» با یک کارشناس بررسی شد: تبعات معاملات تهاتری بر اقتصاد کشور

۱۳ خرداد ۱۴۰۴

«نقش اقتصاد» در گزارشی به عوامل سقوط رشد نفت و پیامدهای آن بر اقتصاد ایران پرداخت حرکت اقتصاد ایران در مسیر ناهموار

۱۳ خرداد ۱۴۰۴
قبلی بعدی
نقش اقتصاد آنلاین

پایگاه تحلیلی – خبری نقش اقتصاد آنلاین از سال 1395 فعالیت خود را آغاز کرده و همواره در جهت اطلاع رسانی در حوزه های مختلف بالاخص بخش اقتصادی در تلاش است.

دسترسی سریع

  • تماس با ما
  • درباره ما
  • استعلام کارت سوخت
  • نرخ ارز و طلا
  • استعلام خلافی خودرو
  • سابقه بیمه
  • ارز دیجیتال

مجوزها

تمامی حقوق متعلق به نقش اقتصاد آنلاین می باشد

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

ورود
بدون نتیجه
نمایش تمام نتایج
  • صفحه اصلی
  • ایران و جهان
  • اقتصادی
    • اقتصاد کلان
    • انرژی
    • بورس
    • بانک و بیمه
    • صمت
    • خودرو
    • مسکن
  • شهرستان
  • فناوری
  • جامعه
  • گردشگری
  • ورزشی
  • کافه کتاب
  • طنز

تمامی حقوق متعلق به نقش اقتصاد آنلاین می باشد

به نسخه موبایل بروید