کوشکی خبرداد: ظرفیت ۵ میلیون تنی صنعت مستربچ در ایران

0
48

رئیس هیات مدیره انجمن مستربچ و کامپاند ایران در نهمین دوره از کنفرانس و نمایشگاه بین‌المللی مستربچ و کامپاندهای پلیمری از ظرفیت ۵ میلیون تنی صنعت مستربچ در ایران خبر داد.

به گزارش نقش اقتصاد آنلاین، امید کوشکی رئیس هیات مدیره انجمن مستربچ و کامپاند ایران در نهمین دوره از کنفرانس و نمایشگاه بین‌المللی مستربچ و کامپاندهای پلیمری با اشاره به ارزآوری این صنعت و وجود بازار صادراتی محصولات آن در بین کشورهای همسایه گفت: ظرفیت نصب شده این صنعت پنج میلیون تن است.

رئیس هیات مدیره انجمن مستربچ و کامپاند ایران ادامه داد: صنعت پتروشیمی به راحتی امکان تحریم شدن را دارد اما صنعت مستربچ می تواند به راحتی از سد تحریم عبور کرده و ارزآوری برای کشور داشته باشد. ظرفیت نصب شده این صنعت پنج میلیون تن است که تا دو سال آینده ۸۰۰ هزار تن به آن اضافه خواهد شد.

کوشکی میزان مصرف فعلی را حدود ۱.۵ میلیون تن دانست و با یادآوری اینکه کارخانجات اکنون با حدود ۳۰ درصد ظرفیت خود در حال فعالیت هستند، افزود: فرصت های صنعت مستربچ برای کشور زیاد است و می توان بازار صادراتی مناسبی را هم در بین کشورهای همسایه برای آن فراهم کرد.

وی از صادرات ۶۰۰ میلیون تن انواع این محصولات در دو سال گذشته خبر داد و از ظرفیت بالا در صنایع بالادستی و دسترسی به نیروی انسانی متخصص به عنوان مزیت های سرمایه گذاری در این صنعت در ایران نام برد.

رئیس هیات مدیره انجمن مستربچ و کامپاندهای پلیمری ایران بیان کرد:در زمینه صادرات در این چند سال به این نتیجه رسیدیم که این میزان تولید در داخل بیشتر از نیاز داخلی است و رقابت ها را سخت می کند لذا به دنبال افزایش صادرات هستیم.در بحث صادرات فقط نباید به بازارهای منطقه توجه داشت بلکه اکنون بازار بکری در آفریقا در بخش پلاستیک وجود دارد که دوستان در این زمینه باید اقدام کنند.

کوشکی خاطرنشان کرد: با توجه به محدودیت هایی که بانک مرکزی ایجاد کرد خریدهای فاینانس ما و بورس محدود شده و از طرف دیگر قیمت ها به شدت افزایش داشته که نیاز به سرمایه در گردش واحدها را افزایش داده است.

وی با اشاره به یاری رساندن صنعت مستربچ به بازیافت گفت: اکنون به دانشی دست یافته ایم که می توانیم مواد بازیافتی را دوباره مانند مواد نو مورد استفاده قرار دهیم به گونه ای که این روش حتی برای تولیدبطری های پت کاربرد دارد.

رئیس هیات مدیره انجمن مستربچ و کامپاند ایران در ادامه عنوان کرد: طراحی یک ایده بازار با همراهی ستاد نانو برنامه ریزی شده که از چند ماه پیش اطلاع رسانی شده و افرادی که ایده های خوبی داشته باشند این ایده را عرضه می کنند و سرمایه گذاران اگر مورد پسند بود خریداری خواهند کرد.

کوشکی با بیان اینکه ناترازی برق سبب عدم نفع در این صنعت شده است، گفت: هر زمان قطع برق داشته باشیم مواد اولیه این صنعت از بین می رود و حتی نتوانیم قراردادهای مهمی منعقد کنیم.

وی خاطرنشان کرد: در آفریقا بیش از ۳ میلیارد دلار واردات انجام می شود که بخش زیادی از آن از چین و هند و ترکیه است در حالی که قیمت این کالاها در ایران کمتر است.

رئیس هیات مدیره انجمن مستربچ و کامپاند ایران در پایان گفت: می توانیم در بازار آفریقا رقابت کنیم و اگر فقط ۱۰ درصد این بازار را کسب کنیم، سالانه ۳۰۰ میلیون دلار ارزآوری بیشتر خواهیم داشت تا به صادرات یک میلیارد دلاری دست یابیم.

ارسال دیدگاه

لطفا نظر خود را وارد کنید
لطفا نام خود را اینجا وارد کنید