• حساب کاربری
  • تماس با ما
  • درباره ما
  • RSS سایت
چهارشنبه, ۱۱ تیر ۱۴۰۴ - ۲۱:۰۵:۲۶
نقش اقتصاد آنلاین
  • صفحه اصلی
  • ایران و جهان
  • اقتصادی
    • اقتصاد کلان
    • انرژی
    • بورس
    • بانک و بیمه
    • صمت
    • خودرو
    • مسکن
  • شهرستان
  • فناوری
  • جامعه
  • گردشگری
  • ورزشی
  • کافه کتاب
  • طنز
بدون نتیجه
نمایش تمام نتایج
  • صفحه اصلی
  • ایران و جهان
  • اقتصادی
    • اقتصاد کلان
    • انرژی
    • بورس
    • بانک و بیمه
    • صمت
    • خودرو
    • مسکن
  • شهرستان
  • فناوری
  • جامعه
  • گردشگری
  • ورزشی
  • کافه کتاب
  • طنز
بدون نتیجه
نمایش تمام نتایج
نقش اقتصاد آنلاین
بدون نتیجه
نمایش تمام نتایج
خانه آخرین اخبار

رونمایی از یک چالش بزرگ برای اقتصاد چین

۹ مهر ۱۴۰۲
در آخرین اخبار, اسلایدر اصلی, ایران و جهان
زمان مطالعه:1 دقیقه
0 0
0

سامان سفالگر روزنامه نگار: پایگاه خبری-تحلیلی “آسیا تایمز“ در گزارشی با اشاره به، به‌روزرسانیِ قانون ضدجاسوسی چین در اوایل سال جاری میلادی، به طور خاص به این نکته پرداخته است که دامنه کاری و شمولِ این قانون به قدری گسترده و وسیع شده که عملاً تمامی شرکت‌های خارجی فعال در چین و یا آن دسته از شهروندان چینی که با این دسته از شرکت‌ها به نوعی ارتباط دارند، هدفِ نظارت‌های گسترده دولت چین قرار می‌گیرند و دولت این کشور میدان گسترده‌ای را پیش روی خود جهت متهم کردن افراد به همکاری با کشورهای غربی و جاسوسی علیه چین ایجاد کرده است. معادله‌ای که از حیث اجتماعی و البته اقتصادی، می‌تواند حامل پیامدهای مخربی برای چین باشد و برای آن موجب خسارت نیز شود. مساله ای که عینی‌ترین نمود خود را در فاصله گرفتن شرکت‌ها و شهروندان چینی از همکاری با شرکت‌های خارجی و متعاقباً سنگین‌تر شدن فضا برای فعالیتِ شرکت‌های مخصوصاً غربی فعال در چین به نمایش گذاشته است.

به گزارش نقش اقتصاد، آسیاتایمز در گزارش خود می‌نویسد: «در اوایل سال جاری میلادی، چین قانون ضدجاسوسی خود را به‌روزرسانی کرد. اقدامی که تا حد زیادی تحت تأثیر تشدید جو رقابت و بی اعتمادی میان چین، و آمریکا و نظام بین المللِ غرب گرای جهان بوده است. قانون جدید ضدجاسوسی چین، دامنه مسائل و حوزه‌هایی که پیشتر دولت این کشور در قالب آن‌ها قوانین سخت گیرانه ضدجاسوسی را اعمال می‌کرد، به نحو قابل توجهی گسترش بخشیده است. این قانون اکنون شاملِ: مدارک، داده‌ها، هر نوع مواد و امکانات فیزیکی، و دیگر مسائل مرتبط با حوزه امنیت و منافع ملی چین می‌شود. هدف اصلی این قانون نیز همانطور که پیشتر گفته شد، ممانعت از نشت اطلاعات محرمانه دولتی در چین است. قانون جدید ضدجاسوسی چین همچنین به مقام‌های چینی امکانات و مجوزهای نظارتی گسترده‌ای را نیز می‌دهد. در این راستا مقام‌های دولتی امکان دسترسی به ایمیل‌ها و حساب‌های کاربری شبکه‌های اجتماعی افراد و دیگر امکانات الکترونیکی که مردم چین از آن‌ها استفاده می‌کنند را دارند. دولت چین به صراحت دامنه قانون ضدجاسوسی خود را گسترده کرده تا بتواند به زعم خود جاسوسان در این کشور را شناسایی کند. در این راستا، نه فقط شرکت‌های غربی که در چین فعالیت می‌کنند، بلکه همچنین آن دسته از شهروندان چینی که برای شرکت‌ها و سازمان‌های خارجی کار می‌کنند و یا با خارجی‌ها تعامل دارند نیز هدفِ رصد و نظارت گسترده دولت چین قرار می‌گیرند. قانون ضدجاسوسی جدیدِ چین، چیزی ورای یک متن ساده و تئوری‌های صِرف است. به عنوان مثال، ماه گذشته، یک کارزار ملی در چین به راه افتاد که در قالب آن جایزه‌ای به ارزش 500 هزار یوآن (معادل با 68 هزار 400 دلار) برای هر کسی که نسبت به فعالیت‌های مشکوک به جاسوسی در چین گزارش دهد، تعیین شد. در این راستا، بنرهای قرمز رنگی در اقصی نقاط شهرهای مختلف چین نصب شدند که روی آن‌ها نوشته شده بود: “اجرای قانون جدید ضدجاسوسی، بسیجِ تلاش‌های جمعی جهت حراست از امنیت ملی”. در عین حال، پوسترهای مختلفی نیز در سطح شهرهای مختلف چین به همراه شماره‌های تلفنی که روی آن‌ها قابل مشاهده است، نصب شده تا شهروندان چینی هر فرد و یا تحرکی که گمان می‌کنند در راستای اقدامات جاسوسی کنشگری می‌کند را گزارش دهند. این جنس از واکنش دولت چین جهت برخورد با جاسوسان، این معنا را تداعی می‌کنند که امکان دارد جاسوسان در چین، در هر جایی باشند. در این رابطه به طور خاص امکان دارد که آن‌ها اطلاعاتی را به کنشگران خارجی بدهند و تهدیدات جدی را علیه امنیت و منافع ملی چین ایجاد کنند.

پیامدهای قانون جدید ضدجاسوسی چین

قانون جدید ضدجاسوسی چین، آب سردی را روی دستِ شرکت‌های بین المللی، شرکت‌های چینی و دیگر سازمان‌هایی که در چین فعال هستند، ریخته است. در این راستا شاهد آن بوده‌ایم که شرکت‌های دولتی چینی و یا آن دسته از شرکت‌هایی که ارتباطات زیادی با نهادهای دولتی چین دارند، در حال فاصله گرفتن از پیوندهای تنگاتنگ در حوزه‌های تجاری، حقوقی و مشورتی، با شرکت‌های بین المللی و مخصوصاً غربی هستند. دلیل اصلی این مساله نیز این است که آن‌ها شدیداً می‌ترسند که مبادا از سوی دولت چین به جاسوسی و اقدام علیه منافع و امنیت ملی کشورشان متهم شوند. زمانی، شرکت‌های بین المللی به شدت از سوی دولت چین جهت فعالیت در این کشور مورد استقبال قرار می‌گرفتند و از آن‌ها به مثابه کنشگرانی یاد می‌شد که روند رشد و توسعه اقتصادی و فناوری چین را تسریع و تسهیل می‌کنند. با این حال، اکنون، این دسته از شرکت‌ها خود را در محاصره طیف متنوعی از قوانین و مقررات سخت گیرانه به ویژه در حوزه نقل و انتقال داده‌ها و اطلاعات می‌بینند. در این راستا، بسیاری از این شرکت‌ها: داده‌ها و اطلاعات و البته سیستم‌های فناوری اطلاعات خود را از چین جدا می‌کنند. از چشم انداز فردی و شخصی، هر کسی که در چین با شرکت‌ها و نهادهای خارجی در ارتباط باشد، حتی آن‌هایی که از خارج از چین به کشورشان بازگشته‌اند، عملاً این حس را دارند که به نحو گسترده‌ای از سوی دولت چین و نهادهای تحت امر آن، هدف رصد و نظارت قرار دارند. جالب اینکه در مدت اخیر برخی شرکت‌های چینی در فرم‌های استخدام خود به صراحت می‌نویسند که استخدامِ افرادی که از برخی کشورها و مناطق جهان آمده‌اند را به هیچ عنوان در دستورکار ندارند. استدلال اصلی آن‌ها نیز این است که امکان دارد افرادی که در این منظومه قرار می‌گیرند، احتمالاً از سوی کنشگران خارجی با استفاده از محرک‌هایی نظیر پول، روابط دوستانه و یا حتی روابط عاطفی و عاشقانه، هدفِ جاسوسی قرار گیرند و عملاً به یک خبرچین و جاسوس علیه دولت چین و منافع ملی این کشور تبدیل شوند. اکنون جامعه چین با نوعی حس فراگیر که بخش‌های مختلف آن تحت نظارت هستند، روبه رو شده است. تردیدی نیست که بسیاری از مردم چین اکنون در روابط و تعاملات خود به مراتب سخت گیرتر شده‌اند و نسبت به همکاری‌های خود و ارتباطاتشان، محتاط‌تر و در عین حال، شکاک‌تر و بدبین‌تر نیز گشته‌اند. این وضعیت به زعم برخی سبب می‌شود تا مردم چین سکوتِ بیشتری را در رفتارهای اجتماعی خود لحاظ کنند و یا در برخورد با یکدیگر و همچنین صحبت‌هایشان در شبکه‌های اجتماعی مختلف، به نوعی زبانِ رمزی روی آورند. در این راستا، آن‌هایی که از نظر دولت چین، دیدگاه‌های سیاسی و ایدئولوژیک متفاوتی دارند، بیش از همه هدفِ نظارت قرار می‌گیرند. از جمله این افراد می‌توان به تجار، کارآفرینان و آن‌هایی که در بخش‌های غیردولتی کار می‌کنند و دیدگاه‌هایی را مطرح می‌سازند که به صراحت در تقابل با دیدگاه‌ها و نظرات حزب کمونیست چین است، اشاره کرد. بسیاری از ناظران و تحلیلگران بر این باورند که روندها و چهارچوب‌های جدیدِ مطرح شده در قالب قانون ضدجاسوسی چین، هزینه‌های قابل توجهی را برای این کشور به همراه دارد. در این راستا، در شرایط فعلی، شکاف نگران کننده‌ای میان افرادی که در چرخه‌های حکومتی چین هستند و آن‌هایی که خارج از این حوزه، کنشگری و حضور دارند، به وجود آمده است.

زمانی، اینکه یک شهروند چینی، مدرک معتبر خارجی داشته باشد و یا پیوندهای معتبری با جهان خارج از چین می‌داشت، یک نکته بسیار مثبت در کارنامه وی محسوب می‌شد و این فرد را از این نظر که تجربه بین المللی داشته، از دیگران در چین جدا می‌کرد. با این حال، اکنون چنین معادله‌ای دیگر برقرار نیست و یکچنین سابقه‌ای برای یک فرد می‌تواند برای او نوعی مسوولیت سنگین و یا حتی جرم را تداعی کند!»

منبع: پایگاه خبری-تحلیلی “آسیا تایمز“

تگ ها: آسیا تایمزاقتصاداقتصاد چینچین
مطلب قبلی

تفاهم نانوشته

مطلب بعدی

فاز احتیاطی ریاض برابر تهران

روزنامه نقش اقتصاد

روزنامه نقش اقتصاد

مطلب بعدی

فاز احتیاطی ریاض برابر تهران

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آخرین اخبار روز

آسمان مرکز و نیمه غربی کشور به روی پروازهای عبوری بسته شد/ پروازهای فرودگاه امام(ره) و مهرآباد همچنان لغو است

۱۱ تیر ۱۴۰۴

بخشودگی جرایم تأخیر مشتریان بانک سپه از ابتدای جنگ تحمیلی 12 روزه تا پایان تیر‌ماه

۱۱ تیر ۱۴۰۴

شرکت‌های ایلان ماسک قربانی دعوا با ترامپ می‌شوند؟

۱۱ تیر ۱۴۰۴

وزیر صنعت، معدن و تجارت اعلام کرد بازگشت صنایع آسیب‌دیده به چرخه تولید با طرح حمایت از تولید

۱۱ تیر ۱۴۰۴

شکستن رکورد مصرف ۲۰۰ میلیون لیتر بنزین در روز در زمان جنگ

۱۱ تیر ۱۴۰۴
قبلی بعدی

آخرین اخبار اقتصادی

آسمان مرکز و نیمه غربی کشور به روی پروازهای عبوری بسته شد/ پروازهای فرودگاه امام(ره) و مهرآباد همچنان لغو است

توسط روزنامه نقش اقتصاد
۱۱ تیر ۱۴۰۴
0

براساس اعلام وزارت راه، آسمان مرکز و نیمه غربی کشور به روی پروازهای عبوری بین‌المللی بسته شد و لغو پروازهای...

خدمات حضوری بانک سپه از سر گرفته شد/ در تلاشیم طی 48 ساعت آینده ارائه خدمات غیر‌حضوری امکان‌پذیر شود

توسط روزنامه نقش اقتصاد
۱۱ تیر ۱۴۰۴
0

دکتر پرتوافکنان عضو هیات مدیره بانک سپه در گفتگو با خبرگزاری صداوسیما از برقراری مجدد ارائه خدمات حضوری این بانک...

بخشودگی جرایم تأخیر مشتریان بانک سپه از ابتدای جنگ تحمیلی 12 روزه تا پایان تیر‌ماه

توسط روزنامه نقش اقتصاد
۱۱ تیر ۱۴۰۴
0

جرایم تأخیر مشتریان اعتباری بانک سپه از ابتدای جنگ تحمیلی 12 روزه تا پایان تیر‌ماه سال جاری در راستای پویش...

وزیر صنعت، معدن و تجارت اعلام کرد بازگشت صنایع آسیب‌دیده به چرخه تولید با طرح حمایت از تولید

توسط روزنامه نقش اقتصاد
۱۱ تیر ۱۴۰۴
0

وزیر صنعت، معدن و تجارت از تدوین و اجرای طرح جامع ''حمایت از تولید'' برای جبران خسارات صنایع آسیب‌دیده در...

شکستن رکورد مصرف ۲۰۰ میلیون لیتر بنزین در روز در زمان جنگ

توسط روزنامه نقش اقتصاد
۱۱ تیر ۱۴۰۴
0

مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی ایران از تدابیر هوشمندانه و تلاش شبانه‌روزی ۱۶۰ هزار نیروهای عملیاتی در...

قبلی بعدی

گزارش ویژه

صادرات فرش ایران از 2 میلیارد دلار  به40 میلیون رسید ؛ افول صادرات فرش ایرانی

توسط آقای دیانی
۲۱ خرداد ۱۴۰۴
0

سمیه رسولی:  صادرات فرش دستباف ايراني که زماني ميليارد دلاري بود و بازارهاي جهاني را تسخير کرده بود، حالا به...

«نقش اقتصاد» به بررسی تاثیرات افزایش نرخ خوراک گاز بر صنعت پتروشیمی پرداخت تیغ دو لبه بر گلوی صنعت پتروشیمی

توسط آقای دیانی
۲۱ خرداد ۱۴۰۴
0

محمد جواد خلیلی:  در حالي که صنعت پتروشيمي ايران به عنوان يکي از مهم‌ترين بخش‌هاي اقتصادي کشور با پتانسيل عظيم...

«نقش اقتصاد» در گفتگو با یک کارشناس، چالش‌ها و راهکارهای سقوط صادرات نفت ایران را بررسی کرد روزگاه تیره طلای سیاه ایران

توسط روزنامه نقش اقتصاد
۲۰ خرداد ۱۴۰۴
0

هیوا زارعی: کاهش شديد صادرات نفت ايران به زير 1.5 ميليون بشکه در روز، زنگ خطر بزرگي براي اقتصاد کشور به...

کشمکش بین دولت و خودروسازان بر سر افزایش قیمت بالا گرفت زمزمه های گرانی خودرو در جاده مخصوص

توسط روزنامه نقش اقتصاد
۱۹ خرداد ۱۴۰۴
0

بازار خودرو در رکود است و دو خودروساز درخواست افزايش قيمت داده‌اند؛ اما اين تصميم در شرايط فعلي با ابهامات...

«نقش اقتصاد» در گزارشی به عوامل ریزش اخیر بورس و چشم‌انداز آتی آن پرداخت بازار سرمایه در چاله تنش‌های سیاسی

توسط روزنامه نقش اقتصاد
۱۹ خرداد ۱۴۰۴
0

هیوا زارعی:  بورس تهران در روزهاي اخير شاهد ريزش‌هاي سنگين و فرسايشي بوده که اعتماد سرمايه‌گذاران را به شدت متزلزل...

قبلی بعدی

گفت و گو

آخرین اخبار

در گفتگو با نایب‌رئیس اتحادیه املاک معضلات یک پدیده نوظهور در بازار مسکن واکاوی شد اجاره پشت‌بام آخرین چاره خانه به دوشان

توسط روزنامه نقش اقتصاد
۲۰ خرداد ۱۴۰۴
0

فروش و اجاره پشت‌بام معضلي است که مي‌تواند خسارات جدي براي افراد و جامعه به همراه داشته باشد. نايب‌رئيس اول...

یک کارشناس اقتصاد مسکن در گفتگو با «نقش اقتصاد»: نظام ارباب و رعیتی بر بازار مسکن حاکم است

۱۸ خرداد ۱۴۰۴

در گفتگو با یک اقتصاددان تحولات آتی بازار مسکن واکاوی شد رکود نگران کننده در بازار مسکن

۱۷ خرداد ۱۴۰۴

در گفتگوی «نقش اقتصاد» با یک کارشناس بررسی شد: تبعات معاملات تهاتری بر اقتصاد کشور

۱۳ خرداد ۱۴۰۴

«نقش اقتصاد» در گزارشی به عوامل سقوط رشد نفت و پیامدهای آن بر اقتصاد ایران پرداخت حرکت اقتصاد ایران در مسیر ناهموار

۱۳ خرداد ۱۴۰۴
قبلی بعدی
نقش اقتصاد آنلاین

پایگاه تحلیلی – خبری نقش اقتصاد آنلاین از سال 1395 فعالیت خود را آغاز کرده و همواره در جهت اطلاع رسانی در حوزه های مختلف بالاخص بخش اقتصادی در تلاش است.

دسترسی سریع

  • تماس با ما
  • درباره ما
  • استعلام کارت سوخت
  • نرخ ارز و طلا
  • استعلام خلافی خودرو
  • سابقه بیمه
  • ارز دیجیتال

مجوزها

تمامی حقوق متعلق به نقش اقتصاد آنلاین می باشد

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

ورود
بدون نتیجه
نمایش تمام نتایج
  • صفحه اصلی
  • ایران و جهان
  • اقتصادی
    • اقتصاد کلان
    • انرژی
    • بورس
    • بانک و بیمه
    • صمت
    • خودرو
    • مسکن
  • شهرستان
  • فناوری
  • جامعه
  • گردشگری
  • ورزشی
  • کافه کتاب
  • طنز

تمامی حقوق متعلق به نقش اقتصاد آنلاین می باشد

به نسخه موبایل بروید