میزان مصرف آب شهروندان تهرانی فراتر از الگوی مصرف است و هر شهروند تهرانی در شبانهروز 250 لیتر آب مصرف میکند در حالیکه در بسیاری از کشورهای پیشرفته که از میانگین بارندگی بالاتری در مقایسه با ایران برخوردار هستند، سرانه مصرف هر شهروند 170 لیتر در شبانهروز است.
مشترکان استان تهران سالانه 1.5 میلیارد مترمکعب و مشترکان شهر تهران سالانه 1.2 میلیارد مترمکعب آب مصرف میکنند.
محدودیتهای منابع آبی استان تهران، طولانی شدن دوره خشکسالی از دو سال به چهار سال و رشد 33 درصدی مشترکان آب استان تهران عواملی است که روی مصرف آب تهران تاثیرگذار بوده است. با وجود آب کمتر، شمار مصرفکنندگان آب بیشتر شده اما با این حال، حتی آب شرب یک واحد مسکونی نیز قطع نشده است.
با وجود آنکه تمامی متغیرهای تأمین آب در استان تهران در یک دهه اخیر ثابت بوده اما متغیر نیروی انسانی کمبودها را جبران کرده است و خانواده 12 هزار نفری آبفای استان تهران با اتکال به فضل خدا، همراهی مشترکان و توان مضاعف خود توانسته است تقاضای مصرف را مدیریت کند.رکن قانونی مصرف، شامل اقدامهایی نظیر تعدیل قیمت آب و رکن ابزاری شامل اقدامهایی چون استفاده از کاهندههای مصرف و شیرهای اهرمی و … است اما رکن فرهنگی شامل فعالیتهایی است که بار سنگین آن بر دوش همکاران روابط عمومی شرکتها قرار دارد.
امروز موضوع آب در صدر همه اولویتهای کشور قرار دارد، بسیاری از دستگاهها بهویژه دستگاههای فرهنگی باید با تمام توان در زمینه ترویج فرهنگ بهینه مصرف آب وارد میدان شوند.
کسانی که منادی مصرف بهینه آب هستند، ابتدا باید خود عامل به این حرف باشند.
اقدامهای مؤثر در راستای شکلگیری قرارگاه رسانه و تشکیل اتاق فکر تولید محتوا در این شرکت انجام شده و ثابت کرده است اگر محتوا و سخن خوبی تولید و با لحن مناسب در زمان و مکان درستی ارائه شود، مورد پسند شهروندان خواهد بود.