اباصلت کبیری کارشناس ارشد علوم سیاسی: حملات هوائی و زمینی فراگیر و شبانه روزی در هشت ماه گذشته توسط اسرائیل، موجبات فراهم آمدن یک تراژدی انسانی در غزه شده به گونهای که حتی دوستان این رژیم نیز زبان به انتقاد گشودهاند. سطح تخریب مناطق شهری به حدی است که در برخی از نقاط، امکان بازسازی و بازگشت ساکنین آواره شده، غیرممکن است. کشتار بیش از 34 هزار نفوس از غیرنظامیان نیز به نسل کشی تمار عیار در یک برهه کوتاه چند ماهه تبدیل شده است.
جنایات اسرائیل در شرایطی صورت میگیرد که این رژیم، بدون کمکهای مالی و تسلیحاتی غرب و بویژه آمریکا، امکان ارتکاب این حجم از وحشی گری را ندارد. آمریکا بزرگترین حامی این رژیم سفاک بوده و مسئولیت مستقیم در کشتار غیرنظامیان دارد.
فوران آتش جنگ، به افزایش درگیری در مرزهای فلسطین اشغالی منجر شده، کل منطقه خاورمیانه را فراگرفته و آرام آرام صلح جهانی را تحت تأثیر قرار میدهد. سیر تحولات جنگ غزه و تصاویر آخرالزمانی از تخریبها، افق روشنی مبنی بر توقف جنگ و ایجاد آتش بس ندارد و نشانهای از کاهش تلفات دیده نمیشود. مضافاً از میل و حرص اسرائیل در قتل و غارت و تجاوز، کاسته نشده است. گوئی نابودی کامل نشانههای حیات در غزه، هدف غائی اسرائیل تعریف شده که البته این اقدام فرماندهان و سردمداران صهیونیست، تابعی از آموزههای تلمودی است و بی ارتباط با آن نمیتواند باشد.
علی رغم تمرکز رسانهای وسیع در جنگ غزه، نهایت واکنش رهبران غربی، به چیزی بیش از اظهار تعجب، فراتر نرفته و همراهی و همدلی با رژیم نژادپرست اسرائیل را در ورای موضع گیریهای سخیف و خفیف در پی دارد. نه عملی برای توقف جنگ و نه تلاش برای الزام اسرائیل به رعایت قوانین بین المللی از سوی شورای امنیت و سازمانهای بین المللی و رهبران غرب، صورت نگرفته و اسرائیل با استفاده از بی توجهی تمام مسئولین کشورهای اروپائی و آمریکا در حال شخم زدن غزه است.
در چنین شرایطی، ناامیدی از عمل گرائی سیاستمداران و گروههای سیاسی، وجدانهای بیدار را به تشکیل کارزارهای اعتراضی در فضای مجازی سوق داد. در روزهای اخیر، عدالت خواهی و ظلم ستیزی، از فضای مجازی تا سطح دانشگاهها را در نوردیده است.گوئی، فلسطین و غزه، به آهن ربائی برای جذب وجدان بشریت تبدیل شده تا هر کس را که ذرهای از اخلاق و انسانیت در او باشد برای اعتراض به جنایت اسرائیل فراخواند.
دانشگاه کلمبیا در آمریکا که البته سابقه ظلم ستیزی و حرکتهای اعتراضی مؤثر نیز دارد، پیشقراول اعتراضات و جنبش دانشجوئی آمریکا شد و اکنون حدود 60 دانشگاه در آمریکا و اروپا و بویژه فرانسه، بدان پیوستهاند. البته ارتباطات مشکوک مالی بین دانشگاه کلمبیا و اسرائیل، در خیزش جنبش دانشجوئی اخیر آمریکا، بی تأثیر نیست و دانشجویان ضمن درخواست برای پایان دادن به این ارتباطات، به انتقاد از سیاستهای دولت بایدن در تجهیز اسرائیل که به نسل کشی در غزه انجامیده است، معترضند.
همان گونه که جنبشهای دانشجوئی دهه 70 به برچیده شدن نظام آپارتاید در آفریقای جنوبی و به پایان دادن به جنایات آمریکا در ویتنام، انجامید؛ این جنبش نیز درصدد برای پایان دادن به جنگ غزه و نسل کشی اسرائیل با آرمان تشکیل دولت مستقل فلسطینی است.جنبشهای دانشجوئی عربی در دهه 80 به شکل گیری سازمانهای مسلح همانند حرکت جهاد اسلامی، انجامید. به نظر میرسد اگر سازمانهای بین المللی و سردمداران اروپائی، همچنان به تعلل و بی عملی در قبال جنایات اسرائیل ادامه دهند، جنبش دانشجوئی آمریکا در چهارچوب دانشگاهها نماند و به فراتر از آن حرکت کند.دانشجویان دانشگاههای آمریکائی، وجدانهای بیداری هستند که در شرایط انحطاط اخلاقی و ورشکستگی ایدئولوژیک غرب، صدای اعتراض آنان، شاید بتواند خواب رهبران و سیاستمداران را در همه عالم، در هم شکند.