کاهش نرخ دلار در روزهای آتی

0
97

مصطفی صفاری کارشناس اقتصادی: نرخ ارز به دلیل سیاسی و اقتصادی در مقاطع مختلفی رشد می‌کند. مواردی مانند نرخ تورم، اشتغال، تولید، صادرات، واردات، بدهی دولت، نرخ مالیات، دلالی و سوداگری از جمله دلایل اقتصادی افزایش نرخ ارز هستند.

بازار ارز ما در هفته‌های اخیر به علت شوک‌های سیاسی دچار التهاب شده بود چرا که متغیرهای اقتصادی هیچ تغییری نداشتند و حتی روند بهبود هم داشتند.

اثر شوک‌های سیاسی اخیر بر بازار ارز کوتاه مدت و موقتی بود. به طور کلی در هر نقطه از دنیا افزایش و کاهش نرخ دلار که ناشی از تنش‌های سیاسی ایجاد می‌شود؛ موقت و کوتاه مدت است؛ به عنوان نمونه حمله اخیر به بخش کنسولی سفارت ایران در دمشق و پاسخ محکم ایران به رژیم صهیونیستی از جمله تنش‌های سیاسی چند وقت اخیر بود که آثاری کوتاه مدت بر بازار ارز داشت و در حال حاضر شاهد روند کاهشی نرخ ارز در بازار هستیم.

باید در نظر داشت که شوک‌های اقتصادی اثر بلندمدت بر بازار ارز دارند، زمانی که شوکی در کشور رخ می‌دهد باید بررسی کرد که ریشه آن سیاسی یا اقتصادی است؛ چون شوک‌های سیاسی ضعیف‌تر و دارای آثاری ناپایدارند.

به هرحال اگرچه وضعیت بازار ارز به مسائل سیاسی گره خورده؛ اما می‌توان انتظار داشت که با کاهش شوک‌های سیاسی و اخبار منفی منطقه‌ای که در روزهای اخیر تجربه شد، هیجانات بازار ارز نیز کاهش پیدا کند و قیمت به کانال‌های پایین‌تر نیز عقب‌نشینی کند؛ ولی برای اطمینان باید به تصمیمات اقتصادی اتخاذ شده از سوی مسئولان نیز توجه کنیم.

ارسال دیدگاه

لطفا نظر خود را وارد کنید
لطفا نام خود را اینجا وارد کنید