مرضیه جدا مدیر اسبق پژوهش شرکت ملی پالایش و پخش: شرایط کنونی کشور و انباشتگی تقاضای تغییر در مسیر کاروان توسعه، رئیسجمهور به اقتضای منافع ملی انتخابهای خود را جهت داده، هر چند ممکن است این انتخابها رضایت همگان را در پی نداشته باشد، کارکنان نفت نیز از این قاعده مستثنی نیستند.
وزیر نفت آینده به ناگزیر باید جهت نیل به توسعه و نوسازی صنعت برای افزایش بهرهوری و همچنین تولید بیشتر، نیروی انسانی را با خود همراه کند و گرنه صنعت کهنسال نفت زیان خواهد دید.
معرفی “محسن پاکنژاد” به مجلس به عنوان وزیر نفت از سوی رئیسجمهور و توجه به سنت انتخاب وزیر از میان متخصصان نفت را مثبت و مقبول است با این حال وزیر آینده باید بتواند دلخوریها و مخاطرات موجود در صنعت را در خط اول برنامههای خود قرار دهد تا پیکر انسانی صنعت نفت برای تحقق برنامهها و اهداف پزشکیان یکپارچه شود و خروجی کار منجر به خیزش تولید و رونق اقتصادی شود.
اگر گرههای بزرگ در صنعت، وابسته به توجه نکردن به توان تخصص و مهارت نیروی در کار، فروپاشی تکنولوژی کهنه، ناتوانی در بکار بستن موج نوین فنآوری، تحریم و انقطاع رگهای انتقال حاصل تولید و گسستن حلقه اتصال بین نسلی که حامل تجربه از نسلی به نسل دیگر میشود، باشد، اعتماد به اهل علم که سالهاست از میدان کار خارج شدهاند، گشاینده خواهد بود.
نگارنده امیدوار است که پاکنژاد به کمک تجربه و تخصص راه ناهموار نفت را هموار کند. اگر مجلس به “پاکنژاد” اعتماد کند، قطعاً کارکنان نفت نیز برای او که از بدنه نفت است، آغوش گشادهای خواهند داشت.