«نقش اقتصاد» از تأثیر صنایع بر رشد اقتصادی گزارش می‌دهد: بار اقتصاد همچنان بر دوش نفت

0
40

محیا سادات بهره دار روزنامه نگار: اقتصاد ایران همچنان نفتی است این را گزارش جدید مرکز پژوهش‌های مجلس می‌گوید بطوریکه بر اساس آمارها در تابستان امسال رشد اقتصادی با نفت رقم 9/1 را تجربه کرده است.

به گزارش «نقش اقتصاد»، این در حالیست که سالهاست اقتصاد ایران به دنبال کاهش وابستگی به درآمدهای نفتی است اما متاسفانه براساس آمارها بار اقتصاد ایران همچنان بر دوش نفت است.

بررسی‌ها نشان می‌دهد در تابستان امسال، رشد اقتصادی ماهانه بخش نفت در تمام ماه‌ها بالاتر از بخش‌های دیگر بوده است.

به تازگی مرکز پژوهش‌های مجلس در رویکردی جدید به انتشار رشد اقتصادی ماهانه اقدام می‌کند. براساس این گزارش در تمام ماه‌های تابستان رشد اقتصادی نفت از سایر بخش‌های اقتصادی یعنی خدمات، صنایع و معادن و کشاورزی بیشتر بوده است. در نمای کلی نیز رشد اقتصادی ماهانه با نفت بالاتر از بدون نفت که نشان دهنده اهمیت بسیار زیاد نفت در اقتصاد کشور است. به طور مثال در آخرین ماه تابستان رشد اقتصادی با نفت 1.9 درصد و رشد بدون نفت 1.6 درصد برآورد شده است. همچنین رشد خود بخش نفت نیز برابر 5 درصد اعلام شده که نسبت به بخش‌های دیگر رشد اقتصادی بالاتری داشته است. در میان سایر بخش‌های اقتصادی، گروه صنایع و معادن از وضعیت مناسبی برخوردار نبوده و رشدهای پایین و منفی داشته که احتمالاً ناشی از قطعی برق گسترده در تابستان است.

تولید ناخالص

رشد اقتصادی بخش نفت در شهریورماه امسال 5 درصد بوده است. رقم اعلام شده به این معناست که بخش نفت در مقایسه با شهریور سال گذشته، به اندازه 5 درصد بزرگتر شده است. در همین ماه خدمات رشدی معادل 1.9 درصد، کشاورزی 2.5 درصد و گروه صنایع معادن منفی 0.2 درصد رشد داشته‌اند.در مرداد نیز بخش نفت رشدی معادل 5.4 درصد داشته است درحالی که بخش‌های خدمات و کشاورزی به ترتیب 4.8 درصد و 3 درصد رشد را تجربه کرده‌اند. گروه صنایع و معادن نیز نسبت به ماه مشابه سال گذشته رشد منفی داشته و 1.5 درصد کوچکتر شده است.

آمار و داده‌های مرکز پژوهش‌های مجلس حاکی از آن است که در تیرماه بخش نفت رشد 9 درصدی را تجربه کرده است. این درحالی است که در این ماه خدمات معادل 1.5 درصد، صنایع و معادن 1.2 درصد و کشاورزی 2.8 درصد رشد داشته‌اند.

رشد پایین گروه صنایع و معادن در تابستان سال جاری احتمالاً به دلیل قطع برق‌های طولانی و مکرر بوده است.

همچنین کاهش سرمایه‌گذاری در بخش ساختمان و کاهش شاخص فروش نهاده‌های عمدتاً ساختمانی بورسی نیز می‌تواند در این امر تاثیرگذار است.

علاوه بر همه این‌ها به نظر می‌رسد ارقام مربوط به بخش کشاورزی تخمینی بوده‌اند. چرا که تولیدات این بخش فصلی بوده و باید نسبت به فصل مشابه سال قبل مقایسه شود.

ارسال دیدگاه

لطفا نظر خود را وارد کنید
لطفا نام خود را اینجا وارد کنید