در سومین روز از ششمین جشنواره و نمایشگاه ملی فولاد ایران، فاز اول رصدخانه هوش مصنوعی روابط عمومی شرکت فولاد سنگان رونمایی شد.
علی امرایی، مدیرعامل شرکت فولاد سنگان در آخرین روز ششمین جشنواره ملی فولاد ایران در خصوص رونمایی گفت: امروز در این نمایشگاه از قراردادهایی که با شرکتهای دانش بنیان منعقد شد، رونمایی کردیم. با برگزاری این نمایشگاه هر ساله شرکتهای حوزه صنایع معدنی، دانش بنیان، فناور، نوآور و خلاق خدمات خود را به بخش صنعت ارائه میکنند..
مدیرعامل شرکت فولاد سنگان افزود: در حوزه استفاده کابردی از هوش مصنوعی سعی کردیم که تحول دیجیتال در شرکت را در راستای انقلاب صنعتی نسل ۴ که تمام قراردادهای ما در این حوزه هاست، استفاده کنیم.این نمایشگاهها فرصت خوبی است تا هم ما شرکتهایی که خدمات خوبی ارائه میدهند را شناسایی کنیم و هم شرکتها خدمات خود را بتوانند در حوزه صنایع معدنی معرفی کنند.
امرایی همچنین گفت: در این راستا پردیس صنایع معدنی شرکتهای دانش بنیان را احداث کردیم.
وی در ادامه عنوان کرد: قراردادهایی به ارزش حدود ۳۰۰ میلیارد تومان با شرکتهای دانشبنیان منعقد کردیم و این قراردادها برای اولین بار در کشور منعقد شده و از خروج حدود ۳.۵ میلیون یورو ارز از کشور جلوگیری خواهد کرد.
مدیرعامل شرکت فولاد سنگان افزود: برای اولین بار در کشور، پایلوتپلنتهای گندلهسازی، کنسانتره و احیا را راهاندازی کردهایم. همچنین، رصدخانه هوش مصنوعی شرکت فولاد سنگان نیز بهطور رسمی آغاز به کار کرده است.
امرایی،همچنین از راهاندازی سیستم دیسپاچینگ هوشمند توزیع آب، برق و گاز در این شرکت خبر داد و گفت: این سیستم در دورههای ناترازی انرژی، حداقل ۴۰ درصد صرفهجویی در مصرف انرژی را به همراه خواهد داشت.
وی درباره ناترازی انرژی در کشورگفت: مشکل ناترازی انرژی موضوعی مهم است و نیاز به بهبود مدیریت و بهینهسازی مصرف انرژی است.
مدیرعامل شرکت فولاد سنگان تاکید کرد: این شرکت با بهکارگیری فناوریهای نوین و هوشمند، در تلاش است تا علاوه بر کاهش هزینهها، گامی مؤثر در جهت حفظ منابع انرژی و محیطزیست بردارد.
امرایی، از عملکرد موفق سیستم مرکزی هوشمند توزیع آب، برق و گاز در این شرکت خبر داد و اظهار داشت: این سیستم باعث شده تا شرکت بتواند بهینهسازی قابل توجهی در حوزه انرژی انجام دهد و با برنامهریزیهای دقیق، به اهداف تولیدی خود دست یابد. با راهاندازی این سیستم، در ۹ ماهه اول سال جاری موفق شدیم کل تولید سال گذشته خود را محقق کنیم.
وی در ادامه به اهمیت استفاده از هوش مصنوعی در صنعت اشاره کرد و گفت: کاربرد این فناوری در صنعت میتواند تحولآفرین باشد. مقام معظم رهبری نیز بارها بر اهمیت هوش مصنوعی و کاربرد آن در صنعت تأکید کردهاند و ما در شرکت فولاد سنگان، بر اساس این رویکرد، در حال کار بر روی حکمرانی هوش مصنوعی در صنعت هستیم. استفاده از هوش مصنوعی نه تنها باعث کاهش مصرف انرژی و منابع میشود، بلکه به افزایش بهرهوری، بهبود راندمان کاری و ارتقای عملکرد در تمامی حوزهها منجر خواهد شد.
مدیرعامل شرکت فولاد سنگان افزود: ما در شرکت فولاد سنگان، به عنوان یک شرکت نوآور، از هوش مصنوعی بهصورت جدی استفاده میکنیم این فناوری به ما کمک کرده تا در حوزههایی مانند مدیریت انرژی، کنترل فرآیندهای تولید و بهینهسازی عملیات، پیشرفتهای چشمگیری داشته باشیم.
امرایی یاد آور شد: استفاده از هوش مصنوعی در صنعت، بخشی از برنامههای بلندمدت این شرکت برای حرکت به سمت تحول دیجیتال و انقلاب صنعتی نسل چهارم است.
وی تأکید کرد: هوش مصنوعی یک ابزار قدرتمند است که اگر به درستی از آن استفاده شود، میتواند صنعت ما را به سطح جدیدی از پیشرفت و توسعه برساند و ما در فولاد سنگان مصمم هستیم تا از این فناوری بهصورت حداکثری بهرهبرداری کنیم.
مدیرعامل شرکت فولاد سنگان از احداث پردیس صنایع معدنی دانشبنیان در منطقه سنگان خبر داد و گفت: این پردیس با هدف حمایت از شرکتهای فعال در حوزههای هوش مصنوعی و صنایع معدنی دانشبنیان ایجاد شده است.
امرایی گفت: ما از تمامی شرکتهایی که در حوزههای هوش مصنوعی و صنایع معدنی دانشبنیان فعالیت دارند، دعوت کردهایم تا در این پردیس مستقر شوند. هدف ما این است که این شرکتها، که بسیاری از آنها توسط جوانان و نخبگان کشور مدیریت میشوند، در جوار صنایع بزرگ به رشد و بلوغ برسند و بتوانند بهصورت مؤثر در حل مشکلات صنایع مشارکت کنند.
وی در پایان تأکید کرد: ما معتقدیم که با حمایت از شرکتهای دانشبنیان و استفاده از ظرفیتهای داخلی، میتوانیم چالشهای صنعت را بهصورت ریشهای حل کنیم و به پیشرفت و توسعه پایدار دست یابیم.
هوش مصنوعی تحولی دیجیتال در راستای اصل هوشمندسازی
در ادامه این مراسم، سید مهدی حسینی، مدیرعامل شرکت اکسیر کاوان نیز گفت: امروز که هوش مصنوعی در قله توجه رسانهها و صنایع مختلف قرار گرفته و رقابت ویژهای در این زمینه در دنیا وجود دارد، ما تصمیم گرفتیم که ۲۰ سال تجربه خود در حوزه هوش مصنوعی را در راستای رسوخ کاربردهای این فناوری در شرکتی که افتخارآفرینی کرده و تولید ملی انجام میدهد، به کار بگیریم.
مدیرعامل شرکت اکسیر کاوان رصدخانه هوش مصنوعی روابط عمومی فولاد سنگان را فاز اول این ابرپروژه دانست و اظهار داشت: هدف ما در این پروژه، شناسایی الگوهایی است که میتوانند به صنعت در افزایش راندمان کمک کنند.
حسینی افزود: علاوه بر این، در حوزه تحلیل رقبای جهانی بررسی میکنیم که این رقبا به چه سمت و سویی حرکت کردهاند، چه کسانی تیآرال بالاتری دارند و در چه حوزههایی فناوریهای پیشرفتهتری به کار گرفتهاند. فناوریهای آنان را برای شرکت تحلیل کرده و در حوزههای بومیسازی و تحقیق و توسعه، نیازهای صنایع را شناسایی میکنیم.
وی در پایان عنوان کرد: این اقدامات گامی بزرگ و تحولی دیجیتال در راستای اصل هوشمندسازی است که میتواند یک لایه جدید از هوشمندی را در صنایع رقم بزند. این پروژه برای اولین بار در فولاد سنگان افتتاح میشود و فرصتی طلایی است که به ما داده شده تا بهعنوان یک شرکت فناور، خدمتی عملیاتی و کاربردی را برای صنایع ارایه دهیم و این برای ما افتخار بزرگی است که در مسیر حکمرانی دیجیتال گامی مؤثر برداشتهایم.