اسرین مقصودی _ سنندج
اکبر محمدی رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی استان کردستان ، در گفتگو با خبرنگار اقتصاد آنلاین در کردستان به تشریح اصلاحات صورت گرفته در سازمان برنامه و بودجه کشور پس از انتصاب ریاست جدید و اثرات آن در سطح استانها پرداخت و با اشاره به اقدامات کلیدی انجام شده در این مدت کوتاه، تدوین لایحه بودجه سال ۱۴۰۴ و تصویب قانون برنامه هفتم توسعه و پیشرفت کشور را به عنوان مهمترین این اقدامات برشمرد و تأکید کرد که این اسناد با تغییرات و اصلاحات ساختاری همراه بوده است.
وی افزود: تا سال ۱۴۰۳ عملاً دو قانون در خصوص منابع و مصارف بودجه وجود داشت، اظهار داشت: در لایحه بودجه ۱۴۰۴، بحث هدفمندی یارانهها به طور کامل دیده شده و تمامی منابع و مصارف آن در قانون لحاظ شده است. به عنوان مثال، برای خرید تضمینی گندم ۲۵۰ همت در نظر گرفته شده که در سالهای گذشته به این شکل نبود و این امر موجب تأخیر در پرداخت وجه خرید تضمینی گندم در برخی استانها میشد.
وی همچنین به ویژگیهای دیگر لایحه بودجه ۱۴۰۴ اشاره کرد و گفت: توجه جدی به مشارکت عمومی خصوصی و اتمام پروژههای دولتی و عمرانی با حمایت و مشارکت بخش خصوصی معطوف شده است.
محمدی با اشاره به عملیاتی شدن پرداختهای هزینهای به ذینفعان نهایی تا پایان سال ۱۴۰۳، تصریح کرد: در سال ۱۴۰۴، حدود ۴۵ درصد پرداختهای عمرانی و سایر پرداختها هم به ذینفعان نهایی انجام می شود که این امر موجب حذف واسطهها و پرداخت مستقیم به ذینفعان خواهد شد.
وی افزود: با واقعیسازی منابع درآمدی کشور، مدیریت کسری احتمالی بودجه نیز تسهیل خواهد شد و انتشار اوراق نیز به اندازهای خواهد بود که بتوان سررسید و سود اوراق سنوات گذشته را پرداخت کرد. بنابراین، پیشبینی میشود که در سال آینده کسری عملیاتی مبهم نداشته باشیم.
رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی استان کردستان در بخش دیگری از سخنان خود به تصویب قانون برنامه هفتم توسعه اشاره کرد و گفت: این قانون در ۱۲۰ ماده تصویب شده و رشد اقتصادی سالانه ۸ درصد و ایجاد یک میلیون شغل در سال را پیشبینی کرده است. شعار اصلی این قانون عدالت و حمایت از اقشار آسیبپذیر است و در آن به حمایت از تولید، کاهش مالیات واحدهای تولیدی کم درآمد و حمایت از شرکتهای دانشبنیان نیز توجه شده است.
رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی استان کردستان همچنین به ثبات در اعتبارات هزینهای استان اشاره کرد و گفت: امسال به لحاظ افزایش اعتبار هزینهای، سومین استان بودیم و یک ثبات نسبی در این زمینه ایجاد شده است. امسال موفق شدیم مبلغ ناچیزی را به عنوان شب عیدی به بازنشستگان تأمین اجتماعی پرداخت کنیم و رفاهیات نیز نسبت به سال قبل بهبود یافته است.
وی اعلام کرد : اختلاف پرداختی رفاهیات بین دستگاههای اجرایی کمتر از یک واحد است، در حالی که در سنوات گذشته اختلاف زیادی بوده است .
محمدی در بخش دیگری از سخنان خود به تشکیل شورای برنامهریزی و توسعه استان اشاره کرد و گفت: این شورا اختیارات کامل برای حل و فصل مسائل استان را دارد.
وی با اشاره به محدودیتهای استان در زمینه اعتبارات مسئولیت اجتماعی به دلیل کوچک بودن واحدهای بزرگ، گفت: دولت در برخی موارد مجبور به ورود برای حمایت از اقشار خاص است.
رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی استان کردستان به فعالیتهای فرهنگی استان اشاره کرد و گفت: استاندار کردستان بر تقویت جایگاه استان به عنوان یک استان فرهنگی و گردشگر محور تأکید دارد که این امر باعث جذب گردشگران خواهد شد.
رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی استان کردستان به تشریح اقدامات سازمان در حوزههای فنی، اشتغال و کشاورزی پرداخت و با اشاره به اقدامات انجام شده در حوزه فنی، گفت: در بحث صدور مجوز برای مشاورین و پیمانکاران، حداقل زمان رعایت میشود و این پروسه در صورت تکمیل مدارک، کمتر از یک هفته انجام خواهد شد.