• حساب کاربری
  • تماس با ما
  • درباره ما
  • RSS سایت
پنجشنبه, ۱۲ تیر ۱۴۰۴ - ۱۸:۵۳:۰۰
نقش اقتصاد آنلاین
  • صفحه اصلی
  • ایران و جهان
  • اقتصادی
    • اقتصاد کلان
    • انرژی
    • بورس
    • بانک و بیمه
    • صمت
    • خودرو
    • مسکن
  • شهرستان
  • فناوری
  • جامعه
  • گردشگری
  • ورزشی
  • کافه کتاب
  • طنز
بدون نتیجه
نمایش تمام نتایج
  • صفحه اصلی
  • ایران و جهان
  • اقتصادی
    • اقتصاد کلان
    • انرژی
    • بورس
    • بانک و بیمه
    • صمت
    • خودرو
    • مسکن
  • شهرستان
  • فناوری
  • جامعه
  • گردشگری
  • ورزشی
  • کافه کتاب
  • طنز
بدون نتیجه
نمایش تمام نتایج
نقش اقتصاد آنلاین
بدون نتیجه
نمایش تمام نتایج
خانه آخرین اخبار

پایداری چی ها به دنبال «مجلس حداقلی» دیگر

۲۶ شهریور ۱۴۰۲
در آخرین اخبار, ایران و جهان, گفت و گو
زمان مطالعه:1 دقیقه
0 0
0

جواد مرشدی روزنامه نگار: «مجلس حداقلی» و «رأی حداقلی» با مجلس یازدهم پیوند خورده اند و از نگاه تحلیلگران همین حداقلی بودن بر تصمیمات مهم و کلان این مجلس تاثیر گذاشته است برهمین اساس هم توصیه اکید به نهادهای نظارتی و اجرایی آن است که به سمت باز کردن فضای انتخابات و زمینه سازی برای تشکیل مجلس حداکثری پیش بروند.

عوض حیدرپور، نماینده پیشین مجلس در گفتگویی که با خبرآنلاین داشت به هیات های اجرایی تاکید جدی می کند که در مسیر درست پیش بروند و خود را ملزم به انجام دادن هر آنچه هیات های نظارت می گویند نکنند.

گفتگو با این نماینده پیشین مجلس را بخوانید:

کمتر از شش ماه دیگر دور دوازدهم انتخابات مجلس شورای اسلامی را در پیش داریم. پیش‌بینی شما از آرایش سیاسی نیروها و جریان های سیاسی در انتخابات آتی چیست و فکر می‌کنید فضا به سمت داغ ‌شدن و پرشورشدن خواهد رفت یا خیر؟

با متن‌هاو اخباری که به ما رسیده برداشت من این است که آنطوری که دلمان می‌خواهد مردم آماده آمدن پای صندوق نیستند، ولی تجربه نشان می‌دهد که در ایام انتخابات به خاطر اینکه انتخابات‌ در حوزه‌های انتخاباتی یک حالت ناسیونالیستی و ملی شهرستان را پیدا می‌کند مردم می‌آیند پای کار و رای می دهند.

نکته‌ این است که توده مردم و عموم علاقه مندند که نماینده‌های مختلف از اقوام و طوایف و دسته‌جات و گروه‌های سیاسی حتما در انتخابات شرکت داشته باشند لذا باید به یک ترتیبی مجموعه اجرایی و نظارتی انتخابات عمل کنند که حضور مردم را در پای صندوق رأی ترغیب کنند، ضمن اینکه اگر احیانا بخواهند به گونه‌ای عمل کنند که به تعبیری که یک مجلس یکدست و خالص و به تعبیر خودشان انقلابی فراهم کنند، ممکن است بخشی از توده‌های مردم که نماینده یا نامزدی در انتخابات برایشان تعیین شده باشد، پای صندوق نیایند و این بد است.

روی سخن ما هم شورای محترم نگهبان است که به هر حال شورای محترم نگهبان آن تجربه‌ای که من خودم دارم از گذشته و به‌خصوص در استان اصفهان، به یک گونه‌ای عمل نکنند که باعث شود همه از یک جناح تایید شوند و یک جناح‌هایی را مورد تایید قرار ندهند.

اگر این اتفاق بیفتد و مجلسی به تعبیر اصطلاح سیاسی حداقلی تشکیل شود، کشور ضرر می‌کند، چون به هر حال عقل جمعی کشور متعلق است به همه افرادی که توانمندی دارند و می‌توانند به مجلس بروند، حذف یک بخشی از آن‌ها که صاحبان یک عقل جمعی هستند از میدان انتخابات، یقینا در آینده به ضرر کشور خواهد شد.

برخی دولتی ها میزان مشارکت مطلوب را 60 درصد می دانند در صورتیکه ما مشارکت هایی با درصد بالاتر از حضور مردم را شاهد بوده ایم، چطور می توان فضا را برای مشارکت بالاتر فراهم کرد؟

وزیر کشور تجربه حضور در انتخابات و انتخاب‌شدن را ندارد. اگر ایشان کسی بود که در انتخابات شرکت کرده بود، یک دوره رأی آورده بود و یک دوره نیاورده بود و تجربه این موضوع را داشت، قطعا در اعلام اعداد و ارقام میزان مشارکت با تامل بیشتر صحبت می کرد. من فکر می‌کنم وزیر کشور یک وظیفه بسیار مهمی در این انتخابات برعهده دارد و آن هم تنظیم هیات‌های اجرایی است.

تجربه من نشان می‌دهد که اگر یک وقت مثلا قوه مجریه یکدست باشد، هیات‌های اجرایی را انتخاب می‌کنند که آن هیات‌های اجرایی دقیقا هرچه که هیات نظارت می‌خواهد را برایش اعمال کند و به عمل بیاورد و این رویه به ضرر کشور است.

آقای وزیر کشور بهتر است به یک گونه‌ای صحبت کنند که آن‌چه وظیفه‌شان است، به خوبی و به نحو احسن انجام دهند که از همه مهم‌تر، عملکرد هیات‌های اجرایی است؛ باید در هیات‌های اجرایی با دید باز عمل کنند، هیات‌های تجدیدنظر و هیات‌های اجرایی باید بتوانند فضا و محیط را برای ترغیب و تشویق بیشتر مردم برای حضور در انتخابات باز کنند.

در این دوره شما نشانه و سیگنالی از شورای نگهبان و نهادهای نظارتی و حاکمیتی برای بازشدن فضا دیده اید یا خیر؟

شورای نگهبان متاسفانه در این دو انتخابات گذشته خیلی به طرف یکدست‌کردن و خالص سازی حرکت کرده؛ ما خودمان از کسانی هستیم که مدافع شورای نگهبان هستیم و اعتقادمان بر این است که حضور شورای نگهبان موجب بالندگی و تقویت جمهوری اسلامی است، ولی اینکه چهره های شناخته شده یا چهره هایی که دانشمند، اهل علم و همچنین متدین هستند، با یک پاسخ روبرو شوند مبنی براینکه برای ما صلاحیت این‌ها احراز نشده است، این رویکرد و عملکرد پسندیده ای نیست.شاید شورای نگهبان حتی یک سری گزارشات افراد مغرض و کسی که غرض‌ورزی دارد را ملاک قرار داده و گفته نه، ایشان دیگر نمی‌تواند تایید شود، ولی به ذهن من می‌آید که شورای محترم نگهبان به دلیل این‌که به تعبیر امام نگهبان و حافظ جمهوری اسلامی است ‌باید خیلی دقت کند کسانی که صلاحیت دارند و می‌توانند در آینده موجب بالندگی مجلس شورای اسلامی یا حتی ریاست جمهوری درانتخاب‌ها شوندوسبب بالندگی کشور شوند را با این جمله که صلاحیتشان برای ما احراز نشده، حذف نکنند.

این گزارش‌هایی هم که افراد می‌نویسند مثل این است که یک فردی می‌آید و یک سنگی را می‌اندازد در یک چاهی، و بعد شورای نگهبان می‌گوید این سنگ در این چاه است و ما نمی‌توانیم در بیاوریم. اکثر این گزارشاتی که نوشته می‌شود، مغرضانه است و گزارش‌هایی است که شورای محترم نگهبان نباید به آن توجه کند.همان مبادی قانونی که کار انجام می‌دهند و بررسی‌ها را انجام می‌دهند و استعلام‌ها را جواب می‌دهند، به نظر من کافی است و نباید ما بیشتر از این کشور را از نیروهای ارزنده و ارزشی و فاخر محروم کنیم.

فکر می‌کنید در این دوره چند لیست و گفتمان داشته باشیم؟

من فکر می‌کنم در واقع اگر تایید صلاحیت‌ها دست و دلبازانه و صحیح انجام گیرد، مثل بخشی از گذشته که انجام می‌گرفت، هم گفتمان اصول‌گرایی و هم گفتمان اعتدال‌گرایی و هم گفتمان اصلاح‌طلبی گذشته همه وارد صحنه خواهند شد.

اگر آن گروه‌های غیر از اصلاح‌ طلبی حتی، نامزدی برای خودشان در فضای انتخابات نبینند، به‌طور طبیعی پیش‌بینی من این است که در انتخابات شرکت نخواهند کرد و به همین خاطر است که عاجزانه تقاضا می‌کنم از کسانی که دست‌اندرکار هستند که فضا را باز نگه دارند.به هر حال کشور متعلق به ملت است و ما نمی‌توانیم بیاییم یک اقلیت مثلا 10 درصدی که مورد علاقه یک جناحی است،را با 10 هزار رأی به مجلس ببریم و بگوییم ما فقط یک مجلس می خواهیم و فرقی نمی کند نماینده با 10 هزار رای وارد مجلس شود یا با 40 هزار رای.من خودم وقتی که سوابق مجالس گذشته را امروز ورق می‌زنم، به صورت عمومی می‌بینم تا مجلس هشتم و نهم، آدم‌هایی که در مجلس حضور داشتند، به‌طور متوسط در شهرستان‌های با جمعیت‌های 300-200 هزار، 30 هزار، 40 هزار و 50 هزار رأی می‌آوردند.دور از شأن ملت ایران و مجلس شورای اسلامی است که حالا فرض کنید ترکیب نمایندگانش 10 هزار رأیی باشند یا مثلا 8 هزار رأیی باشند. فرض کنید بخشی از این برادرانی که اصطلاحا به آن‌ها می‌گویند پایداری که برخی این‌ها هم بچه‌های متدینی بودند، ولی الان خیلی رادیکال و تند شدند، می‌گویند چه ضرری دارد، مثلا یک نفر با پنج هزار رأی به مجلس برود. اگر احیانا یک چنین اتفاقی بیفتد و مجلسی حداقلی شکل بگیرد که نمایندگانش با حداقل رأی وارد مجلس شده باشند، دیگر تقریبا می‌توانیم بگوییم فاتحه مجلس خوانده خواهد شد.بنابراین عاجزانه از کسانی که ذیربط هستند به‌خصوص حوزه نظارت کشور خواهشمندم دنبال رأی حداقلی نباشند و بروند با نظر بلند برای هر حوزه‌ای متوسط رأی 30 هزار، 40 هزار و 50 هزار رأی را ترغیب کنند.

 

تگ ها: مجلسمجلس حداقلی
مطلب قبلی

 بهره مندی از اجرای  پروژه های سد سازی درشرکت آب منطقه ای ایلام      

مطلب بعدی

چرخش پاکستان برای توسعه همکاری های اقتصادی با ایران

روزنامه نقش اقتصاد

روزنامه نقش اقتصاد

مطلب بعدی

چرخش پاکستان براي توسعه همکاري هاي اقتصادي با ايران

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آخرین اخبار روز

آسمان مرکز و نیمه غربی کشور به روی پروازهای عبوری بسته شد/ پروازهای فرودگاه امام(ره) و مهرآباد همچنان لغو است

۱۱ تیر ۱۴۰۴

بخشودگی جرایم تأخیر مشتریان بانک سپه از ابتدای جنگ تحمیلی 12 روزه تا پایان تیر‌ماه

۱۱ تیر ۱۴۰۴

شرکت‌های ایلان ماسک قربانی دعوا با ترامپ می‌شوند؟

۱۱ تیر ۱۴۰۴

وزیر صنعت، معدن و تجارت اعلام کرد بازگشت صنایع آسیب‌دیده به چرخه تولید با طرح حمایت از تولید

۱۱ تیر ۱۴۰۴

شکستن رکورد مصرف ۲۰۰ میلیون لیتر بنزین در روز در زمان جنگ

۱۱ تیر ۱۴۰۴
قبلی بعدی

آخرین اخبار اقتصادی

آسمان مرکز و نیمه غربی کشور به روی پروازهای عبوری بسته شد/ پروازهای فرودگاه امام(ره) و مهرآباد همچنان لغو است

توسط روزنامه نقش اقتصاد
۱۱ تیر ۱۴۰۴
0

براساس اعلام وزارت راه، آسمان مرکز و نیمه غربی کشور به روی پروازهای عبوری بین‌المللی بسته شد و لغو پروازهای...

خدمات حضوری بانک سپه از سر گرفته شد/ در تلاشیم طی 48 ساعت آینده ارائه خدمات غیر‌حضوری امکان‌پذیر شود

توسط روزنامه نقش اقتصاد
۱۱ تیر ۱۴۰۴
0

دکتر پرتوافکنان عضو هیات مدیره بانک سپه در گفتگو با خبرگزاری صداوسیما از برقراری مجدد ارائه خدمات حضوری این بانک...

بخشودگی جرایم تأخیر مشتریان بانک سپه از ابتدای جنگ تحمیلی 12 روزه تا پایان تیر‌ماه

توسط روزنامه نقش اقتصاد
۱۱ تیر ۱۴۰۴
0

جرایم تأخیر مشتریان اعتباری بانک سپه از ابتدای جنگ تحمیلی 12 روزه تا پایان تیر‌ماه سال جاری در راستای پویش...

وزیر صنعت، معدن و تجارت اعلام کرد بازگشت صنایع آسیب‌دیده به چرخه تولید با طرح حمایت از تولید

توسط روزنامه نقش اقتصاد
۱۱ تیر ۱۴۰۴
0

وزیر صنعت، معدن و تجارت از تدوین و اجرای طرح جامع ''حمایت از تولید'' برای جبران خسارات صنایع آسیب‌دیده در...

شکستن رکورد مصرف ۲۰۰ میلیون لیتر بنزین در روز در زمان جنگ

توسط روزنامه نقش اقتصاد
۱۱ تیر ۱۴۰۴
0

مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی ایران از تدابیر هوشمندانه و تلاش شبانه‌روزی ۱۶۰ هزار نیروهای عملیاتی در...

قبلی بعدی

گزارش ویژه

صادرات فرش ایران از 2 میلیارد دلار  به40 میلیون رسید ؛ افول صادرات فرش ایرانی

توسط آقای دیانی
۲۱ خرداد ۱۴۰۴
0

سمیه رسولی:  صادرات فرش دستباف ايراني که زماني ميليارد دلاري بود و بازارهاي جهاني را تسخير کرده بود، حالا به...

«نقش اقتصاد» به بررسی تاثیرات افزایش نرخ خوراک گاز بر صنعت پتروشیمی پرداخت تیغ دو لبه بر گلوی صنعت پتروشیمی

توسط آقای دیانی
۲۱ خرداد ۱۴۰۴
0

محمد جواد خلیلی:  در حالي که صنعت پتروشيمي ايران به عنوان يکي از مهم‌ترين بخش‌هاي اقتصادي کشور با پتانسيل عظيم...

«نقش اقتصاد» در گفتگو با یک کارشناس، چالش‌ها و راهکارهای سقوط صادرات نفت ایران را بررسی کرد روزگاه تیره طلای سیاه ایران

توسط روزنامه نقش اقتصاد
۲۰ خرداد ۱۴۰۴
0

هیوا زارعی: کاهش شديد صادرات نفت ايران به زير 1.5 ميليون بشکه در روز، زنگ خطر بزرگي براي اقتصاد کشور به...

کشمکش بین دولت و خودروسازان بر سر افزایش قیمت بالا گرفت زمزمه های گرانی خودرو در جاده مخصوص

توسط روزنامه نقش اقتصاد
۱۹ خرداد ۱۴۰۴
0

بازار خودرو در رکود است و دو خودروساز درخواست افزايش قيمت داده‌اند؛ اما اين تصميم در شرايط فعلي با ابهامات...

«نقش اقتصاد» در گزارشی به عوامل ریزش اخیر بورس و چشم‌انداز آتی آن پرداخت بازار سرمایه در چاله تنش‌های سیاسی

توسط روزنامه نقش اقتصاد
۱۹ خرداد ۱۴۰۴
0

هیوا زارعی:  بورس تهران در روزهاي اخير شاهد ريزش‌هاي سنگين و فرسايشي بوده که اعتماد سرمايه‌گذاران را به شدت متزلزل...

قبلی بعدی

گفت و گو

آخرین اخبار

در گفتگو با نایب‌رئیس اتحادیه املاک معضلات یک پدیده نوظهور در بازار مسکن واکاوی شد اجاره پشت‌بام آخرین چاره خانه به دوشان

توسط روزنامه نقش اقتصاد
۲۰ خرداد ۱۴۰۴
0

فروش و اجاره پشت‌بام معضلي است که مي‌تواند خسارات جدي براي افراد و جامعه به همراه داشته باشد. نايب‌رئيس اول...

یک کارشناس اقتصاد مسکن در گفتگو با «نقش اقتصاد»: نظام ارباب و رعیتی بر بازار مسکن حاکم است

۱۸ خرداد ۱۴۰۴

در گفتگو با یک اقتصاددان تحولات آتی بازار مسکن واکاوی شد رکود نگران کننده در بازار مسکن

۱۷ خرداد ۱۴۰۴

در گفتگوی «نقش اقتصاد» با یک کارشناس بررسی شد: تبعات معاملات تهاتری بر اقتصاد کشور

۱۳ خرداد ۱۴۰۴

«نقش اقتصاد» در گزارشی به عوامل سقوط رشد نفت و پیامدهای آن بر اقتصاد ایران پرداخت حرکت اقتصاد ایران در مسیر ناهموار

۱۳ خرداد ۱۴۰۴
قبلی بعدی
نقش اقتصاد آنلاین

پایگاه تحلیلی – خبری نقش اقتصاد آنلاین از سال 1395 فعالیت خود را آغاز کرده و همواره در جهت اطلاع رسانی در حوزه های مختلف بالاخص بخش اقتصادی در تلاش است.

دسترسی سریع

  • تماس با ما
  • درباره ما
  • استعلام کارت سوخت
  • نرخ ارز و طلا
  • استعلام خلافی خودرو
  • سابقه بیمه
  • ارز دیجیتال

مجوزها

تمامی حقوق متعلق به نقش اقتصاد آنلاین می باشد

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

ورود
بدون نتیجه
نمایش تمام نتایج
  • صفحه اصلی
  • ایران و جهان
  • اقتصادی
    • اقتصاد کلان
    • انرژی
    • بورس
    • بانک و بیمه
    • صمت
    • خودرو
    • مسکن
  • شهرستان
  • فناوری
  • جامعه
  • گردشگری
  • ورزشی
  • کافه کتاب
  • طنز

تمامی حقوق متعلق به نقش اقتصاد آنلاین می باشد

به نسخه موبایل بروید