حاکم بودن قیمت های غیر واقعی بر اقتصاد کشور

0
58

سارا سمیع شمس روزنامه نگار: بازار بورس، دلار، طلا و سکه از گذشته تا به امروز محلی برای سرمایه گذاری افراد بوده است. هر فرد در زمان سرمایه گذاری به دنبال بازاری هستند که بیشترین بازدهی را داشته باشد. به عبارتی پول مازادی که قرار است برایشان سودآور باشد. بنابراین اغلب با توجه به تجربه دیگران بازارهای مختلف و یا ابزارهای مالی متنوعی را برای این منظور انتخاب می‌کنند. ابزارهای مالی و پولی بسیار گسترده است و با توجه به شناخت شما از آن، می‌تواند کاربردهای مختلفی را داشته باشد. بنابراین هر چقدر سطح دانش شما از ابزار مالی انتخابی بیشتر باشد، دستاورد شما از آن سرمایه گذاری بیشتر خواهد شد.ابزار صندوق در صندوق (Fund of Funds – FOF) نوعی سرمایه گذاری است که به جای سرمایه گذاری مستقیم در سهام، اوراق قرضه، یا دارایی‌های دیگر، در مجموعه‌ای از صندوق‌های سرمایه گذاری مختلف سرمایه گذاری می‌کند. در واقع، یک FOF مجموعه‌ای از صندوق‌ها را در بر می‌گیرد؛ به این ترتیب، مدیران این صندوق‌ها، سرمایه‌های متقاضیان را در مجموعه‌ای از صندوق‌های دیگر سرمایه گذاری می‌کنند، که می‌تواند شامل صندوق‌های سرمایه گذاری مشترک، صندوق‌های سهامی خصوصی، صندوق‌های سرمایه گذاری مستغلات و غیره باشد. FOF ها با هدف ارائه تنوع بخشی بیشتر و کاهش ریسک برای سرمایه گذاران است، اما مانند هر نوع سرمایه گذاری دیگری می‌تواند شامل هزینه‌های مدیریت و سایر هزینه‌ها باشد که باید به دقت بررسی شود.اصغر سمیعی کارشناس اقتصادی گفت: سرمایه گذاری در fof این امکان را می‌دهد که سرمایه گذاری در سبدی از دارایی صندوق‌های مختلف باشد که آن fof بر آن مبنا کار می‌کند. ریسک پذیری این سرمایه گذاری با توجه به سبد دارایی گسترده‌تر، پایین‌تر است، منتها هر سرمایه گذاری ریسک خود را دارد و البته توقع این است که نوسانات این صندوق‌ها در کل کمتر باشد چه افزایشی و چه کاهشی.

وی افزود: این صندوق‌ها می‌توانند نظیر سایر etf ها توسط سرمایه گذاران بصورت مستقیم مورد معامله قرار بگیرند، البته اگر صندوقی توسط سبدگردان تعریف شود و در سامانه بورس نماد فعال نداشته باشد مستثنی است. این صندوق‌ها می‌توانند سبد دارایی از سپرده بانکی، طلا، سهام صنایع مختلف و.. داشته باشند و بسته به سیاست صندوق متفاوت است.

توصیه به سرمایه گذاران جدید در fof

این کارشناس اقتصادی خاطرنشان کرد: افراد غیر حرفه‌ای مدام تلاش نکنند که بر اساس هیجانات سرمایه خود را از بازاری به بازار دیگر انتقال دهند. یک استراتژی بر اساس توانمندی خود داشته باشند. دارایی اصلی خود نظیر خانه را در معرض خطر سرمایه گذاری نگذارند و اگر در بازاری سرمایه گذاری کردند، صبور باشند ضمن اینکه از ابتدا سبدی از سرمایه گذاری‌های مختلف داشته باشند که در صورت زیان در یک مورد، در موارد دیگر بتوانند حفظ سرمایه و سود آوری داشته باشند.

سمیعی اظهار داشت: نکته‌ای که باید به آن توجه داشت این است که بورس ما یک اقتصاد آزاد و رقابتی نیست. برخی از صندوق‌هایی که در بورس فعالیت دارند، به مشتریان خود سود تضمین شده می‌دهند که شرعی بودن آن هم محل تردید است. ضمن اینکه خود این کار نوعی خلق پول محسوب می‌شود و به تورم دامن می زند.

وی در پایان گفت: کاش بورس و اقتصاد ما آزاد و رقابتی بود. با توجه به ظرفیت‌های فراوانی که در کشور وجود دارد، بیش  از بیش دلالی‌های رانت خوارانه را شاهد هستیم، پتانسیلمان را صرف تولید کنیم اما این اتفاق تا زمانی که قیمت‌های غیر واقعی در اقتصاد کشور حاکم است، عملی نخواهد شد.

 

ارسال دیدگاه

لطفا نظر خود را وارد کنید
لطفا نام خود را اینجا وارد کنید