مژگان وفایی _ خبرنگار سنندج
سرپرست دفتر اتحادیه کشوری آسانسور و پله برقی اعلام کرد: جریمه های سنگین، مالیات، حل اختلافات، اخلاق حرفه ای، آموزش، هزینه ها، ایمنی و استاندارد سازی از جمله مشکلات اساسی اتحادیه به شمار میرود که این چالش ها وموانع باید با راهکار اساسی برطرف شود.
جلسه مجمع عمومی اتحادیه آسانسور کردستان با گلایه های صنعت کاران این حوزه مواجه شد و فعالین این بخش در گفت وگو با خبرنگار اقتصاد آنلاین ( نقش اقتصاد ) مشکلات خود را بیان کردند.
جریمه های سنگین، مالیات، حل اختلافات، اخلاق حرفه ای، آموزش، هزینه ها، ایمنی و استاندارد سازی از جمله مشکلات مطرح شده در این جلسات بود.
سرپرست دفتر اتحادیه کشوری آسانسور و پله برقی در کردستان با بیان این که در بحث فنی کمبود تخصص داشتیم، افزود: رکن اصلی هر شرکت مدیر فنی است و باید با آموزش تخصص مدیران فنی ارتقا یابند.
هیمن احمدی تعداد شکایت از اتحادیه آسانسور را ١١۶ مورد خواند و گفت: ٧۵ مورد از این شکایات منجر به صلح شده، ۵٢ مورد به کارشناسی رفته و نهایت تلاش این اتحادیه این است که به صلح و سازش منجر شود.
وی با تاکید بر اینکه جریمه ١٠ برابری در سطح کشوری و از مصوبات دولت است، افزود: اگر قصور از جانب شرکت های آسانسور نبوده اتحادیه تلاش خود را می کند که پرونده به تعزیرات نرود.
هزینه بالای استاندارد سازی مسکن مهر
یکی از صنعتکاران عرصه آسانسور کردستان با بیان اینکه آسانسور تلفیق هنر و صنعت است، گفت: استانداردسازی آسانسور مسکن های مهر پس از ١٠ تا ١۵ سال که طرف قرارداد آنها کسان دیگری بوده، گناه این شرکت ها چیست که باید بار اضافی هزینه استاندارد سازی را متحمل کنند.
وی با اشاره به اینکه پرداخت ٢ تا ٣ میلیاردی جریمه برای یک قرارداد ٣٠٠ میلیونی عادلانه نیست، گفت: این جریمه های سنگین باید دوباره بررسی شود تا صنعت ما آسیب نبیند.
این صنعت کار با بیان اینکه همکاران باید جوابگوی تخلفات باشند، افزود: این جریمه ها باعث متلاشی شدن خانواده و کسب و کار همکاران شده است.
پایتختی ها هنوز ۵٠ درصد فاکتور رسمی را صادر نمی کنند
بازرس دفتر اتحادیه کشوری آسانسور و پله برقی از اشتغالزایی برای ٩٠٠ نفر در بخش آسانسور و پله برقی خبر داد و افزود: در حال حاضر ۶٢ شرکت مجاز در این عرصه داریم.
عابدین حمیدی قانون تسهیل صدور مجوزها صنعت کارها، کارآفرین ها و صاحبان اشتغال را با چالش و ضرر مواجه کرده گفت: امسال به اندازه ١٠ سال گذشته مجوز صادر شده و فقط در امسال مجوز بی رویه ٢٠ شرکت آسانسور داده شده که بیشتر آن ها شاخص های لازم و تخصصی را ندارند.
وی با اشاره به مالیات ارزش افزوده و واقعی کردن حساب ها بیان کرد: ما حساب ها را واقعی می کنیم اما پایتخت هنوز ۵٠ درصد فاکتور رسمی را صادر نمی کند و با این که ارزش افزوده در پایتخت حل نشده است در شهرستان ها پیشرو هستند.
حمیدی با بیان اینکه بیش از ١۴ هزار آسانسور در کردستان نصب شده است، گفت: همکاران جدید در بحث بالابرها دخالت نکنند و هیچ شرکتی که استانداردهای لازم را اخذ نکند مجاز به نصب و راه اندازی نیست و مردم دنبال دخالت، تعمیر و نصب آسانسور نباشند چون بسیار خطرناک است.
کمترین پرونده شکایت در کردستان است
مدیر کل تعزیرات استان کردستان گفت: شرکت های فعال در این حوزه ملزم به صدور فاکتور و مشخصات دقیق هستند.
حسین رحیمیان افزود: در کردستان کمترین شکایت در حوزه آسانسور را داریم و به مردم و شهروندان قول می دهیم در هر کجا و هر صنفی تخلف صورت بگیرد ما از حق مردم و مصرف کننده نمی گذریم.
آنچه در این صنعت اهمیت دارد رعایت نکات ایمنی و استاندارد آسانسور است که به طور مستقیم با سلامت و امنیت مردم مرتبط است. هر نوع سهل انگاری می تواند جان شهروندان را به خطر بیاندازد.