اسرین مقصودی: دبیر جشنواره بین المللی جایزه قلم ههژار افزود: این استقبال گسترده نشان میدهد که زبان کردی، یکی از زبانهای ثروتمند، خلاق و رو به رشد است و برگزاری رویداد ههژار می تواند در رشد و شکوفایی زبان و ادبیات کردی نقش بسزایی ایفا کند.
یادگار کریمی روز یکشنبه در نشست خبری با اصحاب رسانه در سنندج اظهار کرد: از ابتدای فراخوان جشنواره تا پایان مهلت ارسال آثار، در مدت زمان کوتاه کمتر از ۲ ماه و نیم، ۹۴۱ عنوان کتاب به دبیرخانه جشنواره ارسال شد که این عدد نه تنها کمسابقه، بلکه در حوزه کتاب کردی در سطح جهان بی سابقه بوده است.
وی با اشاره به اینکه بیشترین آثار با ۲۱.۶ درصد در زمینه ترجمه با ۱۹۷ اثر است، افزود: بخش داستان ۱۲.۴ درصد، ادبیات کودک ۱۱.۹ درصد، پژوهش ادبی با ۶۹ اثر و ۷.۳۱ درصد، تاریخ با ۵۷ اثر و ۶ درصد، نمایشنامه و تئاتر ۳۱ اثر، هنر و معماری با سه اثر یک درصد و آموزش، هفت دهم درصد آثار را به خود اختصاص داده.
دبیر جشنواره بین المللی جایزه قلم ههژار خاطرنشان کرد: این استقبال گسترده نشان میدهد که زبان کردی، یکی از زبانهای ثروتمند، خلاق و رو به رشد است و برگزاری رویدادهایی اینچنینی می تواند در رشد و شکوفایی زبان و ادبیات کردی نقش بسزایی ایفا کند.
کریمی با بیان اینکه قلم ههژار، نخستین و بزرگترین جایزه جهانی کتاب در حوزه زبان کردی است، افزود: جایزه قلم ههژار فقط یک جشنواره ادبی نیست بلکه این رویداد فراتر از ادبیات، عرصهای برای ارائه پژوهشها و آثار برجسته در حوزههای مختلف علوم انسانی و حضور آثار دانشگاهی، تاریخی، جامعهشناختی و فلسفی در این جشنواره، نشان از گستره علمی و فرهنگی زبان کردی دارد.
وی اضافه کرد: با توجه به حجم زیاد آثار، فشار زیادی بر تیم اجرایی و هیات داوران وارد شد اما با بهرهگیری از کارشناسان برجسته و داوران متخصص، این روند با دقت بالا و در چارچوب اصول حرفهای به پایان رسید، از۹۴۱ عنوان کتاب ارسالی به جشنواره، با تصمیم شورای سیاستگذاری ۳۸ عنوان برنده جایزه شامل ۶ عنوان جایزه ویژه و ۳۲ عنوان شایسته تقدیر خواهد بود.
دبیر جشنواره بین المللی جایزه قلم ههژار به زمانبندی برنامههای پایانی جشنواره اشاره کرد و گفت: جشنواره در روزهای چهارشنبه و پنجشنبه، ۷ و ۸ خرداد ماه جاری در دانشگاه کردستان برگزار میشود.
کریمی از حضور مهمانان بینالمللی در این دوره خبر داد و اظهار کرد: بیش از ۱۰۰ مهمان فرهنگی، دانشگاهی و نویسنده از کشورهای عراق، استرالیا، سوئد، آلمان و دیگر کشورهای جهان در این رویداد حضور خواهند داشت که این حضور گسترده، نشاندهنده بُرد بینالمللی جشنواره قلم ههژار و اهمیت جهانی زبان کردی در عرصه فرهنگ و علم است.
وی اعلام کرد: در سنوات آتی جایزه بین المللی قلم ههژار در هفته پایانی فروردین ماه همزمان با ایام ولادت ماموستا هژار برگزار خواهد شد و سعی بر آن است بخش های دیگری همچون رسانه های کردی نیز به این رویداد اضافه شود و از نویسندگان رسانه های کردی نیز در این رویداد ادبی تجلیل به عمل آید.
دبیر جشنواره بین المللی جایزه قلم ههژار اعلام کرد: ۷۴ درصد شرکتکنندگان را مرد و 26 درصد را زنان تشکیل می دهند و در مجموع بخش های مختلف 84 داور داخلی و خارجی نسبت به بازبینی و داوری آثار در 3 مرحله اقدام کرده اند.